Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μαρίλη Μέξη δελτίο τύπου



Μαρίλη Μέξη – Ποτάμι: Το καινούργιο είναι εδώ!
Φίλες και φίλοι, ψηφοφόροι της Αργολίδας
Δυο ημέρες απόμειναν για να ψηφίσουμε κυβέρνηση, στις πιο κρίσιμες εκλογές μετά την μεταπολίτευση.
Η χώρα έχει ανάγκη  να κυβερνηθεί από την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Δεν επιτρέπεται να πάμε σε ακυβερνησία ούτε να μπούμε στο φαύλο κύκλο των επαναληπτικών εκλογών, μέχρι να αποκτήσει αυτοδυναμία κάποιο κόμμα… Η προοπτική συμμαχικών κυβερνήσεων, λοιπόν, είναι μονόδρομος και η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κάνει το παν για να συγκροτηθεί κυβέρνηση σταθερή με ορίζοντα τετραετίας, είναι το Ποτάμι.
Και δεν είναι εγγυητής στα λόγια, έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής προοπτικής και ΝΕΟΥΣ, ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να το κάνουν πράξη.Το δίλημμα αυτή την Κυριακή δεν είναι  αριστερά ή δεξιά αλλά μπροστά ή πίσω.
Δεν πρέπει να πάνε τζάμπα οι θυσίες του ελληνικού λαού. Η
ανθρωπιστική καταστροφή μπορεί να αντιμετωπιστεί  μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από κει θα εκταμιεύσουμε τα χρήματα για να ανορθώσουμε τη χώρα. Με σύγκλιση δυνάμεων, εθνικού χαρακτήρα.
Για να δημιουργήσουμε ένα  δίκαιο, ισχυρό κοινωνικό κράτος για όλους τους πολίτες.
Η τρίτη θέση ανήκει στη λογική, στη σύνεση και στην δημοκρατία.
Η διεκδίκηση   της τρίτης θέσης από την Χρυσή Αυγή στην Αργολίδα και στην Ελλάδα, θα  επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο μας και δεν θα δώσει καμιά λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Αντιθέτως, θα περιπλέξει τα πράγματα και θα κάνει την θέση της χώρας ακόμη πιο αναξιόπιστη.
Αυτή την Κυριακή η ψήφος μας πρέπει να στηρίζεται στη λογική και όχι στην οργή, στο φόβο και στις ψεύτικες ελπίδες.
Μέχρι τώρα αποζητούσαμε το καινούργιο αλλά ψηφίζαμε το παλιό. Και την πληρώσαμε σκληρά, πολύ σκληρά. Και συνεχίζουμε να πληρώνουμε....
Τώρα, κάτι το καινούργιο είναι εδώ, ελπιδοφόρο και δυνατό! Είναι το ΠΟΤΑΜΙ.
Καλώ τους Αργολιδείς να ψηφίσουν το Ποτάμι και  να με εμπιστευτούν προσωπικά.
Για να αποκτήσει επιτέλους η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, για να βγει η Αργολίδα από το τέλμα!
Δίνω τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τις αδικίες και να επουλώσουμε τις κοινωνικές πληγές, με τόλμη, επιστημονική γνώση και εντιμότητα. Για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ.
Μαζί την Κυριακή, Δυναμώνουμε  το Αύριο, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ!


Μαρίλη Μέξη
Υποψήφια βουλευτής Αργολίδας
Με το ΠΟΤΑΜΙ

Δυο λόγια για μένα…

Είμαι ειδικός επιστήμονας, και εξειδικεύομαι στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής πρόνοιας. Εργάζομαι ερευνητικά και διδακτικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Πέρα από την ακαδημαϊκή μου δραστηριότητα, εργάζομαι ως Εμπειρογνώμονας - Σύμβουλος σε υπουργεία και δήμους στην Ευρώπη και σε αναπτυσσόμενες χώρες παρέχοντας τεχνική βοήθεια σε θέματα αναδιοργάνωσης και μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους.  Είμαι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Μάστερ (ΜPhil) στην Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Μάστερ (ΜSc) στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική από το Πανεπιστήμιο London School of Economics και κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) Ιστορίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Τελείωσα το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.