Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου της Βιβής Σκούρτη «Σ΄ εκείνους που έχτισαν την Ερμιόνη»



Το Σάββατο 25 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Σχολείο του Συγγρού στην Ερμιόνη, η Βιβή Σκούρτη θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο «Σ΄ εκείνους που έχτισαν την Ερμιόνη», από τις εκδόσεις ΑΡΤΕΟΝ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο σε ανάμνηση όσων έχτισαν την Ερμιόνη.

Ένα βιβλίο γλυκόπικρο, και ταυτόχρονα εξομολογητικό, ένα βιβλίο γραπτή παρακαταθήκη της ανθρώπινης γνώσης, ένα σύνολο διάσπαρτων ιχνών.

Το βιβλίο  «Σ΄ εκείνους που έχτισαν την Ερμιόνη» διηγείται τη ζωή. Ίσως μέσα από τις σελίδες του η νεότερη γενιά των αναγνωστών να γνωρίσει τη δύναμη που είχαν οι απλές ανθρώπινες αξίες, που ως πρώτες ύλες είχαν την εργατικότητα, την εντιμότητα, τη σκληρή δουλειά, την απλότητα. Οι ήρωές του είναι άνθρωποι που εμποδίστηκαν να σπουδάσουν, άνθρωποι που έζησαν σε δύσκολες εποχές, στενάχωρες από καταστάσεις, από  ανθρώπινες νοοτροπίες και κάτω από συνθήκες καταπίεσης .

Στις σελίδες του επίσης αποτυπώνονται τα εσωτερικά συναισθήματα της νοσταλγίας και της εξομολόγησης αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον άνθρωπο και τον τεχνίτη. Γράφτηκε από όλους αυτούς τους ανθρώπους και θερμά τους ευχαριστώ που μού εμπιστεύτηκαν κομμάτια της ζωής τους, με ένα λόγο προσωπικό, ιδιαίτερο, ξεχωριστό. Εγώ αποδελτίωσα και κατέγραψα τη μνήμη. Μνήμη συλλογική, ατομική, ιστορική.

                             Σας περιμένω στην παρουσίαση τούτου του βιβλίου.