Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αναβολή της Γιορτής του Ψαρά 2015 στην Κοιλάδα

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 10/8/2015


Ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Κοιλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοιλάδας «Φράγχθι» είχε ξεκινήσει πριν από τρεις μήνες την διοργάνωση της Γιορτής του Ψαρά 2015 στην Κοιλάδα με ημερομηνία διεξαγωγής την 1η Αυγούστου 2015, έχοντας κλείσει το μουσικό σχήμα και το κέτερινγκ.
Ωστόσο οι δύο προαναφερόμενοι σύλλογοι αποφάσισαν να αναβάλλουν την Γιορτή του Ψαρά για το 2015 τιμώντας την μνήμη των συγχωριανών τους που χάθηκαν τόσο ξαφνικά και άδικα, δείχνοντας παράλληλα σεβασμό στο πένθος των οικογενειών τους.
Μάλιστα έβγαλαν σχετικές ανακοινώσεις την 27η Ιουνίου 2015.
Ο Δήμος Ερμιονίδας συντάχθηκε απόλυτα με την θέση των δύο συλλόγων και αποφάσισε να αναβάλλει την Γιορτή του Ψαρά για το 2015.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Αυγούστου 2015 ήρθε αίτημα στον Δήμο Ερμιονίδας από το ποδοσφαιρικό σωματείο Α.Ο. Κορωνίς για την συνδιοργάνωση Πολιτιστικής Εκδήλωσης Συναυλίας στις 15 Αυγούστου 2015 στην Κοιλάδα, όπου ο Δήμος Ερμιονίδας θα έπρεπε να συμμετάσχει με το ποσό των 2.600€.
Το αίτημα, το οποίο παρεμπίπτοντος  δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Φλωρή Παναγιώτη αλλά ούτε και συνοδευόταν από κάποια σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοιλάδας, απορρίφτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας λόγω του ότι ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ήδη αποφασίσει να μην συνδιοργανώσει καμία πολιτιστική εκδήλωση συναυλία στην Κοιλάδα το Καλοκαίρι του 2015 τιμώντας την μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν άδικα και ξαφνικά. Επίσης τα αθλητικά σωματεία είναι σωστό να επιχορηγούνται για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και όχι για διοργάνωση συναυλιών.