Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

«ΠΑΡΩΝ » ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου  2015

Στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 19-10-2015, η παράταξή μας ψήφισε «Παρών»  στο θέμα που έφερε η Δημοτική Αρχή για έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2016.

Στην τοποθέτησή μας κάναμε καταρχήν λόγο για την αμέλεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν έφερε το θέμα πιο γρήγορα  για συζήτηση αφού είναι προαπαιτούμενο για την ψήφιση του  Προϋπολογισμού, ο οποίος  έπρεπε ήδη να έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης κ. Τάσου Τόκα:

«Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Για να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης του Δήμου θα έπρεπε να έχετε φέρει   στο  Δημοτικό Συμβούλιο  για έγκριση και ενημέρωσή μας, τις εκθέσεις αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ανά τρίμηνο και σωρευτικά, όπως προβλέπει ο νόμος,   για το 2015.

Επιπλέον λείπουν οι εκθέσεις του Παρατηρητηρίου για την πορεία του
Προϋπολογισμού.

Πως μπορούμε λοιπόν να έχουμε εικόνα χωρίς στοιχεία;

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επίσης σήμερα εδώ φάνηκε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ανεπαρκές και ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

Οι τοποθετήσεις των Προέδρων (Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων) με τις διαμαρτυρίες τους ότι σχεδόν δεν έχει μπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα κανένα έργο από αυτά που πρότειναν τα λένε όλα.

Και  εμείς διαπιστώνουμε από το σημερινό Τεχνικό Πρόγραμμα που φέρατε για έγκριση ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έργα γιατί το Τεχνικό Πρόγραμμα ενός Δήμου αντικατοπτρίζει τις ανάγκες του, αλλά και τις προοπτικές για έργα  ανάπτυξης που θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία.

Θα περιμέναμε λοιπόν εκτός των άμεσων και αναγκαίων έργων που ζητούν οι Πρόεδροι, να ενταχτούν ενδεικτικά και έργα όπως:

·Μελέτη για την βελτίωση  της πρόσβασης και σύνδεση με το σπήλαιο Φράγχθι

 -Μελέτη για Μονοδρομήσεις –Πεζοδρομήσεις για επίλυση του κυκλοφοριακού στο Κρανίδι, καθώς και παρέμβαση στο χώρο της Λαïκής Αγοράς

·Μελέτη για κατασκευή  μικρών φραγμάτων για τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων

- Μελέτη για δημιουργία φράγματος  στη θέση Ρορό στη Θερμησία

 -Μελέτη για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια ενόψει και της ένταξής μας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» κ.α.

Τέλος να προσθέσω ότι τα τέλη από τις εταιρείες ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες-φωτοβολταϊκά), τα λατομεία, τα ιχθυοτροφεία κ.λ.π. είμαστε υποχρεωμένοι να τα επενδύουμε,στο μεγαλύτερο ποσοστό, για έργα  στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου (Δίδυμα-Ηλιόκαστρο-Θερμησία-Φούρνοι-Κοιλάδα), όπου έχουν τις εγκαταστάσεις τους (π/χ βελτίωση εσωτερικής  οδοποιïας –αγροτικών δρόμων για πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων κ.α.).

Μετά τα παραπάνω και μετά την πρόθεση σας για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2016 στις αρχές του επόμενου χρόνου η παράταξή μας ψηφίζει «Παρών».

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ»