Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΕΡ


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας https://deyaer.wordpress.com/ η παρακάτω ανακοίνωση και παρακαλούμε για την ενημέρωση των δημοτών/αναγνωστών σας.

Κρανίδι, 18-04-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τις νέες αναρτήσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης της Παρασκευής 17/4/15 και του Σαββάτου 18/4/15,  σας ενημερώνω για τα εξής.
Οι εργασίες που έγιναν σήμερα 18/4/15 ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μετά την βλάβη των φλοτέρ εντολής των δεξαμενών της Τετάρτης 16/4/15 και μετά την επιστροφή μου από το εξωτερικό.
Ο λόγος της υπερχείλισης της δεξαμενής ήταν ότι η προηγούμενη τηλεμετρία, που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό «κούτελο» της δεξαμενής χάλασε (σημ. όπως είχε γίνει και στο Κρανίδι κατά το παρελθόν). Σας ενημερώνω επίσης ότι τα συγκεκριμένα συστήματα λειτουργούν με μπαταρία 12V και δεν απαιτείται ρεύμα από τη ΔΕΗ ούτε καλώδια. Οι μπαταρίες αυτές είναι επαναφορτιζόμενες και κάθε τέταρτη μέρα αλλάζονται.
Ενημερώθηκα λοιπόν από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για τη βλάβη και συμφωνήσαμε να μην γίνει καμία εργασία μέχρι να επιστρέψω. Νωρίς το πρωί σήμερα Σάββατο 16/4/15 έκανα αυτοψία στο χώρο και έκρινα ότι η καινούργια τηλεμετρία θα τοποθετηθεί σε σημείο στεγανό και εμφανές, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που αναρτήσατε και παρά το ότι είναι εκτεθειμένο στους κλέφτες (σημ. όπως είχε γίνει και σε άλλες δεξαμενές κατά το παρελθόν) και κλείδωσα.
Θέλω να δηλώσω ότι στο χώρο ΜΠΗΚΑΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ χωρίς να ενημερώσετε κανένα και να πάρετε τη σχετική άδεια. Για αυτό θα επανέλθω.
Σας ενημερώνω επίσης ότι η υπερχείλιση των δεξαμενών συμβαίνει και στις υπόλοιπες δεξαμενές του δήμου μας, όταν τα συστήματα ελέγχου παθαίνουν βλάβες. Όπως βλάβη παθαίνει ένα αεροπλάνο με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Η προηγούμενη σας ανάρτηση με το ίδιο θέμα ήταν στις 2/11/2014, δηλαδή 164 ημέρες πριν. Στο διάστημα αυτό δεν παρουσιάστηκε καμία υπερχείλιση. Πως συνέβη αυτό χωρίς να υπάρχει ηλεκτρόδιο στάθμης, όπως καταγγείλατε; Πιστεύω ότι 2 φορές το χρόνο και κρίνοντας σαν τεχνικός στο συγκεκριμένο αντικείμενο, είναι λογικό να συμβαίνουν τέτοιες βλάβες. Εγώ θα σας ενημερώσω έγκαιρα να  φωτογραφήσετε το φαινόμενο και να το αναρτήσετε, πράγμα που δεν κάνατε εσείς, όταν σας κατήγγειλαν την υπερχείλιση και καλούσατε το προσωπικό μου τηλέφωνο, ενώ θα μπορούσατε να καλέσετε τον άμεσα υπεύθυνο. ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ να τρέχει το νερό όλη νύχτα.
Καταλήγοντας σας ευχαριστώ για την υπερπροστασία που μου προσφέρετε και να είστε καλά. Το γραφείο μου είναι ανοικτό για εσάς και όλους τους πολίτες, όπως όλοι γνωρίζουν, για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση ή διευκρίνηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΛΗΣ


Είσαστε ευχαριστημένος κύριε Πάλλη  με την απάντησή σας;
Είσαστε εντάξει  με τη συνείδησή σας;
Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένες  που  επιτέλους μπήκε χθες το φλοτέρ στη δεξαμενή και το κλειδί στην πόρτα.  
Αυτή ήταν  η επιδίωξη μας και ο σκοπός των καταγγελιών  μας .
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά να μετρήσουμε μέρες και ονόματα και τηλέφωνα, δεν θα συνεχίσουμε.
Και εσείς ξέρετε τι έχει συμβεί πραγματικά και εμείς  ξέρουμε.

Ο νοών νοείτω.
Καλή Κυριακή!

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης