Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ


Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή βεβαίωνε την ελληνική κοινή γνώμη ότι έπειτα από μεγάλη προσπάθεια έθεσε ξανά την ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και ότι επανίδρυσε το κράτος ώστε να εφαρμόζονται κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους.

Από το 2005 το Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προσπάθησε να προστατέψει τη δημόσια γη από τους καταπατητές στην Τροιζηνία, περιοχή-«φιλέτο» της ΒΑ Πελοποννήσου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται στην επιστολή του κ. Μπεντενιώτη, η γνωμοδότηση αυτή δεν έχει γίνει δεκτή από το αρμόδιο υπουργείο. Ποιος την κρατάει τόσα χρόνια στο συρτάρι; Βεβαίωνε ότι «το φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας τέλειωσε» και ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν θα έβλεπαν τη Μύκονο της διαπλοκής και του γλεντιού ούτε από μακριά.
Τον Μάιο του ίδιου έτους (2005) το Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας στα σοβαρά αυτές τις διακηρύξεις, έγραψε την... πρώτη (!!!) γνωμοδότησή του για εκείνο το χρόνο.
Με τη γνωμοδότηση όρθωσε τοίχο στην προσπάθεια να αρπάξουν ιδιώτες χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Τροιζηνίας, περιοχή-φιλέτο για πλούσιους της χώρας και του εξωτερικού.
«Το Συμβούλιο ομόφωνα κρίνει ότι στην έκταση των 1.580 στρεμμάτων το Ελληνικό Δημόσιο έχει την κυριότητα», αναφέρεται χαρακηριστικά στη γνωμοδότηση.
Ποια η συνέχεια;
Σύμφωνα με το νόμο, τη γνωμοδότηση είτε επικυρώνουν είτε απορρίπτουν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Περισσότερα:enet