Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ερμιόνη: Το μέρος που τα έχει όλα!

ταξίδι στην Ερμιόνη
Από την Τάνια Γκίνη
Παραθερίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην Ερμιόνη. Σε αυτή τη γραφική χερσόνησο στην άκρη της Αργολίδας, και την έχω δει να μετατρέπεται από ένα παραλιακό χωριό «καταδικασμένο» να βρίσκεται ανάμεσα στις κοσμοπολίτικες Ύδρα και Σπέτσες, σε έναν τουριστικό προορισμό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Νυχτερινή άποψη της Ερμιόνης
Το οδικό ταξίδι από την Αθήνα στην Ερμιόνη διαρκεί γύρω στις 2,5 ώρες ενώ η προσέγγιση της γίνεται και με ιπτάμενα δελφίνια. Επίσης, στον κεντρικό προλιμένα και στα Μανδράκια (το πίσω λιμανάκι) υπάρχει η δυνατότητα να δέσουν αρκετά ιστιοπλοϊκά κι άλλα σκάφη.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βαρεθείς σε αυτό το μέρος, αφού μπορείς κάθε μέρα να κολυμπάς και σε άλλη παραλία, να δοκιμάσεις αμέτρητες λιχουδιές στις τοπικές ταβέρνες κι εστιατόρια, να διασκεδάσεις στο λιμάνι ή τα Μανδράκια, να κάνεις περιπάτους στο δάσος Μπίστι που βρίσκεται στην άκρη του οικισμού ή στο φαράγγι Καταφύκι, κι όταν πια εξαντλήσεις όλες τις επιλογές σου, μπορείς να πεταχτείς μέχρι το Ναύπλιο (σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την Ερμιόνη), να επισκεφτείς τις Μήκυνες, να βρεθείς στα πιο γειτονικά θέρετρα: Πόρτο Χέλι, Σπέτσες και Ύδρα, μέχρι και να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση στην Αρχαία Επίδαυρο. Ναι, όλες αυτές οι δυνατότητες βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση από την Ερμιόνη!
Που να κολυμπήσεις

Περισσότερα:thatslife