Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κάποιοι χαλαρώνουν διαφορετικά

Από τη Διεθνή συνάντηση ορειβατών  International Highline Meeting που έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 στο Monte Piana, στις βόρειες ιταλικές Άλπεις.  Οι αθλητές άπλωσαν σχοινιά κατά μήκος των βράχων, τοποθέτησαν τις τέντες τους και κάθισαν να ξαποστάσουν απολαμβάνοντας εκπληκτική θέα. Πολύχρωμες αιώρες στο κενό δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό.





 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απένταξη του Δήμου Ερμιονίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Απένταξη του Δήμου Ερμιονίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» !!!!

Μείζον ζήτημα έχει προκύψει στον Δήμο Ερμιονίδας με την απένταξή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Πιο συγκεκριμένα, όπως βλέπουμε στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ερμιονίδας, με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 152.280/ΨΣ4941-Α2/08-09-2014 της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών, απεντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» με τίτλο έργου “Ανάδειξη και διάχυση πολιτιστικού περιεχομένου, μέσω δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στο νέο Δήμο Ερμιονίδας”.
Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν το 2010 οι πρώην Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων και σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείτο από τον νέο Δήμο Ερμιονίδας.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 391.100,00€, προέβλεπε την δημιουργία δύο ψηφιακών μουσείων, ένα στο Πορτοχέλι στο κτίριο Μίληση και ένα στην Ερμιόνη στο κτίριο του Δημαρχείου.
Επιπλέον, το έργο περιελάμβανε την ανάπτυξη Διαδικτυακού Τόπου και εφαρμογής κινητών τηλεφώνων για την προβολή σχετικού περιεχομένου που θα αναπτυσσόταν στο πλαίσιο της πρότασης. Οι υπηρεσίες που θα παρείχε θα ήταν οι εξής: 1) Πολυκαναλική και in situ υπηρεσία ψηφιακού μουσείου με δισδιάστατη, τρισδιάστατη και ολογραμματική προβολή περιεχομένου. 2) Υπηρεσία ενημέρωσης μέσω διαδικτυακής πύλης.
Στα ψηφιακά μουσεία θα γινόταν η ανάδειξη του ιστορικού,

ΠΡΟΣΟΧΗ : ε π ι δ η μ ί α !

Μας κλέβουν τη χαρά

Το πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη
Πηγή 
Οποιονδήποτε φαρμακοποιό και να ρωτήσει κανείς, ποια φάρμακα πωλούνται περισσότερο αυτήν την εποχή, η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη. Τα αγχολυτικά και τα αντικαταθλιπτικά. Η κατάθλιψη και η κρίση πανικού είναι νοσήματα που έχουν λάβει επιδημική διάσταση στον ελληνικό πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενα άρθρα, υπάρχει σαφώς και η τάση υπέρ-διάγνωσης.
Οι κρίσεις άγχους και οι κρίσεις πανικού, που αποτελούν συχνότατα ιατρικά συμβάντα στο γενικό πληθυσμό, αντανακλούν την αγωνιώδη αμυντική προσπάθεια του οργανισμού να μην υποπέσει σε κατάθλιψη δηλαδή σε απάθεια. Δυστυχώς όταν χορηγείται αντικαταθλιπτική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις, αναιρείται αυτός ο αμυντικός μηχανισμός και ο οργανισμός πέφτει ένα σκαλί ακόμα στη συναισθηματική και ψυχική του υπόσταση.
Οι κρίσεις άγχους και οι κρίσεις πανικού είναι πάντα αποτέλεσμα καταπιεσμένων συναισθημάτων που δεν εκφράστηκαν την στιγμή που έπρεπε. Υπάρχει δηλαδή στο ιστορικό του ασθενούς καταπιεσμένος θυμός ή καταπιεσμένη θλίψη. Όταν στο συνειδητό επίπεδο του ανθρώπου έχει καταγραφεί η αδυναμία έκφρασης του θυμού, της αγανάκτησης και της θλίψης, ενίοτε από την παιδική ηλικία, τότε αυξάνεται η πιθανότητα σε κάποια στιγμή που οι συνθήκες καθιστούν αναγκαία τη βίωσή του ξανά, η αδυναμία αυτή να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού. Έχουμε τονίσει ότι ουσιαστικά η βίωση του άγχους ισοδυναμεί με την απόσταση φύσης – θέσης.
Όσο πιο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ της φυσικής και της επίκτητης ιδιοσυγκρασίας, τόσο το άγχος θα είναι πιο έντονο. Για να

Από πού κρατάει η σκούφια σου;

Η εφαρμογή του vrisko.gr προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε ποιο μέρος της Ελλάδας υπάρχουν  επίθετα ίδια με το δικό σας.

Συμπλήρωσε ΕΔΩ  το επίθετό σου

Ρομποτικό χταπόδι από Έλληνες ερευνητές

Ρομποτικό χταπόδι το οποίο αναπτύχθηκε από Έλληνες ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων του IEEE Spectrum και του Mashable, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίασή του στην IEEE International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS) 2014 στο Σικάγο.

Το χταπόδι των Ελλήνων ερευνητών είναι μία από τις ρομποτικές πλατφόρμες του ΕΥΟΡ (Εργαστήριο Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής) και αποτελεί ένα οκτάποδο ρομπότ εμπνευσμένο από τη μορφολογία και τις ικανότητες κίνησης του χταποδιού. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από ελαστικά υλικά και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΙΤΕ, «πειράματα στο νερό έδειξαν έναν καινοτόμο μηχανισμό υποβρύχιας κίνησης με κατάλληλο συνδυασμό κίνησης των βραχιόνων και του ʽδικτύουʼ», καθώς και την αποδοτικότητά του.


Περισσότερα:.naftemporiki


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Από: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης τα κείμενα.

Του Βασίλη Γκάτσου

Για να ακονίζουμε το μυαλό μας:
Το παρακάτω είναι από το site της ΕΕΑΑ.
"Τον Αύγουστο του 2001, ψηφίστηκε ο Νόμος 2939/01 περί «Συσκευασιών και Εναλλακτικής Διαχείρισης των Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων» ο οποίος ουσιαστικά καθιστά υποχρεωτική την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών στη χώρα μας και εναρμονίζει την εθνική μας νομοθεσία με τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα με την ευρωπαϊκή οδηγία 94/62.  Το 2004 εκδόθηκε νέα κοινοτική οδηγία (04/12) η οποία αναθεωρεί τους στόχους που θέτει η 94/62. Οι νέοι στόχοι ενσωματώθηκαν στο εθνικό νομικό πλαίσιο με την ΚΥΑ 9268/469. "
Ομοίως το παρακάτω:

"Ολες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας και παράγουν ή εισάγουν συσκευασμένα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουν στην εγχώρια αγορά, υποχρεούνται πλέον να συλλέγουν και να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους, δηλαδή να οργανώνουν συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.
Παράλληλα νομικά υπόχρεοι είναι και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), οι οποίοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την ανακύκλωση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας. Ο Νόμος προβλέπει τις βασικές αρχές συνεργασίας των ΟΤΑ με τους υπόχρεους διαχειριστές συσκευασίας."
Ομοίως το παρακάτω:
Οι μέτοχοι της ΕΕΑΑ:
ARTENIUS HELLAS SA
COCA – COLA 3Ε Ελλάδος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία
COLGATE PALMOLIVE (HELLAS) AEBE
       CROWN HELLAS CAN AE
FRIESLANDCAMPINA HELLAS SA
ION AE
NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ
       PEPSICO – HBH ABE

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ



Τάσος Κεφαλάς




προς Πρωτοβουλία Ε.Π.ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Επίσημη αναγνώριση του συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ


ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Δήμος και ΜοίκοΝΟΣ μαζί στην ανακύκλωση
Ο Αστικός Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ ανακοινώνει την έγκριση της τριμερούς σύμβασης του συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ, του Δήμου Μυκονίων και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου του ΔήμουΜυκονίων  και με σκοπό την ανακύκλωση με διαλογή στην οικία και στο χώρο εργασίας.

Θεωρούμε θετική την απόφαση προς την  κατεύθυνση που στοχεύει ο ΜοίκοΝΟΣ, δηλαδή στη διαχείριση των απορριμμάτων σε δημοτικόεπίπεδο με κεντρικό άξονα την διαλογή στην πηγή και αποτελεί σημαντικό βήμα υπέρ των προσπαθειών του συνεταιρισμού στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αποτελεί δε, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Δήμους, σε συνεργασία με συλλογικότητες πολιτών και φορείς της τοπικής κοινωνίας να τους αποδοθεί από την ΕΕΑΑ το ποσοστό από τον φόρο (τέλος ανακύκλωσης) που όλοι μας πληρώνουμε για την κατανάλωση καθημερινών προϊόντων και ο οποίος φόρος προορίζεται για την προώθηση τέτοιων δράσεων που προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης με σύγχρονες πρακτικές. 

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά πανελλαδικώς που επιτυγχάνεται μια τέτοια συμφωνία και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα, αφού αποδεικνύεται καθημερινά η αποτυχία της ανακύκλωσης σε ένα κάδο.

Επίσης, για όσους διατείνονται ότι το εγχείρημα δεν είναι βιώσιμο να υπενθυμίσουμε καταρχήν ότι ο Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ έχει καλυμμένες όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις, είναι πλήρως νομότυπος με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, λειτουργεί με διαφάνεια, δημιουργεί θέσεις εργασίας, έχει επενδύσει σε εξοπλισμό (πρέσα, παλετοφόρα, φορτηγό) και συνεχίζει να επενδύει (κάδοι ανακύκλωσης σε σχολεία), είναι ο μόνος οργανισμός που ανακυκλώνει στην Μύκονο με 11 διαφορετικά υλικά, συμβάλει στην καθαρή εικόνα του νησιού και όλα αυτά μόνο με τα έσοδα από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών, την σημαντική βοήθεια των κατοίκωντης Μυκόνου και χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού.

Επιπροσθέτως, ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά να κάνει πράξη τα λεγόμενα του και να διαθέσει ένα μεγάλο ποσοστό από την επιδότηση της σύμβασης σε κοινωνικές ανάγκες του νησιού (σχολεία, Κέντρο Υγείας κλπ), με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΜοίκοΝΟΣ  και να αποδείξει ότι ως μη-κερδοσκοπικός οργανισμός έχει την δυνατότητα να παράγει κέρδος αλλά  και να το μετουσιώνει σε πραγματικό πλούτο για την Μύκονο.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες: ο κάθε Δήμος και ο κάθε πολίτης της χώρας έχει την επιλογή είτε να ενστερνιστεί το μοντέλο του ιδιώτη-εργολάβου με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και την τσέπη μας είτε να αγκαλιάσει την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και το μέλλον του.

Ο Μοίκονος, γέννημα θρέμμα  της κοινωνίας θα συνεχίσει να την υπηρετεί, πιστός στις αρχές του, ώσπου να ολοκληρωθεί ο σκοπός ιδρύσεώς του:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Συνεχίζουμε μαζί!

ΜΟΙΚΟΝΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε.

«Γιορτή του Κάστανου» στην Καστάνιτσα

Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά, και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας - στην Καστάνιτσα Αρκαδίας - την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014.
Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 31 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα αλλά και την γύρω περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Το πρωί του Σαββάτου θα προσφέρεται τσαί του βουνού στους πρώτους επισκέπτες που θα καταφθάσουν ενώ απο το μεσημέρι θα σερβίρονται παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και βέβαια φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, συντροφιά με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική. Κατα τη διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παράλληλη αναφορά στην ιστορία προέλευσης του κάθε χορού, απο τοπικούς συλλόγους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών πιάτων του χωριού. Παράλληλα, τη Γιορτή θα πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών και βέβαια ενημερώσεις σχετικά με το περιβάλλον και το κάστανο απο το Φορέα Διαχείρησης Πάρνωνα.
Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας.
Διοργάνωση: Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών
Αρωγός: Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού
Ημερομηνία: 
Σάββατο, Οκτώβριος 25, 2014 - 13:00

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ


Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή βεβαίωνε την ελληνική κοινή γνώμη ότι έπειτα από μεγάλη προσπάθεια έθεσε ξανά την ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και ότι επανίδρυσε το κράτος ώστε να εφαρμόζονται κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους.

Από το 2005 το Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προσπάθησε να προστατέψει τη δημόσια γη από τους καταπατητές στην Τροιζηνία, περιοχή-«φιλέτο» της ΒΑ Πελοποννήσου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται στην επιστολή του κ. Μπεντενιώτη, η γνωμοδότηση αυτή δεν έχει γίνει δεκτή από το αρμόδιο υπουργείο. Ποιος την κρατάει τόσα χρόνια στο συρτάρι; Βεβαίωνε ότι «το φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας τέλειωσε» και ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν θα έβλεπαν τη Μύκονο της διαπλοκής και του γλεντιού ούτε από μακριά.
Τον Μάιο του ίδιου έτους (2005) το Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας στα σοβαρά αυτές τις διακηρύξεις, έγραψε την... πρώτη (!!!) γνωμοδότησή του για εκείνο το χρόνο.
Με τη γνωμοδότηση όρθωσε τοίχο στην προσπάθεια να αρπάξουν ιδιώτες χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Τροιζηνίας, περιοχή-φιλέτο για πλούσιους της χώρας και του εξωτερικού.
«Το Συμβούλιο ομόφωνα κρίνει ότι στην έκταση των 1.580 στρεμμάτων το Ελληνικό Δημόσιο έχει την κυριότητα», αναφέρεται χαρακηριστικά στη γνωμοδότηση.
Ποια η συνέχεια;
Σύμφωνα με το νόμο, τη γνωμοδότηση είτε επικυρώνουν είτε απορρίπτουν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Περισσότερα:enet

Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Άργος ανέβηκαν σε αναπηρικά καροτσάκια

Μία συμβολική κίνηση έκαναν σήμερα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του "1ου Δρόμου Χαράς και Κίνησης" στο Άργος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ανταποκρινόμενοι στην προτροπή των ατόμων με αναπηρία,  κάθισαν για λίγο στα αναπηρικά τους καροτσάκια και κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης, έτσι ώστε να αντιληφθούν έστω και για λίγο, τι σημαίνει να εισαι καθηλωμένος σε ένα καροτσάκι και να κυκλοφορείς στην πόλη του Άργους.

Ο Χ. Πετσέλης, ο Β.Τζαβέλας, η Ε.Δήμα Πετροπούλου, ο Π. Δούρος και ο Ν.Δελής διαπίστωσαν "από πρώτο χέρι" την μεγάλη δυσκολία που έχουν τα άτομα με αναπηρία στο να κυκλοφορήσουν ανεμπόδιστα στην πόλη και σίγουρα όταν σηκώθηκαν από το αναπηρικό καροτσάκι κατάλαβαν πόσα εμπόδια συναντά στην καθημερινότητα του ένα άτομο με τροχήλατο αμαξίδιο.


Ο Βαγγέλης Τζαβέλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε:

"ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ .Σήμερα διαπίστωσα πως άμα δεν μπεις στη θέση κάποιου δεν θα τον καταλάβεις ... Τα ΑΜΕΑ δεν χρειάζονται τον οίκτο και τη βοήθειά μας αλλά τις ίσες ευκαιρίες στη ζωή για να μπορούμε να μιλάμε για πραγματικά ανθρώπινες κοινωνίες! Άλλωστε

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Κρανίδι 6 Οκτωβρίου 2014

Επεισόδιο μεταξύ Δημάρχου Ερμιονίδας Δ. Σφυρή και Δημοτικού Συμβούλου της “Δυνατής Ερμιονίδας” Ι. Γανώση, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30ης Σεπτεμβρίου 2014 και αναβολή ψηφοφορίας για τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. “Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ερμιονίδας”. 

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το περιστατικό το οποίο εξελίχθηκε σε επεισόδιο και κατέληξε στην αναβολή της ψηφοφορίας για τον ορισμό των μελών του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως ο Νόμος ορίζει, η παράταξή μας ως Μείζων αντιπολίτευση του Δήμου δικαιούται και οφείλει να προτείνει στελέχη της, τα οποία κατόπιν της διαδικασίας ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με αυτά τα οποία προτείνει η Συμπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αναδεικνύονται σε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν. Π. , Επιτροπών και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 30ης

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων για τον Καταρροϊκό πυρετό προβάτων στην Τροιζηνία

probataΑπό τον Ιούνιο  τρέχοντος έτους, μόλις έγινε γνωστή η εμφάνιση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού προβάτων (νόσος κυανής γλώσσας) στην περιοχή της  Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων απέστειλε έγγραφο προς τους Δήμους για ενημέρωση των κτηνοτρόφων και για υποχρεωτική δήλωση εκ μέρους τους πιθανών περιστατικών.
Τον  Ιούλιο, μετά από αιμοληψία από κοπάδια της περιοχής από τους 2 κτηνιάτρους της ΔΑΟΚΝ.  επιβεβαιώθηκαν θετικά κρούσματα στη  περιοχή της Τροιζηνίας.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε  το τοπικό Κέντρο Καταρροϊκού Πυρετού
Ορίστηκε η περιοχή  ως Ζώνη Ασφαλείας για τον καταρροϊκό πυρετό.
Τον Σεπτέμβριο, οι κτηνίατροι της υπηρεσίας μας προέβησαν σε αυτοψία και αιμοληψία σε πρόβατα κτηνοτροφικών μονάδων στον Γαλατά Τροιζηνίας διαπιστώνοντας συμπτώματα καταρροϊκού πυρετού  σε τρείς εκτροφές. Στις δύο υπήρξαν και θάνατοι ζώων.
Το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο 2 κτηνίατροι για ολόκληρη την

Κάθε παιδί χρειάζεται επαφή



Κάθε παιδί χρειάζεται επαφή: μια δασκάλα μιλάει για την αξία της ανθρώπινης επαφής

Η ανθρώπινη επαφή στη διδασκαλία είναι κάτι που σπάνια συζητείται και ακόμα πιο σπάνια μπαίνει σε εφαρμογή. Και όμως, είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που καλλιεργεί τόσο την ενσυναίσθηση όσο και τη διαδικασία της μάθησης. Η Πίρσον με την ομιλία της στα TED παρακινεί τους δασκάλους να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους, να νιώσουν την αξία και τη σημασία της ανθρώπινης επαφής και να τη βάλουν σε εφαρμογή.
Η Ρίτα Πίρσον, δασκάλα επί 40 χρόνια, άκουσε κάποτε μια συνάδελφο να λέει «Δε με πληρώνουν για να συμπαθώ τα παιδιά». Η απάντησή της ήταν πως «τα παιδιά δε μαθαίνουν από ανθρώπους που δε συμπαθούν». H ομιλία της στα TED Talks Education τον Μάιο του 2013 αποτελεί μία έντονη παρακίνηση προς τους δασκάλους να πιστέψουν στους μαθητές τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους σε ένα αληθινό, ανθρώπινο και προσωπικό επίπεδο.
Η Ρίτα Πίρσον απεβίωσε στις 28 Ιουνίου 2013, ένα μήνα περίπου μετά την εκπληκτική ομιλία της. Δυστυχώς η ανθρώπινη επαφή στη διδασκαλία είναι κάτι που σπάνια συζητείται και ακόμα πιο σπάνια μπαίνει σε εφαρμογή.

Αξίζει να δείτε όλο το βίντεο και να προβληματιστείτε:
 

Ευχαριστούμε τη φίλη για την πρόταση του άρθρου
 

«10 πράγματα που μας είπε ο Γιάννης Τσαρούχης»

 
από τη στήλη της Ρούλας ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 


1.      Για το σπίτι
Το σπίτι είναι ένας χώρος ιερός για συνουσίες και για αναπόφευκτους θρήνους θανάτων.
 
2.      Για τη φιλία
Φιλία είναι η συμφωνία δύο ανθρώπων εναντίον όλου του κόσμου.
 
3.      Για τη δικαιοσύνη
Ό,τι δεν τολμά να κάνει η αδικία, γιατί είναι αποτρόπαιο, τολμά να το κάνει η δικαιοσύνη.
 
4.      Για την αγάπη
Όποιος αγαπά θέλει να σκλαβώσει. Όμως η καλύτερη αγάπη είναι η κρυφή. Το καλύτερο είναι να σ’ αγαπούν όπως αγαπούν τη μοναξιά.
 
5.      Για την ανωτερότητα
Το να τιμάς τα ανώτερα πράγματα, δεν σου δίνει το δικαίωμα να ζεις κατά έναν κατώτερο τρόπο.
 
6.      Για τα έργα τέχνης
Τα έργα τέχνης που δείχνουν μη τελειωμένα, τελειώνουν μόνα τους με τον καιρό.
 
7.      Για το συνδικαλισμό
Συνδικαλισμός είναι μια μορφή αδικίας των αδυνάτων εις βάρος των δυνατών.
 
8.      Για τους Χιώτες
Όταν είπαν στους Χιώτες στρατιώτες «Πυρ», για να πυροβολήσουν τον εχθρό, αυτοί απάντησαν: «Ήντα πυρ και
ξεπύρ, ΄Εν θωρείτε ότι ΄ναι μπρος ανθρώποι;».
 
9.      Για την Ελλάδα
Στην Ελλάδα οι άνθρωποι φοβούνται μήπως υπερφαλαγγισθούν. Γι’ αυτό, όταν κάποιος έχει χάρισμα, διώχνεται.
 
            10.     Για τους Έλληνες
Οι Έλληνες δεν τρώνε όσο πεινάνε, αλλά όσο θα πεινούσαν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου και του Σουλίου. Τρώνε εις μνήμην αυτών.



περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 20/2/2010 

Έλλη Βασιλάκη