Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το ΜΕΤΟΧΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Όχι μόνο το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η εκκλησία πουλάει δημόσια γη. Και φυσικά δικαιώνεται και στα δικαστήρια από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Ο λόγος για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κρανιδίου ότι η περιοχή ‘Μετόχι’ Ερμιονίδος δεν ανήκει στο δημόσιο λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων!
Πρόκειται για έκταση που η Μητρόπολη Ύδρας θεωρεί δική της, επικαλούμενη υποτιθέμενα έγγραφα αυτοκρατορικά, χρυσόβουλα σουλτάνων και τίτλους του 1743.
Η έκταση διασχίζεται από ποτάμια και ρέματα, περιλαμβάνει καλλιεργούμενες εκτάσεις, περιβόλια, ελαιώνες, δασώδεις εκτάσεις, βουνά , μια λίμνη ενώ το παραθαλάσσιο μέτωπο φτάνει τα 1000 στρεμ.
Η μητρόπολη Ύδρας, με τη σιωπηλή υποστήριξη των κυβερνήσεων και υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , προχώρησε το 2010, σε σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού με την εταιρία Ήydra Mare ‘D’ , εκχώρησης εκμισθωτικών δικαιωμάτων στις γεωργικές εκτάσεις που βρίσκονται εντός της παραπάνω έκτασης. Το συμβόλαιο προέβλεπε

εκτός από τη μακροχρόνια μίσθωση και την πώληση μέρους της έκτασης στην ίδια εταιρεία.
Εννοείται ότι το παραπάνω συμφωνητικό συνοδεύονταν από εξώδικα που στάλθηκαν σε όσους αγρότες χρωστούσαν ενοίκια στη μητρόπολη ,με τα οποία καλούνταν να δώσουν πίσω τις εκτάσεις που καλλιεργούσαν εδώ και δεκαετίες.
Ο επιχειρηματικός όμιλος ‘Apollo Capital Group’,στον οποίο ανήκει και η παραπάνω εταιρεία, έχει σχεδιάσει επένδυση για την συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και θεματικού πάρκου οικοδομικής έκτασης 292.000μ2.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που όπως και σε άλλες περιπτώσεις αφήνουν άθικτο το καθεστώς με τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, και παραδίνουν φιλέτα δημόσιας γης στο κεφάλαιο για επιχειρηματική δραστηριότητα.
Καλούμε το λαό της Ερμιονίδος να μην επιτρέψει να προχωρήσει αυτό το σκάνδαλο να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει να παραμείνει αυτή η περιοχή, δημόσια περιουσία του λαού κι όχι ιδιοκτησία της εκκλησίας που την πουλάει σκανδαλωδώς σε μεγαλοεπιχειρηματίες.