Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μ. Τρίτη 7/4/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

Το μοντέλο πέτυχε, αλλά ο εργολάβος δεν υπέβαλε φάκελο στο διαγωνισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας. Ο διεθνής διαγωνισμός χρηματικού ποσού περίπου 450.000 ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων κηρύχθηκε άγονος, δεν προσήλθε ούτε ο εργολάβος της Κορίνθου, ούτε κανένας άλλος και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τον «σωτήρα μας»; Τελικά «ο βασιλιάς ήταν γυμνός» και επειδή δεν υπέβαλλε πρόταση φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που τον εμπόδισαν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, τον κυνήγησαν τα φαντάσματα της αόρατης αρχής και δεν τον άφησαν να υποβάλλει πρόταση, κόλλησε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής και δεν «πρόκανε» όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης φταίνε επίσης που ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Αρκαδίας απέρριψε το σχέδιο χρηματικού εντάλματος για ελλείψεις αδειών της συγκεκριμένης μονάδας. Και πάλι φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας και ιδιαίτερα ο υπογράφων που γνωρίζει υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Γι’ αυτό θα μας «δώσει στο λαό, στην πυρά» ο Δήμαρχος όπως μας απείλησε γιατί του
βάζουμε εμπόδιο στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Προσωπικά δηλώνω τα εξής γιατί δε ζω με φαντάσματα εχθρών – υπονομευτών:
Ζητώ να ισχύει η νομιμότητα σε κάθε βήμα, σε όλη τη διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η λύση που επιλέχτηκε είναι προσωρινή και έχει σημαντικά νομικά κενά γι’ αυτό συμβαίνουν όλα αυτά. Με τη μετονομασία και τη βάπτιση των απορριμμάτων ότι όλα είναι ανακυκλώσιμα δόθηκε μία προσωρινή λύση με επικίνδυνες νομικές παρενέργειες, με πάρα πολλά κενά σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο. Εμείς δεν σας εμποδίσαμε, όμως δε μπορούμε να συναινέσουμε σε παρατυπίες, στη μη τήρηση της νομιμότητας και της κοινής λογικής.
Και φυσικά διαφωνούμε ότι το πράσινο σημείο στο Κρανίδι (είσοδος περιφερειακού) λειτουργεί σύμφωνα με την άδειά του αφού μετεξελίχθηκε σε χώρο μεταφόρτωσης σύμμεικτων απορριμμάτων. Με μία επίσκεψη εκεί οποιοσδήποτε καλόπιστος, λογικός άνθρωπος θα το καταλάβει.
Και τέρμα τα ψέματα επιτέλους! Η Περιφέρεια Πελοποννήσου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να υλοποιήσει τον Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς επιτέλους να ξεκινήσει και μία ενημερωτική καμπάνια για τη μείωση των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση - έννοιες όμως που απαξιώνονται - και όχι να αναζητούμε φαντάσματα, ενόχους, υπονομευτές και επικίνδυνους αντιπάλους.
Προσωπικά δε μπορώ να αποδεχτώ καταστάσεις και αποφάσεις που μπορεί να μας οδηγήσουν στη μη τήρηση της νομιμότητας και σε επικίνδυνες καταστάσεις δημόσιου οικονομικού καταλογισμού.


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας