Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μας απομένουν μόνο 48 ώρες για να κάνουμε 4 χώρες να υπογράψουν τη συμφωνία για το κλίμα

Επιτέλους! Καταπληκτικά νέα από την παγκόσμια διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα! Περισσότερες από 100 χώρες –πλούσιες και φτωχές– μόλις ανακοίνωσαν μια συμμαχία που σχημάτισαν μυστικά πριν από έξι μήνες για να διεκδικήσουν μια τολμηρή και νομικά δεσμευτική συμφωνία!
Όμως, αν δεν τη στηρίξουν η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Ινδία, η συμφωνία που χρειαζόμαστε για την 100 % ενέργεια θα ναυαγήσει.
Μας απομένουν μόνο 48 ώρες για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι πολίτες όλου του κόσμου τους ζητάμε να συμμετάσχουν στη γενναία αυτή κίνηση. Για να κάνουμε την Βραζιλία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική να συνεργαστούν με τις χώρες που πρωτοστατούν και την Ινδία να πάψει να σαμποτάρει τη συμφωνία, πρέπει να ασκήσουμε αρκετή πίεση και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο κόσμος θα τις θεωρήσει υπεύθυνες, αν τελικά η συμφωνία ναυαγήσει.

Έτσι θα νικήσουμε στο Παρίσι! Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το παντού. Για κάθε 10.000 υπογραφές, θα στέλνουμε SMS στους εκπροσώπους αυτών των τεσσάρων χωρών που θα λέει ότι όλος ο κόσμος τους ζητάει να στηρίξουν τη συμφωνία για παγκόσμια μετάβαση στην 100% καθαρή ενέργεια.

Υπόγραψε το ψήφισμα  εδώ

 Προς τον πρωθυπουργό Μόντι, τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, την πρόεδρο Ρούσεφ, τον πρόεδρο Ζούμα, τους υπουργούς τους και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες:

Ως πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, σας καλούμε να συνταχθείτε με τις πάνω από 100 χώρες που μόλις ανακοίνωσαν ότι είναι αποφασισμένες να επιτύχουν στο Παρίσι μια γενναία συμφωνία για την αποτροπή της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής. Αυτό απαιτεί παγκόσμια μετάβαση στην 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050, οικονομική στήριξη των φτωχών χωρών κατά την προσαρμογή, και αυστηρή νομοθεσία για την εφαρμογή και ενίσχυση της προοδευτικής αυτής λύσης. Η επίτευξη της συμφωνίας που θα εξασφαλίσει ένα καθαρό και ασφαλές μέλλον για την ανθρωπότητα εξαρτάται από εσάς. Ο κόσμος βασίζεται σε εσάς.