Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ Κάλεσμα πρωτοβουλίας πολιτών που στηρίζουν το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ



Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μετά το δημοψήφισμα, βλέπουμε τη βαθιά ένταξη της «αντιμνημονιακής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στα ζητούμενα των Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΕΚΤ, μέσα από τη πρόταση που πρότειναν για συμφωνία. Αυτό μόνο ως πραξικοπηματική πράξη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έβαλε κάτω από το χαλάκι τη λαϊκή εντολή ενάντια στις προσταγές Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΕΚΤ και τη διάθεση αντίστασης και ανυπακοής του κόσμου.
Η πρόταση περιέχει, ξεκάθαρα, περεταίρω εξαθλίωση στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στη νεολαία, με περισσότερα αντιασφαλιστικά μέτρα, αύξηση της φορολογίας, ξεπούλημα κάθε δημοσίου αγαθού. Αυτό, βέβαια,
είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της συγκυβέρνησης να «κοντύνει» από την πρώτη στιγμή το ΟΧΙ του λαού και στη συνέχεια να το παραχαράξει, βαδίζοντας στη λογική «εθνικής ενότητας» με τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και διαμορφώνοντας ένα σχέδιο με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι.
Κόντρα στην τρομοκρατία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, την τρομοκρατία των εργοδοτών και των αστικών ΜΜΕ, τις κλειστές τράπεζες και τις απειλές για κούρεμα καταθέσεων, ο λαός έδωσε την απάντηση του στο δημοψήφισμα δείχνοντας ότι δεν φοβάται πλέον, και αυτό ακριβώς καλείται να στηρίξει και τώρα μέχρι τέλους. Δε θα μετατρέψουν το ΟΧΙ μας σε ΝΑΙ. Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε το άθλιο μέλλον που μας ετοιμάζουν, δε θα ανεχτούμε άλλο τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, να ζητιανεύουμε λίγους μήνες δουλείας, να ζητιανεύουμε για τα δεδουλευμένα μας, δε θα σωπάσουμε την ώρα που βλέπουμε ότι προσπαθούν να φορτώσουν στις πλάτες μας μία κρίση που δεν την δημιουργήσαμε εμείς για να ξεχρεώσουμε ένα χρέος που δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό.
Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι δε θα δεχτούμε την πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση, υπακούοντας σε θεσμούς και κεφάλαιο. Δίνουμε ραντεβού στους δρόμους και σε κάθε μέρος που βρίσκεται η πληττόμενη πλειοψηφία και επιβάλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.
Διεκδικούμε: να μην υπογραφεί καμία μνημονιακή συμφωνία, ρήξη και έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΔΝΤ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο.
Χαράσσουμε έναν δρόμο δύσκολο, αλλά με τους αγώνες μας θα οδηγεί στην ανατροπή της βαρβαρότητας για να φτιάξουμε μία κοινωνία στα μέτρα των αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7, ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Πρωτοβουλία πολιτών που στηρίζουν το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ