Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:Ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον του κ. Λάμπρου με πρόσχημα την υποτιθέμενη μη νομιμότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Κύριε Λάμπρου
Κατηγορείτε τη Δημοτική Αρχή για το θέμα των απορριμμάτων. Και διαλέξατε και λάθος στιγμή να ασκήσετε τον αντιπολιτευτικό λόγο σας.
Όλοι σήμερα μας συγχαίρουν για την καθαριότητα που βλέπουν. Και δεν έχουν ξεχάσει τις εικόνες «απείρου κάλους» με τις οποίες η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εσείς προσωπικά ως σημαίνον στέλεχος αυτής, «κοσμήσατε» την επαρχία μας τα τέσσερα προηγούμενα έτη με τα χύμα σκουπίδια παντού.
Το ότι εκτοξεύετε σήμερα κατηγορίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι απλά πολιτική υπερβολή, είναι πολιτική απρέπεια.
Όσον αφορά τους υπαινιγμούς που αφήνετε ότι η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι σύννομη, σας επαναλαμβάνουμε ότι η όλη διαδικασία είναι σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία. Απόδειξη ότι καμία από τις δεκάδες καταγγελίες, που έγιναν από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, δικαιώθηκε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο την Παρασκευή 3-4-2015 έγιναν τρεις επώνυμες καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου και ο έλεγχος που διεξήχθη από τις αρμόδιες Αρχές έδειξε ότι όλα ήταν σύννομα.
Γιατί εσείς συνεχίζετε να επιμένετε στον ισχυρισμό της μη νομιμότητας;
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας ούτε «σωτήρας» είναι ούτε «γυμνός βασιλιάς» όπως σκωπτικά τον αποκαλείτε. Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος και σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος μαζί του. Και μέχρι στιγμής αυτή η σύμβαση, που εσείς την καταψηφίσατε, μας απάλλαξε από το όνειδος των σκουπιδιών.
Εξηγείστε μας ποια είναι η δική σας ανησυχία.
 Φοβάστε επειδή ένας διαγωνισμός απέβη άγονος μήπως η επαρχία μας ξαφνικά πλημμυρίσει σκουπίδια και ανησυχείτε γι’ αυτό; Γιατί με τον τρόπο που γράφετε ως ευσεβής πόθος φαντάζει αυτή η υποτιθέμενη ανησυχία σας.  Το ότι ένας διαγωνισμός απέβη άγονος δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Θεωρούμε ότι προτρέχετε, ως προπέτης, και σπέρνετε ανησυχία.
Αναφέρετε ότι «ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Αρκαδίας απέρριψε το σχέδιο χρηματικού εντάλματος για ελλείψεις αδειών της συγκεκριμένης μονάδας». Αυτό όμως αφορά τα σκουπίδια της Τρίπολης και όχι αυτά του δικού μας Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι ή δεν το ξέρετε ή ότι σκόπιμα το αναφέρετε για να παραπλανήσετε και να δημιουργήσετε λανθασμένες εντυπώσεις.
Εκείνο που δεν μας έχετε πει ακόμα είναι το σχέδιο, που έχετε εσείς για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σχέδιο συγκεκριμένο, εφικτό, υλοποιήσιμο και όχι ευχολόγια του τύπου «η Περιφέρεια Πελοποννήσου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» όπως λέτε. Εκτός εάν έχετε στο μυαλό σας αυτές τις ίδιες αδιέξοδες και ανεπιτυχείς συνταγές, που εφαρμόσατε και εσείς στο παρελθόν (ως Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) με αποτέλεσμα να γίνει η επαρχία μας μια απέραντη χωματερή τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.
Οι Δημότες της Ερμιονίδας, αντιλαμβάνονται ότι η απαλλαγή από τα σκουπίδια επετεύχθη και με τη δική τους σύμπραξη. Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούν σε ικανοποιητικό βαθμό τη διαλογή στην πηγή, είναι δίπλα μας, μας στηρίζουν, ενώ εσείς με το πρόσχημα της «μη νομιμότητας» στοχεύετε στο σπάσιμο αυτής της σχέσης Δήμου - Δημοτών, που έχουμε κτίσει.  
Κύριε Λάμπρου
Σχετικά με τα «φαντάσματα της αόρατης αρχής», που γράφετε, πιο πολύ με λεκτικά πασχαλινά πυροτεχνήματα μοιάζουν, που προορισμό έχουν να κάνουν κρότο και μετά να εξαφανισθούν. Όσο για τη νομιμότητα, που επικαλείσθε, δεν είναι ούτε μόνο δικό σας προνόμιο ούτε μόνο δική σας έγνοια. Και εάν έχετε γνωριμίες με υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως λέτε, να τις χρησιμοποιήσετε για ξεκλείδωμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών που υπάρχουν. Αυτό όμως ακόμα δεν το έχετε πράξει. 


Υ.Γ.
Οι φωτογραφίες είναι από το Πράσινο Σημείο Ερμιονίδας το οποίο λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί άψογα και νόμιμα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Εθνική Νομοθεσία.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ