Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα «Ας γνωρίσουμε τον Αργοσαρωνικό»

Μεγάλος Φωτογραφικός Διαγωνισμός της ΜΟm με τη συνεργασία του Περιοδικού ΦΩΤΟγράφος

 Ο διαγωνισμός με θέμα «Ας γνωρίσουμε τον Αργοσαρωνικό» διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος:«Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus επιστρέφει στις ακτές του Αργοσαρωνικού» με μεγάλο δωρητή το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και συγχρηματοδότη το Ίδρυμα THALASSA

Ας γνωρίσουμε τον Αργοσαρωνικό!

Ο Αργοσαρωνικός, η θάλασσα που βρέχει το τεράστιο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας και φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην ανατολική Μεσόγειο φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια «ξανανιώνει».
Η σταδιακή αποκατάσταση της ποιότητας του θαλασσινού νερού, η επάνοδος της θαλάσσιας ζωής σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών φαίνεται ότι δημιουργούν ελπίδα για το μέλλον. Οι άνθρωποι μπορούν να βρίσκουν καθαρές θάλασσες και ακτές, οι ψαράδες αλιεύματα και ως θετικό επιστέγασμα αλλά και δυνατή απόδειξη ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, οι φώκιες Monachus monachus να κάνουν πια αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή. Φυσικά πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν για ένα καλύτερο μέλλοn γι αυτό λοιπόν:
Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Αργοσαρωνικό -που αν και μοιάζει γνωστός έχει τόσα κρυμμένα μυστικά- για να μπορέσουμε όλοι μαζί να εκτιμήσουμε την αξία του και να τον προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα.
Αυτό ακριβώς είναι και το πνεύμα του διαγωνισμού μας. Στείλτε μας λοιπόν τις φωτογραφίες σας και αναδείξτε μέσα από αυτές την ομορφιά του τοπίου και πως αυτό μπορεί να συνυπάρχει με τα ανθρώπινα έργα, την καθημερινή σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα, την βιοποικιλότητα της περιοχής, την οικολογική και πολιτισμική αξία του Αργοσαρωνικού κόλπου.

ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ