Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Διημερίδα για τον Εθνικό Διχασμό στο Άργος - Το πρόγραμμα

O Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και ο Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας κ. Γιαννακόπουλος, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους -Μυκηνών, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου Διημερίδα για τον Εθνικό Διχασμό.
Θέμα: 1915-2015, 100 χρόνια από τον Εθνικό Διχασμό: Οι πολιτικές, πολιτειακές, κοινωνικές διαστάσεις των γεγονότων και οι μεταγενέστερες επιδράσεις
Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Άργους - Μυκηνών(Αγίου Κωνσταντίνου 29, Άργος).
Συμμετέχουν κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και Ειδικοί Επιστήμονες.
Μέσα από τις εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν, θα εξεταστεί το φαινόμενο του Εθνικού Διχασμού τόσο σε τοπική διάσταση όσο και στην ευρύτερα ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορική συγκυρία και θα διερευνηθούν οι επιδράσεις του και πέρα από τα στενά χρονικά του πλαίσια. Σε εύθετο χρόνο, θα γίνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό τα Πρακτικά της Διημερίδας, κάτι που θα καταστήσει τη Διημερίδα σημείο αναφοράς στη βιβλιογραφία.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εκτιμά πως για μια ακόμα φορά η αργολική κοινωνία θα αγκαλιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία καθιστά την Αργολίδα και ειδικότερα το Άργος κέντρο επιστημονικού ενδιαφέροντος. Γίνεται αντιληπτός από όλους ο σημαντικός ρόλος της διαμόρφωσης ιστορικής συνείδησης και κριτικής σκέψης, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

argolika