Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Πελοπόννησος Πρώτα» Δελτίο τύπου:Αδιέξοδος με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στην Τρίπολη και έχει απασχολήσει πρόσφατα και έκτακτα σε 2 συνεδριάσεις την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.


Ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου αρνήθηκαν τη συζήτηση του θέματος και με περισσό θράσος αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει βρεθεί η Πελοπόννησος. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στους Δημάρχους και στις παρατάξεις της μειοψηφίας, αν και έχει ήδη με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναλάβει και την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισής τους. Διαφάνηκε για ακόμη μια φορά ό,τι η Περιφερειακή Αρχή μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι επιλογές της, λειτουργεί με πανικό και δεν διστάζει να μεταβιβάσει σήμερα ευθύνες στους Δημάρχους και αύριο στην Κυβέρνηση, ώστε να μη γίνει αποδέκτης της κοινωνικής κατακραυγής.

Για άλλη μια φορά, καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αλλάξει σχεδιασμό και να εφαρμόσει την εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων σε συνεργασία με τους Δήμους και το ΦΟΔΣΑ. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστούν με σωστό και διαχρονικό τρόπο και όχι αποσπασματικά τα προβλήματα.



Τρίπολη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Γραφείο Τύπου «Πελοπόννησος Πρώτα»