Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: Η ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι 18/06/2015
                                                                                    ΠΡΟΣ:
κ. Ι. Ρούσση
Πρόεδρο Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
      Γραφείο Δημάρχου
         Μέλη Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου
Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ

Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και μου ζητήθηκε η παρέμβασή μου για το μεγάλο θέμα της προβλήτας της Κόστας και συγκεκριμένα να ρωτήσω αν το διοικητικό σας Συμβούλιο έχει μεριμνήσει για να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των επιβατών και αν θα συνεργαστείτε με τον υπολιμεναρχείο Πορτοχελίου για να υπάρχει μία «λιμενική αστυνόμευση» στο συγκεκριμένο σημείο στις ώρες αιχμής.
Επίσης αν το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας έχει δρομολογήσει λιμενικά έργα στην προβλήτα της Κόστας της Δ.Κ. Πορτοχελίου και όπως γνωρίζουμε και το 2014 και το 2015 ο προϋπολογισμός έκλεισε και θα κλείσει με μεγάλο χρηματικό υπόλοιπο πάνω από 200.000 ευρώ που σας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσετε άμεσα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες (ωριμότητα μελετών, έγκριση αποφάσεων) για να υλοποιηθούν σημαντικές λιμενικές εργασίες στην προβλήτα της Κόστας, το οποίο είναι και αίτημα πολλών φορέων του τόπου μας  και ιδιαίτερα της  Δ.Κ. Πορτοχελίου.
Θεωρώ ότι απαιτείται να το εντάξετε στις άμεσες προτεραιότητές σας, η Κόστα είναι η βιτρίνα της Ερμιονίδας στον Αργοσαρωνικό, είναι η βιτρίνα της Αργολίδας στην Αττική. Γνωρίζω τις δυσκολίες και τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που έχετε να αντιμετωπίσετε αλλά πρέπει να είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητές σας, το έχει ανάγκη η τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας