Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

"Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ" το ντοκιμαντέρ των φτωχών, σε σκηνοθεσία Τάκη Μπαρδάκου


«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»

To ντοκιμαντέρ των φτωχών
Βοηθήστε κι εσείς οικονομικά στη δημιουργία μιας ταινίας, που δείχνει ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της οικονομικής κρίσης.
Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας.
Η ταινία είναι σε Σκηνοθεσία - Δ/νση Φωτογραφίας του δικού μας Τάκη Μπαρδάκου, Μοντάζ Κώστα Ιορδανίδη και Μουσική Μάριου Στρόφαλη και για να μπορέσει να ολοκληρωθεί, χρειάζεται την οικονομική στήριξη  από εμάς τους απλούς πολίτες.

Στην Ελλάδα της κρίσης, πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων και τα εξώφυλλα του τύπου, πίσω από τις οικονομικές αναλύσεις και τις δηλώσεις των ειδικών, υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα των μεγάλων χαμένων αυτής της κρίσης, των από κάτω. Των πολιτών που βιώνουν καθημερινά έναν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και να καταρρέει. Στρατιές ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι χωρίς παρόν και μέλλον, μη προνομιούχοι πολίτες θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων, του χρήματος και των αγορών. Το κυνήγι των κερδών μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.
Τάκης Μπαρδάκος
Τάκης Μπαρδάκος
Σκηνοθέτης – Δ/ντης Φωτογραφίας
Πτυχιούχος Διευθυντής Φωτογραφίας της σχολής κινηματογράφου Λ. Σταυράκου στην Αθήνα. Kάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος κινηματογραφιστή από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Από το 1989 εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες, σε ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και ως Διευθυντής Φωτισμού στο θέατρο.
Έχει κάνει τη Σκηνοθεσία και Φωτογραφία στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ “METALLICA”, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ CINEMA DU REEL (Paris). Εχει σκηνοθετήσει τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟ» (2010) για την δημόσια τηλεόραση, ERT.
Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, συμμετέχει σε κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Παράλληλα συγκροτεί την ομάδα ντοκιμαντέρ «squarefilms» και την περίοδο 2012 – 2015 δημιουργεί την ταινία «Athens From Beneath» - «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ» το ντοκιμαντέρ των φτωχών.

Ιορδανίδης Κωνσταντίνος
Ιορδανίδης Κωνσταντίνος
Μοντέρ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Από το 1970 εργάζεται ως βοηθός μοντέρ στην κινηματογραφική εταιρία Φίνος Φἰλμ. Το 1975 απέσπασε το Β’ Βραβείο στον Διαγωνισμό του Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου, για την ταινία «ΤΟ ΡΕΠΟ», όπου έκανε το σενάριο και τη σκηνοθεσία.
Το 1977 μοντάρει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δημογεροντάκη. Στην συνέχεια συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες, κάνοντας το μοντάζ στις μεγάλου μήκους κινηματογραφικές ταινίες τους , όπως Νίκου Παναγιωτόπουλου, Σταύρου Τσιώλη, Δημήτρη Μακρή, Λευτέρη Ξανθὀπουλου, Χρήστου Βακαλὀπουλου, Μιχάλη Λεφάκη, Δημήτρη Σταύρακα, Βασίλη Βαφέα, Βασίλη Ντούρου κ ά.
Έχει κάνει το μοντάζ πολλών ντοκιμαντέρ κι έχει συνεργαστεί για τα προγράμματα των υπουργείων Γεωργίας & Πολιτισμού.
Τέλος έχει συνεργαστεί για το μοντάζ πολλών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε διάφορες εταιρείες οπτικοακουστικών όπως ΑΝΩΣΗ, ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ, PLD και άλλες.

Μάριος Στρόφαλης
Μάριος Στρόφαλης
Μουσικός συνθέτης
Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στη σύνθεση, μουσικολογία και δραματουργία στο Conservatoire N. Superieur M. D. de Paris και το Πανεπιστήμιο Paris VIII στην Γαλλία.
Είναι ένας πολυβραβευμένος soundtrack συνθέτης, με μεγάλη δισκογραφία, του οποίου τις μουσικές έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες.
Tα τελευταία 11 χρόνια δίνει συνεχώς συναυλίες με το κουαρτέτο του και δισκογραφεί τα European Taxim Ι και ΙΙ, που είναι κινηματογραφικά ταξίδια στα λιμάνια του Μεσογειακού, νότιο-Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Το 2011 εργάζεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηνών, ως Καλλιτεχνικός Σύμβουλος των μουσικών φεστιβάλ.
Το 2012 δημιούργησε το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, μια υπερδραστήρια κοινότητα αποτελούμενη από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, για την στήριξη και προβολή των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.  Athens  Gardens  Festival, Petit Paris d' Athenes (το μικρό Παρίσι των Αθηνών), Patision Cinemart και Mediterrepolis είναι τα 4 πολιτιστικά προγράμματα του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου.

Κατσάνος Θεόφιλος
Κατσάνος Θεόφιλος
Ηχολήπτης
Σπούδασε σε ανώτερη δημόσια σχολή Ηλεκτρονικών – υπολογιστών. Είναι επαγγελματίας Ηλεκτρονικός, Τεχνικός Υπολογιστών, Ηχολήπτης με εμπειρία 32 ετών στον Οπτικοακουστικό χώρο, σε πολλά ντοκιμαντέρ, σήριαλ, εκπομπές, αθλητικά, και θεατρικά.
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Μεγάλες του αγάπες η οικογένειά του, τα ηλεκτρονικά, οι υπολογιστές, η ροκ μουσική και ο κινηματογράφος..!!!
Α! ξέχασα και τον Φρέντυ τον σκύλο του...................!!!!!!!