Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΠΡΙΛΗ



Μ. Τρίτη 7/4/2015
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΠΡΙΛΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Δήμου μας αποφάσισε να οργανώσει τη γιορτή του ελαιολάδου και της ελιάς μέσα στον Πασχαλινό Απρίλη και συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015. Και αυτό στα πλαίσια της επιδιωκόμενης ρητορικής «εξωστρέφειας» και της δυνατότητας να αξιοποιήσουμε τον κόσμο (φίλους, επισκέπτες, παραθεριστές) που θα βρίσκονται στο Δήμο μας κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών. Έτσι η 4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς μεταφέρθηκε από το φθινόπωρο την άνοιξη και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη διοργάνωση της γιορτής και ειλικρινά θα ευχηθούμε κάθε επιτυχία.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει τις αντιρρήσεις μας, τις ενστάσεις μας, τον προβληματισμό για αυτή τη μεταφορά, την απόφαση των συλλογικών οργάνων του Δήμου (Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, Διοικητικό Συμβούλιο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας).
Εμείς στο δημόσιο διάλογο καταθέτουμε τις θέσεις μας.
1)      Επιμέναμε και θα επιμείνουμε και στο μέλλον ότι κάθε γιορτή
προώθησης τοπικού προϊόντος του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας απαιτείται να υλοποιείται κατά την έναρξη της παραγωγικής περιόδου – έναρξη συγκομιδής και να λειτουργεί όλο το σύστημα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης με τα λειτουργούντα ελαιοτριβεία, με φρέσκο χυμό της παραγωγής. Γι’ αυτό είχε καθιερωθεί η γιορτή να πραγματοποιείται τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.
2)      Γιατί απαιτείται να δημιουργείς σημαντικά γεγονότα που θα «φέρνεις» τον κόσμο-επισκέπτες, πελάτες, φίλους στο Δήμο σου, να έχεις συμβάλλει σε ένα εποικοδομητικό τριήμερο για όλο το Δήμο, για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής.
3)      Γιατί κάποιοι που δε γνωρίζουν πραγματικά την ιστορία του Κρανιδίου, που δεν έχουν αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια, δεν έμαθαν, δεν έζησαν, δεν γνώρισαν ότι η περίοδος της συγκομιδής της ελιάς και η παραγωγή του ελαιολάδου ήταν πάντα μία μεγάλη γιορτή που διαρκούσε όλο το φθινόπωρο. Τόσο για το Κρανίδι όσο και για όλη την Ερμιονίδα.
4)      Συμφωνούμε με τον επιδιωκόμενο στόχο της εξωστρέφειας αυτό όμως γίνεται με πάρα πολλούς τρόπους και όχι πάντα με υψηλούς οικονομικούς προϋπολογισμούς γιατί το κόστος της φετινής γιορτής αγγίζει περίπου τα 10.000 ευρώ, τριπλάσιο από τον προϋπολογισμό των προηγούμενων χρόνων. Όπως ξέρετε υπάρχουν και άλλα μέσα και άλλοι τρόποι να πετύχουμε τον στόχο της εξωστρέφειας.
5)      Φυσικά για ην ιστορία απαιτείται να γνωρίζουμε τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι δημότες ποιά είναι η Οργανωτική Επιτροπή με ονοματεπώνυμα της 4ης Γιορτής Ελαιολάδου και Ελιάς του 2015, η οποία θα έχει την ευθύνη του διημέρου των εκδηλώσεων για να έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί της και φυσικά να την αξιολογήσουμε και να αναδείξουμε τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία.
Πέρα από την σοβαρή μας διαφωνία που καταθέσαμε και επιμένουμε σε αυτήν, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην 4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς, το έχει ανάγκη η τοπική μας οικονομία και ευρύτερα όλη η Ερμιονίδα.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας