Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Κρανίδι, 15 Ιουλίου 2015


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σχολιάστηκε στον τοπικό τύπο ότι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διατύπωσαν τις θέσεις τους για το δημοψήφισμα και για τις πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πατρίδα μας. Αυτονόητο είναι ότι είχαν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση τα αιρετά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα και στην Ερμιονίδα να καταθέσουν τις απόψεις τους για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και με τις δύο ιδιότητες που διαθέτουν και του πολίτη και του αιρετού μέλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Και απαιτείται να επισημάνω ότι ασκώντας διοίκηση στην τοπική κοινωνία έχουμε την ευθύνη να λειτουργούμε περισσότερο με τη λογική και όχι το συναίσθημα. Προσωπικά ποτέ δεν έκρυψα τις θέσεις, τις απόψεις, τις ιδέες και τις κύριες επιλογές μου. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι αλλά και να είσαι χρήσιμος τόσο στην τοπική σου κοινωνία όσο και ευρύτερα στην πατρίδα σου. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση μου, η θέση μας όταν γνωστοποιείται δεσμεύε
ι φίλους και συνεργάτες, αλλά δημιουργεί ερέθισμα για περαιτέρω επεξεργασία και συνέχιση του πολιτικού διαλόγου. Καταλήγοντας, ένα από τα ιδεώδη του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η εξωτερίκευση της άποψης, της θέσης, των ιδεών και φυσικά η δυνατότητα να εκφραστούν όλοι. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το να μην ασκείς τα καθήκοντα του ενεργού πολίτη αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Ειλικρινά δε μπορώ και δε θα μπορούσα να φανταστώ τη λειτουργία ενός Δήμου, τη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας μακριά από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας με το σταμάτημα των συγχρηματοδοτικών έργων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δήμο μας σε καθεστώς χρεοκοπίας. Ήταν στρατηγική επιλογή, ήταν μία λαϊκή επιλογή, ήταν μία επιλογή ευθύνης.

ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  

Στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια αποδεχτήκαμε τα παρακάτω χρηματικά ποσά (25.000 ευρώ ΣΑΤΑ 2014/ 25.000 ευρώ ΣΑΤΑ 2015) για την συντήρηση των σχολικών μονάδων. Και για το χρηματικό ποσό της ΣΑΤΑ 2014 έχουμε κάνει αποδεκτή τη μελέτη των εργασιών για να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για να αναλάβει ο εργολάβος να εκτελέσει τις εργασίες που προβλέπει σχετική μελέτη. Από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι πρέπει να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να εκτελεστούν οι εργασίες και να απορροφηθούν και τα δύο χρηματικά ποσά περίπου 50.000 ευρώ  και να γίνουν οι κατάλληλες και αναγκαίες συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.
Αυτονόητο ότι κατανοούμε την υφιστάμενη συγκυρία όμως ζητάμε τόσο από τη διοίκηση του Δήμου όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες την επίσπευση των εργασιών για να υλοποιηθούν αυτές κατά την καλοκαιρινή περίοδο και φυσικά πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής στο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε για την πρόοδο των εργασιών και την αξιολόγηση των αναγκών. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά και να ολοκληρωθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά όλες οι απαραίτητες εργασίες και φυσικά να απορροφηθούν αποτελεσματικά και χρήσιμα τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.




ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ                                     

Στον τόπο μας, όπως κάθε χρόνο ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου μας, του ΝΠΔΔ και των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Για τη φετινή χρονιά αυτή η πολιτιστική δραστηριότητα είναι σημαντικό στήριγμα στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας και ευρύτερα η πατρίδα μας. Θα ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη συλλογική προσπάθεια, το έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της καθημερινότητας. Και να μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός, η ιστορία μας αλλά και η πολιτιστική κληρονομιά μας είναι ένα από τα όπλα μας για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της κρίσης και της ύφεσης. Οι δυνάμεις του πολιτισμού ας σηκώσουν ψηλά την σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας και της συνολικής εθνικής ευθύνης.    


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας