Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΕΚ μετά από 22 χρόνια στην Αργολίδα

Πηγή: sport-fm 
Αρκετός καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ έπαιξε στην περιοχή της Αργολίδας, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Ερμιονίδα για την 8η αγωνιστική της Football League.
Για αυτό τον λόγο στην «Ένωση» έκαναν ένα σχετικό αφιέρωμα, φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστα σε πολλούς γεγονότα από εκείνες τις εποχές.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

H περιπέτεια που ζει η ΑΕΚ σε αυτή τη διετία, θα την υποχρεώσει να ξαναέρθει σε επαφή με αντιπάλους και με μέρη της Ελλάδας που είτε αγνοούσε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο είτε τα γνωρίζει για πρώτη φορά φέτος. Συναντήθηκε ξανά, μετά από πολλά χρόνια, με ομάδες όπως ο Απόλλων, η Παναχαϊκή και ο Παναιγιάλειος, έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα με την Επισκοπή, ενώ βρέθηκε για πρώτη φορά σε ίδια κατηγορία με τον Αχαρναϊκό και τα Χανιά.

Σειρά αύριο παίρνει μια εντελώς νέα γνωριμία, αλλά και η επίσκεψη

σε μια γωνιά της Ελλάδας που η ΑΕΚ έχει χρόνια να «πατήσει». Δεν έχει παίξει, βέβαια, ποτέ ως τώρα στο Κρανίδι (το οποίο, άλλωστε, αγωνιζόταν πάντα σε χαμηλότερες κατηγορίες) και δεν έχει αγωνιστεί καθόλου σε γήπεδο της Αργολίδας μετά το 1992!
Τελευταία επίσκεψη της ΑΕΚ στον συγκεκριμένο νομό, ήταν αυτή για τον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας 1992-93. Αντιμέτωπος στο γήπεδο του Άργους ήταν ο Παναργειακός που εκείνη την εποχή είχε μια πολύ καλή ομάδα στη Β’ Εθνική. Ο αγώνας έληξε 2-2 (Αγορογιάννης και Δημητριάδης τα γκολ της ΑΕΚ) αλλά η τότε πρωταθλήτρια Ελλάδας νίκησε τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου (Απόλλων Σμύρνης και Ποσειδών Μηχανιώνας) και προκρίθηκε.

Οι δύο ομάδες έχουν άλλες τρεις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας, πάντα με νικήτρια την ΑΕΚ: με 4-1 στο Αργος το 1959, με 1-0 στο ΟΑΚΑ το 1989 και με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1994.
Στο Αργος επίσης είχε παίξει η ΑΕΚ και το 1976, αλλά ως γηπεδούχος. Είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια για επεισόδια σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε αγωνιστεί ως γηπεδούχος στην Πάτρα με τον ΠΑΟΚ (0-0) στο Αίγιο με τον Πανσερραϊκό (4-0) και στο Αργος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίον νίκησε με απευθείας κόρνερ του Μίμη Παπαϊωάννου στο 85’!

Αξίζει επίσης να γίνει αναφορά στην πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στον νομό Αργολίδας, και τότε στην πόλη του Αργους, τον Φεβρουάριο του 1950 φιλικό με τον Παναργειακό. Τελικό σκορ 1-1, με ντοκουμέντο εκείνης της ημέρας τη φωτογραφία που δημοσιεύει η ηλεκτρονική διεύθυνση http://mykines.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7.html και την οποία αναδημοσιεύουμε.