Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ



ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

    Ερμιόνη Αργολίδας    Τ.Κ. 21051


  Τηλ. 27540 21101   Fax: 27540 29029  Κιν.   6955460661            e-mail : dimvargr@otenet.gr            Ιστοσελίδα : www.choir.gr



 Ερμιόνη 23 Δεκεμβρίου 2014         
Προς τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΣ του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης προσκαλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη, στο κτίριο Συγγρού , την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11πμ.
Θέματα

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  3. Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  4. Συζήτηση πρότασης τροποποίησης του άρθρου 7 του καταστατικού του Συλλόγου σχετικά με τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
  5. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
  6. Κατάθεση υποψηφιοτήτων από τα ενδιαφερόμενη μέλη για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή
  7. Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με τα ίδια Θέματα
Αγαπητα Μέλη
Στη γενική συνέλευση μπορούν να λάβουν μέρος τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη.
Όπως γνωρίζετε το ζήτημα της συνδρομής ειναι τυπικό και ουσιαστικό και αποτελεί σύμφωνα με το καταστατικό το απαραίτητο στοιχείο για την απόκτηση της ιδιότητας μέλους .
Πέραν αυτου, η συνδρομή των μελών ειναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του συλλογου σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. Ειναι σημαντικό εμείς οι ίδιοι να στηριζουμε το έργο του συλλόγου, που για πάνω απο 20 χρόνια αποτελεί την πολιτιστική προμετωπίδα της πόλης μας και της Ερμιονίδας εν γενει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Γι αυτό θερμά παρακαλούμε όσους έχουν οικονομική εκκρεμότητα να την τακτοποιήσουν. Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή ειναι 20 ευρώ .
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην σύνθεση του νέου ΔΣ μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους ως εξής
Α. Στον Γραμματέα του συλλόγου στο τηλέφωνο 6974353326

Β. Στον χώρο της Γενικής Συνέλευσης την Κυριακή 11/1/15 μέχρι ωρα 11:30 πμ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λουκας Κουτρας                                   Δημήτρης Βαρσόπουλος

Συγκινητικές απαντήσεις απο αγόρια που τους ζητούν να χαστουκίσουν ένα κορίτσι



Εμμανουήλ Ροΐδης Η εορτή του πατρός μου


Στο διήγημα αυτό, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1895, ο Ροΐδης ειρωνεύεται την τυπικότητα που επικρατούσε στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας μεγαλοαστικής οικογένειας. Η αγάπη και ο σεβασμός του γιου προς τον πατέρα γίνονται μια εκβιαστική υποχρέωση και στο όνομα της καλής ανατροφής καταλήγουν σε κωμική φάρσα.
Ο ΡοΪδης μάς προσφέρει με απολαυστική ειρωνεία  μια ανάμνηση των παιδικών του χρόνων.

  Η εορτή του πατρός μου
Την ερχομένην Πέμπτην είναι η εορτή του Aγ. Iωάννου και του πατρός μου. Δεν υπάρχει κίνδυνος να το λησμονήσω, αφού η μητέρα μου μού το ενθυμίζει δέκα φορές τουλάχιστον την ημέραν, με κάποιον μάλιστα θυμόν, ευρίσκουσα ότι δεν με συγκινεί όσον έπρεπε η αγγελία ότι ο πατήρ μου λέγεται Iωάννης.
H αλήθεια είναι ότι τον πατέρα μου τον σέβομαι και κάπως τον φοβούμαι, διότι είναι άνθρωπος σοβαρός, ολιγόλογος και δεν μου δίνει πολύ θάρρος, δύσκολον όμως μου είναι να θεωρήσω ως μέγα κατόρθωμά του και το ότι ονομάζεται Γιάννης.
Oκτώ ημέρες προ της εορτής, με είπεν η μητέρα μου ότι ήτο καιρός να ετοιμάσω την προσφώνησίν μου. H διαταγή αυτή ηύξησε την στενοχωρίαν μου. Eύρισκα ότι ήτο όλως περιττόν και κάπως άνοστον να προσφωνήσω τον πατέρα μου, ενώ δεν είχα τίποτε νεότερον να του είπω. Έπειτα δεν ήξευρα και καλά πώς φέρονται οι προσφωνούντες. Έπρεπεν άρα να σταθώ εις δύο βημάτων απόστασιν, να υποκλιθώ και έπειτα ν’ αρχίσω την ανάγνωσιν της προσφωνήσεως, ή πρώτα να χώσω την μύτη μου, καλοσφουγγισμένην, εις τα κόκκινα γένια του πατρός μου; Εφοβούμην μήπως φανώ γελοίος και ακόμη περισσότερον μήπως εννοήσει πόσον γελοίαν εύρισκα την τελετήν.
Διά να γίνουν τα πράγματα με τάξιν, ηθέλησεν η μητέρα μου να κάμομεν προγυμνάσεις και δοκιμάς, απαράλλακτα καθώς εις το θέατρον. Η απαγγελία μου δεν την ευχαρίστησε διόλου, διά τον λόγον ότι έλειπεν από αυτήν η απαιτουμένη δόσις συγκινήσεως. Απεφάσισε λοιπόν ότι καλύτερο θα ήτο να προσφέρω την προσφώνησίν μου έγγραφον και μαζί με αυτήν μίαν γάστραν ανθέων.
Την επομένην ημέραν ηρχίσαμεν από το πρωί την σύνταξιν της προσφωνήσεως. Η μητέρα μου ήτο παλαιά μαθήτρια του Αρσακείου και επροσπάθει, ξύουσα την κεφαλήν της με την βελόνην του πλεξίματος, να ενθυμηθεί όσα έμαθεν από τον Ράνταν αρχαία ελληνικά. Η προσφώνησις άρχιζε:
«Πάνσεπτε και Αγαπητέ μοι Πάτερ,
Έμπλεως συναισθημάτων ευφροσύνης παρίσταμαι κατά τήνδε χαρμόσυνον ημέραν, ίνα υποβάλω υμίν…» και ηκολούθουν άλλαι δέκα αράδες απελέκητες ελληνικούρες, τας οποίας έπρεπε ν’ αντιγράψω επάνω εις χαρτί με χρυσάς σειράς και ένα περιστέρι εις την αριστεράν γωνίαν. Δεν ηξιώθην ποτέ να λάβω βραβείον καλλιγραφίας, έπειτα έτρεμαν ολίγον και τα δάκτυλά μου, διότι ήτο Γενάρης και δεν ανάπταμεν φωτιάν παρά μόνον εις το μαγειρείον. Με όλην μου λοιπόν την καλήν θέλησιν εγέμιζα μελάνι τα ο, τα ρ, και τας ουράς του ζ, και διά κάθε μουντζούραν ελάμβανα από την μητέρα μου έναν μπάτσον. Με έκαμε ν’ αντιγράψω την προσφώνησιν επτά φορές και θα την αντέγραφα βεβαίως πολύ περισσότερες, αν το χαρτί με τας χρυσάς γραμμάς και το περιστέρι δεν εκόστιζεν δεκαπέντε λεπτά το φύλλον. 

Αριστείδης Βαρούχας, Κύριος που διαβάζει εφημερίδα
Το απόγευμα υπήγαμεν εις την Αγίαν Ειρήνην να προμηθευθώμεν την γάστραν και εκάμαμεν τα δύο ανθοπωλεία άνω κάτω. Η μητέρα μου εμυρίζετο το εν μετά το άλλο όλα τα φυτά, με κάποιαν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μαρίλη Μέξη, Υπ. βουλευτής - Το Ποτάμι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γιατί Ποτάμι»
Δρ. Μαρίλη Μέξη
Υποψήφια Βουλευτής Αργολίδας, Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα για τα Δικαιώματα του Παιδιού - στο Ποτάμι
Το Ποτάμι φουσκώνει στην Αργολίδα και αυτό είναι μόνο η αρχή! Το ότι μας πιστεύουν τόσοι άνθρωποι στην Αργολίδα, είναι αισιόδοξο και μας δημιουργεί μια μεγαλύτερη αίσθηση  ευθύνης. Για τα νέα κόμματα, η περιφέρεια ήταν πάντα ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι τα αντιμετώπιζαν με καχυποψία. Έτσι, τα νέα κομματα πρώτα δυνάμωναν στα αστικά κέντρα. Εμείς για πρώτη φορά, δείχνουμε ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται από την περιφέρεια προς το κέντρο, από έξω προς τα μέσα. Τα ποσοστά μας θα μεγαλώσουν κι άλλο και ο κόσμος θα αγκαλιάσει την πρότασή μας για την ανάπτυξη της χώρας. 
Το Ποτάμι πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αλλαγή. Το «Όχι στο Μνημόνιο» μπορεί να συνδυαστεί με το «Ναι στην Ευρώπη» εάν στο Μνημόνιο της τρόικας αντιτάξουμε ένα δικαιότερο, δικό μας πατριωτικό σχέδιο, επιδιώκοντας την οριστική βελτίωση της ποιότητας του χρέους, ώστε να είναι πραγματικά εξυπηρετήσιμο και να μην υπονομεύει την προσπάθεια της πατρίδας μας για τη μετάβαση σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Χρειάζεται επίσης να εξυγιάνουμε την πολιτική, το κράτος και τους θεσμούς έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και όχι τη «φτηνή» ανάπτυξη που μας έφερε στην κρίση. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μια στοχευμένη, μεθοδική πολιτική σύγκρουση με το παλαιό πολιτικό σύστημα, με την πελατειακή λογική του ΠΑΣΟΚ και

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Τα παλληκάρια του Σταυρού



Τα παλληκάρια του Σταυρού

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε παρά το τσουχτερό κρύο, το ιδιαίτερό μας έθιμο «Γιάλα Γιάλα».
 
Τα παιδιά, που ήταν η σειρά τους φέτος να τιμήσουν  την παράδοσή  μας,  έπεσαν στα παγωμένα νερά όπου τελέστηκε  ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων.
Το σταυρό έπιασε ο Ανάργυρος Λαζάρου και την εικόνα ο Νίκος Λάμπρης.
 

Οι φωτογραφίες απο την τελετή του Τίμου Μποζίκη.

Όλα έτοιμα




















Όλα έτοιμα για τη μεγάλη μας γιορτή.

Φωτ: Μαρία Στάϊκου

Πολιτική εκμετάλλευση θυγατέρων

Του Γιάννη Μακριδάκη 
Τελευταία έγινε ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από τους γνωστούς κύκλους της απερχόμενης αναξιοπρέπειας η προσωπική ζωή της κόρης του κ. Μηλιού, η οποία, ως εργαζόμενη σε κάποια πολυεθνική, έλαβε άδεια εορτών και έκανε διακοπές σε γνωστό ελβετικό θέρετρο.
Πριν από μερικούς μήνες είχαν γίνει ζήτημα των ίδιων κύκλων της αναξιοπρέπειας, προς την αντίθετη κατεύθυνση όμως, αυτή της ενδόξου προβολής, κάποιες προσωπικές στιγμές της κόρης του κ. Βενιζέλου, η οποία είχε λάβει επιτυχώς το διαπιστευτήριο αμερικανικού πανεπιστημίου.
Δεν γνωρίζω προσωπικά αυτά τα παιδιά αλλά, με όλο τον σεβασμό στην προσωπικότητά τους, θα τα χρησιμοποιήσω ως σημεία αναφοράς, απλά και μόνο επειδή αποτελούν δύο περιπτώσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν ευρέως και όχι επειδή είναι αυτά που είναι ή γόνοι αυτών που είναι…
Τα παιδιά λοιπόν αυτά είναι οι εκπρόσωποι της ανθρωπότητας, η οποία γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Από γεννήτορες δηλαδή οι οποίοι ήσαν αιχμάλωτοι οι ίδιοι εντός του χρηματοοικονομικού κλωβού-συστήματος, αποκομμένοι εντελώς από το οικοσύστημα και πλήρως ασυνείδητοι όσον αφορά την φυσική τους υπόσταση.
Έμαθαν αυτή γενιά της ανθρωπότητας ότι το σύστημα εντός του οποίου γεννήθηκαν για να υπάρξουν, είναι αποκλειστικά το στενό, πλαστό και πλάνο χρηματοοικονομικό και όχι το ρεαλιστικό

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων
Τρίπολη, 05-01-2014
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της χιονόπτωσης που αναμένεται
από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας
05-01-2015, του ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών
θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι οδηγίες που αφορούν τις χιονοπτώσεις που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
Χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται.
Μετακινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και εφ’ όσον είναι απαραίτητο.
Προτιμούμε κεντρικούς δρόμους και ενημερώνουμε τους οικείους μας για την ακολουθούμενη διαδρομή.
Φροντίζουμε ώστε το αυτοκίνητο μας να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα.
Μειώνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
Διατηρούμε το σπίτι σε ζεστό περιβάλλον και παραμένουμε μέσα σ ‘αυτό.
Ελέγχουμε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού όπως και του ηλιακού θερμοσίφωνα.
Απομονώνουμε ή καλύτερα εκκενώνουμε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Κλείνουμε το κεντρικό διακόπτη παροχής νερού, σε περίπτωση παγοποίησης των κεντρικών σωλήνων.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε νερό, για την απομάκρυνση του χιονιού και του πάγου.
Προμηθευόμαστε εξοπλισμό (φτυάρια, αλάτι) για τον καθαρισμό του χιονιού .
Αποφεύγουμε να είμαστε έξω κατά τη χιονοθύελλα εφόσον είναι δυνατόν.
Χρησιμοποιούμε κατάλληλα ρούχα για ντύσιμο, προτιμούμε ρούχα ζεστά, ελαφριά με πολλάστρώματα, παρά ένα βαρύ ρούχο.
Αν πρόκειται να μετακινηθείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Οι φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι της Περιφέρειας έχουν
ενημερωθεί από την Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να
βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πολύ το χιόνι στην Ερμιονίδα
















Οι Αδέρες όπως φαίνονται από την Ερμιόνη, πίσω απο το Ηλιόκαστρο, πριν λίγο λευκοντυμένες.
Στα Δίδυμα δίνουν Μάχη στην Κιάφα   και οι αγρότες μας βλέπουν τους καρπούς και τους  κόπους τους να χάνονται  από τις ζημιές στις καλλιέργειες  που προκαλεί το βράδυ  ο παγετός .

Δύσκολη θα είναι η νύχτα και για τα παιδιά που θα πέσουν αύριο για το Σταυρό.
Αυτά έχει ο χειμώνας..


Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Ερμιόνη 

H   «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με την ανιδιοτελή επιμέλεια και διδασκαλία του φωτογράφου  Νίκου Κωνσταντινίδη. 
Το σεμινάριο απευθύνεται  τόσο σε αρχαρίους όσο και σε προχωρημένους που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία.
Θα προσεγγισθούν  βασικές αρχές της θεωρίας  της  τέχνης και της φωτογραφίας , παρουσιάζοντας έργα γνωστών  δασκάλων ενώ  παράλληλα θα αναλύονται και θα επιλέγονται   οι δημιουργίες όσων  θα συμμετέχουν.
Με το πέρας του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση με τα έργα τους.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από 19:00  έως 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού)  Ξεκινούν στις 7 Ιανουαρίου 2015  και ολοκληρώνονται τέλος Απριλίου 2015. 


Πάρτε τη μηχανή σας και ελάτε να δημιουργήσουμε παρέα!

Πληροφορίες:

Τηλ:    2754031103/31366- 6972425920- 6977255437  
email: protoenpoermionis@gmail.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 THERM1


 hliok1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ



50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ έως και 100%

Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.
Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.
Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά».
Η «Η» παρουσιάζει τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων.
Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και σύμφωνα με πληροφορίες το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» απευθύνεται σε άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης. Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν κυμαίνονται από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.
Το δεύτερο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Δυναμικά» απευθύνεται σε υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος των ενισχύσεων είναι η αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης. Ενδεικτικά οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η κτιριακή αναβάθμιση, η πιστοποίηση, η προβολή σε ξένες αγορές κ.λπ.
Από το πρόγραμμα για τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Αργύρης Χιόνης: Το οριζόντιο ύψος

 
      Μια φορά κι έναν καιρό, πλάι σ' ένα πανύψηλο, υπερήφανο κυπαρίσσι, ζούσε μια ελάχιστη, ταπεινή αγριάδα, που ζήλευε το μπόι του κυπαρισσιού κι ήθελε να το φτάσει, γι' αυτό τεντωνότανε αδιάκοπα στις άκρες των ριζών της, πασχίζοντας να σηκωθεί πιο πάνω από το χώμα. Μάταιη προσπάθεια και αρκετά οδυνηρή, γιατί κάθε φορά που έκανε αυτήν τη γυμναστική, για μέρες μετά, την πόναγε ανυπόφορα η μέση της. Το κυπαρίσσι που παρακολουθούσε αφ' υψηλού τον αγώνα της αγριάδας, σειόταν και λυγιόταν καμαρωτό και της έλεγε υπεροπτικά, με προφορά σχεδόν εγγλέζικη, της Οξφόρδης:
     "Δεν γνωρίζετε τι χάνετε, αγαπητή μου αγριάδα, εκεί στην επιφάνεια του εδάφους όπου βρίσκεσθε. Δίχως να θέλω διόλου να υπερηφανευθώ, σας πληροφορώ ότι από την κορυφή μου έχω απεριόριστη θέα του κόσμου και αν θα ήταν ακόμη πιο απεριόριστη, θα έβλεπα ως τη Γουατεμάλα, αν κάποια αναιδή βουνά, γύρω τριγύρω, δεν την περιόριζαν. Ωστόσο ευελπιστώ ή μάλλον, έχω τη βεβαιότητα ότι η βροχή θα λιώσει, σιγά σιγά, αυτά τα αναιδή βουνά και τότε θα δω και τη Γουατεμάλα. Το σχέδιο αυτό είναι βεβαίως μακροπρόθεσμο, αλλά μπορώ να περιμένω, αφού ως γνωστόν, ζω επτακόσια χρόνια".
     Η αγριάδα, αν και δεν ήξερε ούτε πού βρίσκεται αυτή η Γουατεμάλα ούτε αν τα βουνά λιώνουν απ' τη βροχή ούτε, ακόμη, αν είναι πολλά τα επτακόσια χρόνια, ακούγοντας αυτά τ' ανήκουστα λόγια, ένιωθε την καρδιά της να μαραζώνει και, τις νύχτες που κοιμόταν, έβλεπε πάντα το ίδιο όνειρο. Ψήλωνε, λέει, ψήλωνε τόσο,

Ο φόβος της Γερμανίας και το φυτίλι της Ελλάδος

Γεώργιος Δημητράκης <ge.dim41@gmail.com>




Καλησπέρα σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Σας στέλνω ένα νέο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση  με τον κάτωθι τίτλο:

Ο φόβος της Γερμανίας και το φυτίλι της Ελλάδος

Εδώ και 6 χρόνια ο Λαός μας βιώνει μία πρωτόγνωρη εις την σύγχρονη ιστορία εξαθλίωση. Εξαιτίας μίας οικονομικής κρίσης και ως επακόλουθο αυτής την χρεοκοπία της χώρας μας. Το ξέσπασμα μίας οικονομικής κρίσης, με παγκόσμιες ή περιφερειακές διαστάσεις όπως π.χ. το ευρωπαϊκό πεδίο, έχει διφορούμενες αιτίες και συνέπειες. Όμως εις την Παγκόσμια Οικονομία  μία περιορισμένη και ελεγχόμενη οικονομική κρίση θεωρείται ως ένα απλό συμβάν π.χ. στραβοπάτημα μίας μερίδας των επενδυτών οι οποίοι διακινούν σε ετήσια βάση δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τεράστια αυτή διακίνηση κερδοσκοπικών κεφαλαίων συνδέεται με την ασφάλιση του ρίσκου αυτών για τον περιορισμό απωλειών. Είναι μία απλή διαδικασία και ένα ρίσκο το οποίο αντιμετωπίζει και ο καθείς από εμάς εις την καθημερινότητα.  
Όμως αξιοπερίεργο είναι, ότι εις την συγκεκριμένη περίπτωση της χρεοκοπίας της χώρας μας, από την έναρξη της κρίσης εδόθησαν τεράστιες πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις. Οι οποίες προέρχονται από διεθνείς κύκλους και ενδογενείς παράγοντες οι οποίοι εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα εξωτερικών κυρίως παραγόντων. Από ότι είναι γνωστόν, σε άλλες χώρες οι οποίες βίωσαν ανάλογες κρίσεις, το όλο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επιστημονικά, με ρεαλισμό και σύμπνοια, από τις κοινωνίες και τους πολιτικούς. Για πρώτη

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή 4/1/ όλοι…..Καισαριανή!

Την Κυριακή 4/1/ όλοι…..Καισαριανή!
Το Πρωτάθλημα αρχίζει ξανά και αύριο Κυριακή πάμε….Καισαριανή με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα!
Η Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. καλεί τους φιλάθλους της Ομάδας και τους Ερμιονιδείς που κατοικούν στην Αθήνα, να γίνουν ακόμη μια φορά ο «12ος παίχτης μας» και να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστές μας την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στον αγώνα για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Football League ΟΠΑΠ με την ομάδα του Α.Ο.Τ. Αλίμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής.
Φίλαθλοι, στηρίχτε με την παρουσία σας την αγαπημένη σας Ομάδα!
Όλοι μαζί ενωμένοι, βοηθάμε την Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. και πετυχαίνουμε τους υψηλούς αγωνιστικούς μας στόχους.
Και το 2015, θα παραμείνουμε στον δρόμο των επιτυχιών!
Εκ του Γραφείου Τύπου της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε.

Χριστιανιστές

Του Γιάννη Μακριδάκη 
Χριστιανιστές μπορούμε να ορίσουμε τις εν Ελλάδι λιπαρές απομιμήσεις τζιχαντιστών.
Ενδημούν πολιτικά εντός των κόλπων της ακροδεξιάς ΝΔ κυρίως, είναι λάτρεις ταυτοχρόνως του μεσαίωνα και της ευρωζώνης και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ρυπαίνουν τον δημόσιο λόγο και χώρο με τα όσα εκστομίζουν ως ιδεολογήματα του ανεπαρκούς εγκεφάλου τους, προσβάλλοντας ταυτόχρονα με την νοημοσύνη και την αισθητική μας, το αγνό και άδολο θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων.
Στην Ελλάδα υπήρχαν ανέκαθεν χριστιανιστές, ανήκαν στην ευρύτερη κοινωνική ομάδα των νοικοκυραίων και ασχολιόντουσαν μέχρι πρότινος με τα του οίκου τους αποκλειστικά, με την τσανακολειχία δηλαδή του κάθε γαστεροφόρου πολιτικού τους ρουσφετιού. Κατόπιν όμως, όταν αυτός μάζεψε την τσανάκα από το δάπεδο και τους είπε τέλος, τους κούνησε δε και το δάκτυλο αυστηρά αναφωνώντας ότι μαζί τα φάγανε και πρέπει να πληρώσουν, εγέρθησαν στα γόνατα και άρχισαν να πτύουν όξος και χολή, όχι βεβαίως ενάντια στον ποδηγέτη τους αλλά σε όσους εκ των πλησίον τους καθ’ όλα αυτά τα χρόνια είχαν αξιοπρέπεια…
Στην παρούσα ιστορική περίοδο οι νοικοκυραίοι, έχοντας τους χριστιανιστές μπροστάρηδες και τους πλέον πνευματικά καθυστερημένους εξ αυτών ως ντελάληδες της κατάντιας του ανθρώπινου όντος και της πολιτικής τους, εκποιούν τη χώρα και τον πληθυσμό της, ομοίους τους αλλά και αξιοπρεπείς και επιδίδονται ομαδικώς στην αγαπημένη των εκλεκτών προγόνων τους συνήθεια, την λειχία του κραταιού γερμανικού ράιχ, μήπως και ξαναβρεθούν σε θέση τσανακογλύφτη περίοπτη, τελευταία δε αλυχτούν ασυνάρτητα και απροκάλυπτα, κατειλημμένοι πλήρως από τον φόβο ενδεχόμενου εκπεσμού τους.
Ήταν και είναι πράγματι θλιβεροί. Διότι εκτός των άλλων, δεν έχουν μάθει από την μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας, ότι ποτέ κανείς δεν γλύτωσε από τη ζωή και ότι οι αναξιοπρεπείς γυμνοσάλιακες του είδους τους, ούτως ή άλλως βορά στις όρνιθες και στα πουλιά καταλήγουν γρήγορα ή πιο γρήγορα…