Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μαθητική έκθεση:


Ο Αύγουστος ήτανε αυτοκράτορας.
 Έπειτα όμως πέθανε και έγινε μήνας.
Και ο Αδριανός ήταν αυτοκράτορας αλλά δεν έγινε μήνας, ενώ ο Ιούλιος έγινε. 

Ο Αύγουστος

 Η δασκάλα μας η κυρία Μαρκέλλα, μας ζήτησε να γράψουμε για τον Αύγουστο.

Ο Αύγουστος… εεε…
(Ο Καίσαρας, ντε!).
Και ο Μέγας Αλέξανδρος που ήταν ο πιο σπουδαίος από όλους, γιατί δεν έγινε μήνας; (Συνομωσία μου μυρίζει – οι Σκοπιανοί φταίνε!).

Ο μπαμπάς μου λέει:
«Αύγουστε καλέ μου μήνα να ‘σουν τρεις φορές το χρόνο».
Αυτό το λέει επειδή η εταιρία που εργάζεται κλείνει πάντα τον Αύγουστο – κι έτσι θα έκανε 90 μέρες διακοπές.

Η θεία Ελπινίκη μισεί τον Αύγουστο επειδή είναι συνέχεια άρρωστη και τον Αύγουστο φεύγουν όλοι οι γιατροί.
«Άντε να πάθεις πονόδοντο τον Αύγουστο και να ψάχνεις για οδοντογιατρό» μουρμουρίζει.
Το περίεργο είναι πως όλες οι αρρώστιες της συμβαίνουν τον Αύγουστο.

Όλοι οι φίλοι μου πάνε διακοπές τον Αύγουστο αλλά εγώ πάω με την μαμά τον Ιούνιο γιατί όπως λέει ο μπαμπάς είναι φθηνότερα. Εκείνος προτιμάει να μένει στην Αθήνα ιδιαίτερα τον Αύγουστο που είναι «άδεια και ανθρώπινη» όπως λέει. Έχει πάντα κοντά του την LiFO για να βρίσκει εκδηλώσεις, στέκια, ιδέες. Η Μαμά μου δεν χωνεύει την LiFO γιατί βάζει ιδέες στον μπαμπά. Εγώ την διαβάζω και γελάω με τον Πιτσιρίκο. Εμείς οι πιτσιρίκοι είμαστε κόμμα.
(Πρέπει να γράψω ακόμα 100 λέξεις).
Λοιπόν ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου, τρώει κολιούς και σταφύλι και έχει παχιές μύγες. Έτσι λένε οι παροιμίες που βρήκα στο Google.
Εκεί είδα κάτι που είπε κάποιος Έκο: «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». (Εκθέσεις όμως υπάρχουν).

Η εξαδέλφη μου, που είναι μόνιμα ερωτευμένη, λέει πως ο Αύγουστος έχει την ωραιότερη Πανσέληνο. Εγώ την κοίταξα πέρσι και δεν είδα καμία διαφορά. Κεφαλοτύρι ήτανε κεφαλοτύρι έμεινε.

Από όλες τις παροιμίες που βρήκα για τον Αύγουστο μία δεν μου άρεσε καθόλου.
Λέει: από «Αύγουστο χειμώνα…». Μα είναι ανάγκη να μου θυμίζει το σχολείο καλοκαιριάτικα;



του Νίκου Δήμου


Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη

1η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ


ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Ανάπλαση Ερμιόνη  Ανάπλαση Ερμιόνη2
Ανάπλαση Ερμιόνη3
               

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αυτή είναι η συγκλονιστική φωτογραφία που κέρδισε τον διαγωνισμό του National Geographic Traveler



18.000 ήταν η συμμετοχές στον ετήσιο διαγωνισμό του National Geographic Traveler αλλά μόνο μία φωτογραφία πήρε το πρώτο βραβείο...
Την τράβηξε ο Μάρκο Κόροσεκ και τελικά κέρδισε ένα οχταήμερο ταξίδι στην Αλάσκα.


Ο Μάρκο ανέφερε ότι τη φωτογραφία την τράβηξε τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια ενός «κυνηγιού καταιγίδας» στο Τζούλισμπεργκ του Κολοράντο. Ο σκοτεινός ουρανός σχεδόν μετατράπηκε σε κυκλώνα, αλλά αυτό δεν συνέβη και στη συνέχεια σημειώθηκε χαλάζι και βροχόπτωση στην περιοχή.

Ο Νταν Γουέστερκρεν, ένας από του κριτές του National Geographic, είπε ότι η φωτογραφία συνεπήρε τους κριτές: «Αυτό που καθιστά τη συγκεκριμένη φωτογραφία ιδιαίτερα δυνατή είναι ότι, με εξαίρεση τα σύννεφα που συμπυκνώνονται, το υπόλοιπο τοπίο είναι σχετικά απλό».

Ο κριτής του National Geographic είπε επίσης ότι «Το τρελό σχήμα, σε στυλ UFO, των σύννεφων δίνει την αίσθηση ότι θα ρουφήξουν τη γη σαν ηλεκτρική σκούπα. Η ανεκπλήρωτη ένταση στην εικόνα με κάνει να θέλω να την κοιτάω συνέχεια». 

ΠΗΓΗ 

Γιάννης Λακούτσης

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης (18η δράση)


Τα εγκαίνια στο ΑRTίκι

Υλικό:Kοσμάς Γεωργίου.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πρόταση Γιώργος Φασιλής 

Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης «κατεβάζει ρολά» έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας. 

Η εφημερίδα που κυκλοφορούσε από το 1925 και κρατούσε «ζωντανή» την ελληνική γλώσσα αλλά πληροφορούσε καθημερινά τους Έλληνες της Τουρκίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και κλείνει αφήνοντας δίχως δουλειά τους 35 εργαζόμενους της. 

Ο Μιχάλης Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας το κλείσιμο της εφημερίδας που οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα που δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν.

Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινότητα της Τουρκίας συνέβαλαν ώστε να στηριχτεί οικονομικά και να αποτραπεί το κλείσιμο της ελληνόφωνης εφημερίδας.
 Όμως τόσο η οικονομική κρίση, όσο και ο μικρός αριθμός Ελλήνων κατοίκων που συνεχώς μειώνεται οδήγησαν την «Απογευματινή» σε κλείσιμο.
Όπως αναφέρει το greekreporter ο Μιχάλης Βασιλειάδης δήλωσε «Πέρσι γράφτηκαν 350 συνδρομητές για να μην κλείσει η εφημερίδα. Τώρα εγώ πώς να τους πω ανανεώστε την συνδρομή σας;» και πρόσθεσε «Το κλείσιμο της εφημερίδας εδώ προκαλεί απελπισία. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως πλέον ήλθε το τέλος της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Θα τεθεί και θέμα κλεισίματος των σχολείων. Και έτσι χάνονται τα ίχνη μας».

"ΧΑΪΝΤΙ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ"

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
 
Μετά το πολύ πετυχημένο πέρασμα τον χειμώνα στο θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131, η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις ανεβάζει το φετινό καλοκαίρι το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ».
Η Χάιντι
θα κάνει μια χαρούμενη στάση στο Ναύπλιο
την Παρασκευή 8 Αυγούστου
και ώρα 21:00,
στο θερινό θέατρο του ΟΣΕ.
 
 Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα ενώ παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο Ναύπλιο μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τον χειμώνα στο Θέατρο Τριανόν .
 
Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει  σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα.
Το έργο μας αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα.
Tην αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο στα Αντικύθηρα


Πρόταση του Γιάννη Λακούτση
Πηγή 
 Το κέντρο του παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος θα γίνουν τα Αντικύθηρα από τις 15 Σεπτεμβρίου και για συνολικά έναν μήνα, καθώς σύγχρονοι ερευνητές από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελβετία, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας -μια διαστημικού τύπου καταδυτική στολή-, θα επιστρέψουν φέτος στον τόπο του ναυαγίου των Αντικυθήρων που χάθηκε το 60-50 π.Χ.
Θα ξαναβρεθούν δηλαδή στο σημείο όπου εντοπίστηκε αυτό που σήμερα θεωρούμε τον πρώτο γνωστό υπολογιστή της ανθρωπότητας: ένα λεπτεπίλεπτο τεχνούργημα με γρανάζια και μηχανισμό, του οποίου αντίστοιχες εφαρμογές βρέθηκαν μόνο 14 αιώνες μετά, σε ρολόγια του Μεσαίωνα, καθώς οι αρχαίοι ανακύκλωναν τα μέταλλα και σπανίως βρίσκουμε μεταλλικά αντικείμενα σε ανασκαφές. Ο μηχανισμός σώθηκε ακριβώς διότι παρέμεινε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το ένθετο περιοδικό «Κ» στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η εντυπωσιακή στολή Exosuit, που κατασκευάστηκε από την καναδέζικη εταιρεία Nuytco Research, μας ξαναγυρίζει στο παρελθόν για έναν ακόμη λόγο.
Το σκάφανδρο του 21ου αιώνα μάς θυμίζει, σύμφωνα με την

Το Circulo Cooperativa γίνεται 4 ετών και το γιορτάζει με Σωκράτη Μάλαμα και Φοίβο Δεληβοριά

Το Circulo Cooperativa γίνεται 4 ετών και διοργανώνει την 4η Γιορτή Circulo Cooperativa!
 Την Παρασκευή 22 Αυγούστου από τις 19:30 σας περιμένουμε στην παραλία της Καραθώνας στο  Ναύπλιο,για ένα μοναδικό γλέντι ακριβώς πάνω στην θάλασσα.
 Εκεί θα συναντήσετε τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Φοίβο Δεληβοριά στην μεγαλύτερη, ελεύθερη  μουσική απόδραση και του φετινού καλοκαιριού!
 Την Γιορτή θα ξεκινήσουν οι Halfnote από το Ναύπλιο και οι Salto Mortale από την Πάτρα.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη όπως πάντα!

Επίσης,με μεγάλη μας χαρά,στο χώρο της συναυλίας θα

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά Πέτρου Τατούλη για το αίσχος του Σταυρού Διδύμων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ως κατά νόμον υπευθύνου για την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος στην δημιουργηθείσα παράνομη χωματερή στον Σταυρό Διδύμων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απαλλάχθηκε (με το ίδιο βούλευμα) των κατηγοριών παράβασης καθήκοντος.
Συγκατηγορούμενος του Περιφερειάρχη ήταν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής καθώς και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέας διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου, και Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Οι κ.κ. Καμιζής και Σμυρνιώτης, σύμφωνα πάντοτε με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, απαλλάχθηκαν των κατηγοριών Παράβασης Καθήκοντος και Υποβάθμισης Περιβάλλοντος.Η σχετική μήνυση είχε υποβληθεί από την Κίνηση Πολιτών.
Η δίκη του Περιφερειάρχη θα διεξαχθεί στο 3μελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου.

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατάσχεσε και επέστρεψε στην Ελλάδα πέντε σπάνια αρχαία νομίσματα

Ένα από τα πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα. Είναι ένας ασημένιος στατήρας από τη Θράκη ( 515-480 πΧ) που στη μία του πλευρά απεικονίζει το κεφάλι του Ηρακλή.
Πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα Νέας Υόρκης, επιστράφηκαν τη Δευτέρα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στη βιβλιοθήκη της Γενικής Εισαγγελίας του Μανχάταν.

Τα νομίσματα παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα νομίσματα θα εκτεθούν στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας. «Τα νομίσματα που μας επιστρέφονται σήμερα είναι αξιοσημείωτης ομορφιάς και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, απεικονίζοντας την Ελλάδα του πολιτισμού και της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: Τα Νέα

Διαβάστε περισσότερα Ἔρρωσο

Κουίζ






Τι κρύβεται πίσω από τους κάδους  στη βορεινή είσοδο στο Μπίστι;
Όχι,  η ηλιθιότητά  μας είναι εμφανής.
Μια κυρία που επέλεξε να έρθει και να κάνει διακοπές στην Ερμιόνη από τη Γαλλία και ψάχνει τις ιστορικές μας διαδρομές.















Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ένα καταφύγιο της Ορθοδοξίας…

Σε μία εποχή που ο κλήρος βάλλεται από παντού υπάρχουν ακόμα «φάροι» της Ορθοδοξίας. Φωτισμένοι άνθρωποι στων οποίων το πρόσωπο αντικατοπτρίζονται οι αρετές της Χριστιανοσύνης.  
Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, ο οποίος δεν έμεινε απαθής απέναντι στη σφαγή αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Δεν αρκέστηκε στο να δει από τα τηλεοπτικά δίκτυα νεκρά παιδάκια τυλιγμένα σε σεντόνια και να προσευχηθεί στο Θεό για αυτά. 
Αποφάσισε να προσφέρει τον ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα προκειμένου να γίνει καταφύγιο για 2.350 Παλαιστίνιους αμάχους. Ανθρώπους άστεγους, κατατρεγμένους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν τις ανηλεείς βόμβες του πολέμου. 
Αυτός ο κόσμος βρήκε ζεστή την «αγκαλιά» του Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος. Στο καταφύγιο που τους προσέφερε πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν ακόμα και βρέφη λίγων ημερών που ήπιαν στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό το πρώτο τους γάλα (πέραν του μητρικού). 
Οι κληρικοί του Ναού έβαλαν τους Παλαιστίνιους στους χώρους του μοναστηριού στη μεγάλη αίθουσα του Κατηχητικού αλλά και σε αποθήκες που μετατράπηκαν σε φιλόξενες κλίνες. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος με τη στάση του έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα για το ρόλο των χριστιανικών εκκλησιών. Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο μεταδίδουν την πράξη αγάπης: «Ένας ελληνορθόδοξος ναός καταφύγιο αμάχων».
Και ιστορικά άλλωστε οι ορθόδοξες ταπεινές εκκλησίες αποτέλεσαν καταφύγια για τους κατατρεγμένους Έλληνες. Πριν την επανάσταση του 1821 έχουν καταγραφεί σε εκατοντάδες κείμενα περιπτώσεις κυνηγημένων Ελλήνων που έβρισκαν ανακούφιση έστω και για λίγες στιγμές από τη βάσανο της σκλαβιάς. Ανέπνεαν στα ξωκλήσια λίγο αέρα ελευθερίας…
ellnews 

Πρότεινε ο Γιάννης Λακούτσης

Το Θέατρο στο Φουγάρο : «ΟΡΕΣΤΗΣ» σε μια performance από τη Θεατρική Ομάδα Νέας Κίου

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΦΟΥΓΑΡΟ

ΟΡΕΣΤΗΣ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014
 
Το ΦΟΥΓΑΡΟ, στις 7–8 & 14–15 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Ρίτσου «ΟΡΕΣΤΗΣ» σε μια performance από τη Θεατρική Ομάδα Νέας Κίου.

Η παράσταση προσεγγίζει ψυχολογικά έναν ήρωα που αποτελεί κοινωνικό ιστορικό και πολιτικό σύμβολο, εστιάζοντας στον «απογαλακτισμό» του ανθρώπου από τη γενέτειρα μοίρα και στην ευθύνη του απέναντι στα κάθε είδους γεγονότα της εποχής του διαχρονικά. Η ταυτότητα του ήρωα, που ταυτόχρονα προβάλλεται από τον ποιητή ως αντιήρωας, επικαιροποιεί την απόλυτη ανάγκη της συνειδητοποίησης του Νεοέλληνα – μέσω των αναπόφευκτων ταυτίσεων του με τον Ορέστη – στο συγκεκριμένο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Ένα project δραματουργικά επεξεργασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο αίσθημα των ημερών μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Σαρηγιάννης
Δραματουργική επεξεργασία: Καλλιόπη Καλποδήμου
Χορογραφία – κίνηση: Ειρήνη Αλεξίου
Μουσική επιμέλεια: Ράνια Κουτρούλη – Νίκος Πετσάκος

Ορχήστρα

Βιολί: Μιχάλης Τετώρος
Μπουζούκι, μαντολίνο, τραγούδι: Νίκος Πετσάκος

Στείλε email στους βουλευτές για τα δάση και τις ακτές!

Αγαπητοί Φίλοι,

Χάρη στην ηλεκτρονική κινητοποίησή σας, ο κάθε βουλευτής των θερινών τμημάτων έλαβε πάνω από 1000 προσωπικά email διαμαρτυρίας για τα δάση και τις ακτές!

Για τις ακτές, οι εξελίξεις μας δίνουν βάση για ελπίδα: η πίεση ως τώρα έχει αποδώσει, αφού οι καταστροφικές διατάξεις του επίμαχου σχεδίου νόμου δεν έχουν κατέβει στη Βουλή. Βέβαια, εμείς εξακολουθούμε να κοσκινίζουμε καθετί κατεβαίνει που στη Βουλή για τυχόν 'κρυφές' ρυθμίσεις.

Για τα δάση, βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο: το δασικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε (δυστυχώς!) από τη Βουλή. Όμως, λόγω των αντιδράσεων, την Τρίτη το βράδυ το πιο αποφασιστικό (και καταστροφικό) του άρθρο θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία. Απέναντι στις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος ότι το άρθρο 36 δεν προβλέπει νέες παρεμβάσεις στα δάση, εμείς στείλαμε στους βουλευτές μια ολόκληρη λίστα (που προβλήθηκε και στον Τύπο). Στο τέλος του μηνύματός μου σας γράφω μερικά παραδείγματα.

Θέλουμε να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση ως αύριο το βράδυ, για να επηρεάσουμε την ψηφοφορία. Σας προτείνουμε να καλέσετε κάποια από τα γραφεία των βουλευτών και, με ευγένεια, να ρωτήσετε αν οι βουλευτές γνωρίζουν πραγματικά τι προβλέπει το άρθρο 36 του δασικού σχεδίου νόμου και αν παρόλα αυτά σκοπεύουν να το ψηφίσουν. Ζητήστε τους να το καταψηφίσουν. Είναι πολύ πιθανό να μη μιλήσετε με τους ίδιους, αλλά με συνεργάτες τους. Ζητήστε να τους μεταφέρουν το μήνυμά σας για την προστασία του δασικού μας πλούτου. Ας τους δείξουμε ότι πέρα από τις εξειδικευμένες ανησυχίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων, το ζήτημα αφορά τα βασικά μας δικαιώματα ως πολίτες. Στο τέλος του email μου σας προωθώ τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Αν δεν σας βάζω σε μεγάλο κόπο, σας παρακαλώ πολύ στείλτε και σε μένα ένα μήνυμα με τα ονόματα των βουλευτών στους οποίους επιλέξατε να απευθυνθείτε.

Είμαι στη διάθεσή σας στο theo.nantsou@wwf.gr.

Με εκτίμηση,

Θεοδότα Νάντσου,
επικεφαλής τμήματος περιβαλλοντικής πολιτικής WWF Ελλάς.

Υ.Γ.:
  • Ευχαριστώ τους φίλους που μου επεσήμαναν ότι ορισμένες διευθύνσεις στην αρχική λίστα email δεν δέχονται μηνύματα. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των μηνυμάτων έφτασε στο στόχο της.
  • Μερικά παραδείγματα για τις παρεμβάσεις που επιτρέπει το άρθρο 36 του δασικού νομοσχεδίου: επιτρέπει την εκχέρσωση δασικών εκτάσεων για αγροτική καλλιέργεια ακόμα και σε "δασικές εκτάσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιστημονικό, αισθητικό, οικολογικό και γεωμορφολογικό ενδιαφέρον" (π.χ. εθνικούς δρυμούς), "δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους", αλλά και σε "δασικές εκτάσεις προσφερόμενες για αναψυχή του πληθυσμού". Επιτρέπει πολλές χρήσεις, όπως διάνοιξη δρόμων, εγκαταστάσεις πετρελαίου και μεγάλα έργα σε καμένες εκτάσεις που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες, ακυρώνοντας δηλαδή στην πράξη την προστασία τους. Επίσης, στα πάρκα και άλση των πόλεων επιτρέπει πια μια σειρά από επεμβάσεις για διάφορους εμπορικούς σκοπούς. Δείτε όλη την επιστολή για τις απίστευτες λεπτομέρειες.

Τα τηλέφωνα των βουλευτών της συγκυβέρνησης, που προτίθενται να στηρίξουν το άρθρο 36.
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα)
τηλ: 210 9249486-90, FAX: 210 9233201
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος
τηλ: 2131364930-1-2-3, FAX: 2131364418-9
Λαζαρίδης Αλεξάνδρου Χρύσανθος
τηλ: 210 3385491, FAX: 210 9444812
Μιχελάκης Σπυρίδωνος Ιωάννης
τηλ: 210 3388700 -1-2-3, FAX: 210 3388704

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Όλοι εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, παρακολουθούμε με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στη λωρίδα της Γάζας.
Μετά την τελευταία κλιμάκωση των εχθροπραξιών, οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.200. Τρείς στους τέσσερεις είναι άμαχοι και πολλοί από αυτούς γυναίκες και μικρά παιδιά. Εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πάνω από 130.000 άνθρωποι βρίσκονται εσωτερικά εκτοπισμένοι.
Ο μακροχρόνιος αποκλεισμός της Γάζας από γη, αέρα και θάλασσα έχει οδηγήσει σε οριακή έλλειψη καυσίμων, νερού, τροφίμων, υγειονομικού υλικού.
Το 80% ενός πληθυσμού 1,8 εκατομμυρίων Παλαιστινίων εξαρτάται από την εξωτερική βοήθεια.
Σήμερα, χιλιάδες τραυματίες και πληγέντες έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, χειρουργεία, φάρμακα.
Εμείς, οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου που μαχόμαστε καθημερινά για την ανθρώπινη ζωή, δε μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί με την επικρατούσα κατάσταση. Ακόμη και όσοι από εμάς θέλουμε να πάμε στη Γάζα να βοηθήσουμε δε μπορούμε.

Εάν αυτό συνεχιστεί, ένας ολόκληρος λαός θα καταστραφεί.

Κάνουμε έκκληση στις Ισραηλινές και Παλαιστινιακές αρχές και στον ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία στην περιοχή και κατάπαυση του πυρός, για να δοθεί χρόνος για διαπραγματεύσεις και για τη φροντίδα των θυμάτων.

Ζητάμε από τις Ισραηλινές αρχές και τον ΟΗΕ άρση του αποκλεισμού της Γάζας και προστατευμένη δίοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ζητάμε σεβασμό στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και άμεση πρόσβαση για ιατρικές αποστολές, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.

«Όλοι εμείς λοιπόν, διατηρώντας ζωντανά στη σκέψη μας τον όρκο του Ιπποκράτη, οργανωνόμαστε για να βρούμε διέξοδο στις ανησυχίες μας και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στους πληθυσμούς που πλήττονται από σεισμούς, λιμούς, κατακλυσμούς, ομαδικά ατυχήματα ή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και γενικότερα στον καθένα που για οποιονδήποτε λόγο υποφέρει, σωματικά ή ψυχικά».
Από το ιδρυτικό καταστατικό των ΓτΚ, 1990.
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Γιατροί του Κόσμου – Αντιπροσωπεία Ελλάδας

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Σφυρής στην συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου για τα απορρίμματα της Ερμιονίδας

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου ζητήθηκε το θέμα της συνέχισης της μεταφοράς των απορριμμάτων της Ερμιονίδας σε αδειοδοτημένο χώρο.
Το θέμα είχε τεθεί προς συζήτηση από τον κ. Σφυρή προ εικοσαημέρου κατόπιν αιτήσεως και εισηγητής του ήταν ο ίδιος καθώς επίσης και το μέλος της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου και Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Μπουρίκας Γεώργιος του Ηλία.  
Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνα θετική για την συνέχιση της μεταφοράς των απορριμμάτων της Ερμιονίδας σε αδειοδοτημένο χώρο και το θέμα έχει έρθει πλέον προς ψήφιση στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί πως η συνέχιση της μεταφοράς των απορριμμάτων της Ερμιονίδας σε αδειοδοτημένο χώρο κρίνεται απαραίτητη, διότι έτσι θα καλυφθεί το μεσοδιάστημα που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοστεί η λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της κομποστοποίησης – ανακύκλωσης και άλλων ρευμάτων που προωθείται ήδη από την Νέα Δημοτική Αρχή.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ