Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Καλή μας πορεία!

Έτσι τελειώνει το "Ευχαριστώ" του βουλευτή πλέον, κυρίου Κοδέλα.

Για την Ερμιονίδα δεν είναι θέμα καλής πορείας. Είναι θέμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ανταγωνιστικότητας. Η μέχρι εδώ πορεία κατέδειξε ότι μόνο με τα εξοχικά και τον τουρισμό δεν μπορεί να ζήσει η Ερμιονίδα. Αυτό που κατάφερε είναι να εξαντλήσει τους πόρους της και να χάσει μέγα μέρος της καλλιεργήσιμης γης της με το πατέντο του αγροτεμαχίου. Αυτή η πορεία μόνο κακή είναι. Ανάγκη πάσα για παραγωγική ανασυγκρότηση της καλλιεργήσιμης γης, των απέραντων βοσκότοπων της Ερμιονίδας, της θάλασσας της Ερμιονίδας και των νησιών της.
Απαιτούνται έργα υποδομής, αυτό που όλοι λέμε με μια λέξη: ΝΕΡΟ! Τίποτα λιγότερο από τρία μεγάλα φράγματα και καμιά δεκαριά συγκράτησης και εμπλουτισμού. Φυσικά και ο Ανάβαλος και ένα άρτιο δίκτυο διανομής του νερού. ΟΛΑ!
Οι απέραντες εκτάσεις - βοσκοτόπια της ορεινής Ερμιονίδας να χρησιμοποιηθούν οργανωμένα για πρότυπη κτηνοτροφία.
Να εκμεταλλευτούμε τον άνεμο και τον ήλιο για παραγωγή ενέργειας, αλλά με πραγματικά οφέλη για τον τόπο μας.
Να ληφθούν μέτρα για τη θάλασσα, ώστε να γίνει και πάλι παραγωγική.
Να πέσει το βάρος στην πολύμορφη συνεργατική παραγωγή, μεταποίηση και εμπορεία των προϊόντων μας.
Δεν θα ζήσει η Ερμιονίδα από τα κοκοροβένια, ούτε από την επουσιώδη προάσπιση κάθε αιτήματος, ούτε από την συμπαράσταση για την συμπαράσταση, ούτε από την συστράτευση για να βρούμε νέες επιδοτήσεις από τους κουτόφραγκους και από τους φόρους του ιδιωτικού τομέα. Δεν θα ζήσει η Ερμιονίδα με τα αποσπασματικά μικροέργα του ΕΣΠΑ και κάθε άλλου προγράμματος.
Ο γεωλόγος βλέπει με τη λογική τη γη, σαν ουράνιο σώμα, σαν ιστορία γεωλογικών ανακατατάξεων.
Ο γεωπόνος, πονάει τη γη, κοπιάζει για την ορθή καλλιέργειά της, πονάει τον αγρότη τον κτηνοτρόφο, τον ψαρά. Και είσαστε Γεωπόνος.
Η ανασυγκρότηση της Ερμιονίδας είναι υπόθεση της Ερμιονίδας, αλλά περνάει και από το χέρι σας.
Για να σας θυμόμαστε, πρέπει να διαπιστώνουμε καθημερινά τη πραγματική συμβολή σας στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ερμιονίδας.
Καλή σας πορεία, και να θυμόσαστε την πολιτική μας αδυναμία... μετά από κάθε εκλογή: Δεν υπάρχει οδός για να σας ανακαλέσουμε!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος