Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Κρανίδι, 29 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερμιονίδας για το καλοκαίρι 2015 με την επωνυμία «Πολιτιστικά Καλοκαιρινά Δρώμενα 2015 στο Δήμο Ερμιονίδας». Με την ανάγνωση του προγράμματος διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου είναι ο φτωχός συγγενής του Πολιτιστικού Προγράμματος που ανακοινώθηκε. Στην πόλη του Κρανιδίου καμία πολιτιστική δράση, καμία πολιτιστική εκδήλωση. Στο Κρανίδι που καθιέρωσε το θεσμό του Πολιτιστικού Αυγούστου εδώ και πάρα πολλά χρόνια δε θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση. Κάποιος τιμωρεί τους δημότες του Κρανιδίου αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης που ήξεραν ότι για μερικές μέρες του Αυγούστου το Κρανίδι θα ήταν το επίκεντρο της πολιτιστικής δράσης όλης της Ερμιονίδας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η παρούσα οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες σας για τις επιλογές σας. Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτείται να συζητηθεί καταρχήν στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και φυσικά να απασχολήσει και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Παιδείας.
Αυτό που διεκδικούμε είναι το αυτονόητο. Ένα πρόγραμμα
πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στην πόλη του Κρανιδίου, στο φιλόξενο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου ή σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο της πόλης προς όφελος των κατοίκων και των επαγγελματιών.
Εκδηλώσεις με την ευθύνη του Δήμου ως συνέχεια του πετυχημένου πολιτιστικού θεσμού «Πολιτιστικός Αύγουστος» το οποίο συνδεόταν με την εορτή του Πολιούχου της πόλης του Κρανιδίου, του Αγίου Ιωάννη. Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε αυτή την πολιτιστική υποβάθμιση της πόλης του Κρανιδίου, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις επιλογές σας για την τύχη που θέλετε να επιφυλάξετε για την πόλη και την πολιτιστική ιστορία του Κρανιδίου.


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας