Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ



Ιδού το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας . Οι νόμοι ήταν του Σόλωνα και προέβλεπαν ότι, εάν​κάποιος πολίτης ήθελε να γίνει βουλευτής, ο Νόμος απαιτούσε τα εξής:
 1)  Να είναι Αθηναίος​ πολίτης
 2)  Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία (όμαιμον, ομότροπον, ομόθρησκον)​
 3)  Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος, και
 4)  Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του , μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε, καθώς  και η οικογενειακή του περιουσία.
   Εάν τηρούνταν όλα αυτά, τότε μπορούσε να γίνει  βουλευτής.
Οι νόμοι που εισήγοντο στην Εκκλησία του Δήμου για ψήφιση ήταν ονομαστικοί, δηλαδή έφεραν όνομα του προτείνοντος . Εκείνος δε που πρότεινε κάποιον νόμο έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικός. Όχι μόνον να έχει εξετάσει το εάν υπήρχε άλλος, προγενέστερος νόμος που ρύθμιζε το θέμα με τρόπο διαφορετικό (οπότε έπρεπε να τον αναφέρει) αλλά ήταν και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα αποτελέσματα του προτεινόμενου. Έτσι, εάν πρότεινε και περνούσε νόμο  ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά  ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν μάλιστα ​δεν έφθανε ΟΛΗ η περιουσία του,(μέχρι και τα σανδάλια του, που κατεγράφησαν),τότε το ανεξόφλητο υπόλοιπο, υποχρεώνονταν να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος, που  πρότεινε και ψηφίστηκε, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα
η ποινή ήταν : AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!
   Αυτά εφαρμόζονταν τον  5ο π..Χ. ΑΙΩΝΑ. 
Που ονομάστηκε  ΧΡΥΣΟYΣ ΑΙΩΝ

Δημήτρης Τουτουντζής
Πηγή : Διαδύκτιο.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή παιδικής ταινίας απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμιόνης "Βιτόριζα"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης "Βιτόριζα" σας προσκαλεί στην δεύτερη προβολή παιδικής ταινίας που διοργανώνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 4:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο "Συγγρού". Η ταινία της Ντίσνεϋ "ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ Επιστροφή στη Χώρα του Ποτέ" υπόσχεται να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους και να τους δώσει την δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα για περίπου 1,5 ώρα με την παρέα τους. Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε ένα ευχάριστο κυριακάτικο απόγευμα !!
Συμβολική Είσοδος για την ενίσχυση του Συλλόγου: 1 ευρώ
 

 

Η επιστολή 300 διανοουμένων από όλο τον κόσμο υπέρ της Ελλάδας


kathimerini 
Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» (Mediapart), του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ.
Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».
Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Και ζήτω η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογραμμίζεται ότι οι υπογράφοντες είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, ονόματα διάσημα όπως οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι:
«Δικαίως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ένας εκ βάθρων επαναπροσανατολισμός, διότι οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έως τα τώρα αποδείχθηκαν ένα απόλυτο φιάσκο. Δεν προσέφεραν ούτε την οικονομική ανάκαμψη, ούτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε την απασχόληση, αλλά ούτε καν τις εξωτερικές επενδύσεις. Αντίθετα αποδείχθηκαν επιζήμιες για την ελληνική κοινωνία και αποδυνάμωσαν τους θεσμούς. Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε ξεκάθαρα καταστροφική και δεν επέτρεψε καμία πρόοδο, για την οποία προοριζόταν.
Ζητούμε από τους ευρωπαϊκούς εταίρους να λάβουν υπ' όψιν τους αυτήν την πραγματικότητα, στην οποία άλλωστε οφείλεται και η εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και καλυτέρευση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας».
Οι υπογράφοντες αναφέρονται στη συνέχεια στην πάταξη της διαφθοράς και σε ένα πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που να βασίζεται λιγότερο στον ΦΠΑ. Για να εφαρμοσθούν οι πολιτικές αυτές και να τους δοθεί ο χρόνος να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους, απαιτούνται κάποια δημοσιονομικά περιθώρια. Στο εν τω μεταξύ, (έως ότου επιτευχθούν τα περιθώρια αυτά), η χώρα έχει ανάγκη να χρηματοδοτηθεί από την ΕΚΤ για να σταθεροποιήσει το τραπεζικό της σύστημα. «Ζητούμε από τις ευρωπαϊκές αρχές και από τις κυβερνήσεις, να δοθούν στην Ελλάδα αυτά τα δημοσιονομικά περιθώρια και να διασφαλισθεί αυτή η

5 πράγματα που μου έμαθε ο Picasso για τη ζωή

Αν υπήρχε μόνο μία αλήθεια, δε θα μπορούσες να ζωγραφίσεις εκατό καμβάδες με το ίδιο θέμα...
1. Το να είσαι νέος έχει να κάνει με την ψυχή, όχι με την ηλικία. Και για να νιώσεις στ’ αλήθεια νέος στην ψυχή, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια εμπειρίας.

2. Όλα τα παιδιά είναι καλλιτέχνες. Παντού και πάντα. Ο ρόλος της κοινωνίας και όσων «μεγαλώσαμε» είναι να φροντίσουμε να μη χάσουν αυτό που χρειάζεται, ούτως ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν καλλιτέχνες. Ας μην ξεριζώνουμε τη δημιουργικότητα και την αθωότητα των παιδιών. Γιατί εκείνα «βλέπουν» καλύτερα από τους μεγάλους.

3. Δεν αρκεί η έμπνευση. Δεν αρκεί το ταλέντο. Χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά. Ξεκίνησε να δουλεύεις χωρίς να περιμένεις την έμπνευση να σου χτυπήσει την πόρτα. Θα στη χτυπήσει μόνο εν ώρα εργασίας.

4. Η Τέχνη δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους εικαστικούς και τους καλλιτέχνες. Η Τέχνη πρέπει να είναι έτσι, ώστε να αφορά όλους. Είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για ν’αλλάξεις τον κόσμο, να πολεμήσεις ενάντια σε ό,τι θεωρείς εχθρό σου.

5. Να αγαπάς. Να ερωτεύεσαι. Να κάνεις σεξ. Να ζεις τη ζωή σου. Μόνο έτσι δε θα γεράσεις ποτέ.

23 Αποφθέγματα ενός φλογερού πρωτοπόρου:

1.  Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρώτα μια πράξη καταστροφής.

2.  Οι υπολογιστές είναι άχρηστοι, μόνο απαντήσεις μπορούν να σου δώσουν.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αρχαιότητες στο Θερμήσι.

Ο Παυσανίας μιλάει για ναό Θερμασίας Δήμητρας κάπου προς Θερμήσι. Ένας περιηγητής αναφέρει ότι του υπέδειξαν κάπου προς το Πλέπι μια σειρά ογκολίθων που πιθανόν να είχαν σχέση με τον ναό της Δήμητρας.
Αυτό που έμεινε είναι η ιστορία του Κάστρου Θερμησίας και των αλυκών και μια δοξασία ότι επειδή η περιοχή είχε πολλά κουνούπια δεν προσφερόταν για κατοίκηση, ή αυτή δεν ήταν εύκολη.
Από την άλλη, η παραλιακή αυτή ζώνη, λόγω και των νερών από τις Αδέρες, ήταν και είναι παραγωγικότατη και δεν μπορεί να μην τράβηξε το ενδιαφέρον. Όλη η Ακρογιαλιά, μαζί φυσικά και με τη Ντάρδιζα. Άλλωστε στο αρχαίο κάστρο της Φουρκαράς, το μετέπειτα μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, υπήρχε αρχαίος οικισμός.
Στο Google maps, τους γνωστούς δορυφορικούς χάρτες, συμβαίνει μερικές φορές η δορυφορική λήψη να έχει γίνει με πολύ καλό καιρό, που βοηθάει στην αποτύπωση υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων στα ρηχά.
Στις τρεις φωτογραφίες βλέπουμε: Τις γνωστές πλέον υποθαλάσσιες αρχαιότητες στη Ντάρδιζα Ερμιόνης (η έκταση που καλύπτουν είναι περίπου 40Χ40μέτρα), ένα συγκρότημα στο Θερμήσι στις εκβολές του Ρορού ποταμού (έκταση 30Χ30 μέτρα), και ένα στο Πλέπι (έκταση 30Χ20 μέτρα). Εντυπωσιακά νομίζω, που δείχνουν ότι η περιοχή παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον και για τους αρχαίους προγόνους μας. Με το καιρό η Αρχαιολογική Υπηρεσία θα μας εκθέσει τα μυστικά τους και θα μας δώσει την πραγματική αρχαιολογική εικόνα όλων των Αδερών.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ευχαριστήρια επιστολή προς την οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Παναγιώτης Φλωρής  και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Λούμη, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού για την γενναιόδωρη προσφορά τους στην Σχολική Κοινότητα Κοιλάδας.
Συγκεκριμένα, αφορά στην εξασφάλιση πετρελαίου για το σχολικό έτος 2014 – 2015 και στην τοποθέτηση ξύλινου πατώματος στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου.

Τέτοιου είδους χορηγίες είναι αξιέπαινες και πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση διότι εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή και απρόσκοπτη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας.

«Πελοπόννησος Πρώτα» Δελτίο τύπου:Αδιέξοδος με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στην Τρίπολη και έχει απασχολήσει πρόσφατα και έκτακτα σε 2 συνεδριάσεις την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.


Ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου αρνήθηκαν τη συζήτηση του θέματος και με περισσό θράσος αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει βρεθεί η Πελοπόννησος. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στους Δημάρχους και στις παρατάξεις της μειοψηφίας, αν και έχει ήδη με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναλάβει και την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισής τους. Διαφάνηκε για ακόμη μια φορά ό,τι η Περιφερειακή Αρχή μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι επιλογές της, λειτουργεί με πανικό και δεν διστάζει να μεταβιβάσει σήμερα ευθύνες στους Δημάρχους και αύριο στην Κυβέρνηση, ώστε να μη γίνει αποδέκτης της κοινωνικής κατακραυγής.

Για άλλη μια φορά, καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αλλάξει σχεδιασμό και να εφαρμόσει την εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων σε συνεργασία με τους Δήμους και το ΦΟΔΣΑ. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστούν με σωστό και διαχρονικό τρόπο και όχι αποσπασματικά τα προβλήματα.



Τρίπολη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Γραφείο Τύπου «Πελοπόννησος Πρώτα»

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

51 δωρεάν βιβλία για τις καλλιέργειες

Όπως αναφέρει η σελίδα ftiaxno.gr   που επιμελήθηκε την λίστα, τα βιβλία προσφέρονται δωρεάν από ξένες ή Ελληνικές ψηφιακές βιβλιοθήκες και Πανεπιστήμια, ή από τους ίδιους τους δημιουργούς τους και είναι για προσωπική και μόνο χρήση.


Δωρεάν βιβλία για καλλιέργεια βοτάνων και αρωματικών φυτών

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήρια Επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Θερμησίας για την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Θερμησίας


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 2/2/2015
Με μεγάλη επιτυχία ,μέσα  σε γιορτινή κι ευχάριστη ατμόσφαιρα έκοψε τη πρωτοχρονιάτική  πίτα της  η ομάδα του Λαογραφικού Κέντρο Κρανιδίου τη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015.
DSC01961
Παρουσία  των εκκλησιαστικών εκπροσώπων,  της δημοτικής αρχής ,των εθελοντικών ομάδων Φάρος, Χριστιανική Αδελφότητα Άγιος Ιωάννης Ελεήμων, Αλληλεγγύη, και φίλων του λαογραφικού, η εκπρόσωπος της ομάδας κα Σούλα Παλυβού, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους παρουσιάζοντας το έργο  του Κέντρου από την ομάδα γυναικών  που εδώ και  δεκαπέντε (15) χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά, δυναμικά με αγάπη και σεβασμό για τον τόπο και την παράδοση. 
Σε ένα ξεχωριστό οίκημα που αποτελεί δωρεά της   κας Μαρίας Τόδωρη  εξελίσσονται  δράσεις και πρωτοβουλίες  που αφορούν την   τοπική μας παράδοση (προβολή της τέχνης της υφαντικής),υλοποιούνται δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα και  πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.Επίσης, η εθελοντική ομάδα πραγματοποιεί συχνά  εκδρομές πολιτιστικού, ιστορικού και  θρησκευτικού χαρακτήρα .Στην τελετή έψαλε  βυζαντινούς ύμνους η χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής Κρανιδίου,  ενώ στην τυχερή της βασιλόπιτας  η ομάδα δώρισε  μια ασημένια εικόνα των Τριών Ιεραρχών .

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Δελτίο τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Α. ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής ενημέρωσε την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου για την χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χρηματικού ποσού 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση των χωματερών και για άλλες παράπλευρες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό ως γεγονός ήταν και είναι μία θετική εξέλιξη, θα λειτουργήσει προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας και θα αντιμετωπίσει το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας, στα πλαίσια του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια και ακόμη αντιμετωπίζουμε (από το 2010 μέχρι σήμερα). Όμως καταθέτουμε τις παρακάτω ενστάσεις – παρατηρήσεις.
  1. Το δελτίο τύπου τόσο της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας (Δημοτική Συνεργασία Ανάπτυξης) όσο και το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής το οποίο κοινοποιήθηκε στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) είπε τη μισή αλήθεια και συγκεκριμένα ότι αυτή η απόφαση του Υπουργείου δεν αφορούσε μόνο το Δήμο Ερμιονίδας αλλά αφορούσε συνολικά πολλούς Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας. Άρα η μισή αλήθεια δημιούργησε ψεύτικες εντυπώσεις, παρερμηνείες και φυσικά δεν ωφέλησε, όπως εκτιμούμε, τον ίδιο τον Υπουργό ΥΠ.Ε.ΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη – υποψήφιο Βουλευτή του Νομού μας, ένα δελτίο τύπου

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το Δίκαιο και το όχι της Ελλάδος - συνέβη εις την Γερμανία -



Το Δίκαιο και το όχι της Ελλάδος
- συνέβη εις την Γερμανία –

Η οικονομική κρίση την οποία βιώνει ο λαός μας, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου, δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα εσφαλμένων πολιτικών των ηγεσιών των, αλλά παράλληλα και συνέπειες της πολιτικής εκείνων οι οποίοι  για ιδιοτελείς και μόνον λόγους και όφελος καταστρατήγησαν τις παγκόσμιες Αξίες και τις Αρχές του Δικαίου. Με τα γνωστά αποτελέσματα  και τις βαριές συνέπειες τις οποίες πληρώνει τώρα και η Πατρίδα μας.

Ο λαός μας ευρίσκεται σε απελπισία και  απόγνωση, διότι η ανείπωτη ένδεια κτυπάει την πόρτα όλων μας. Και όταν ένας λαός υφίσταται όλα αυτά τα δεινά, επόμενο είναι να αδυνατεί να αμυνθεί απέναντι των άλλων που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του, αλλά και να υπερασπίζεται το Δίκαιο του. Φυσική συνέπεια της υποτέλειας και της εξάρτησής του από εκείνους που τον επιβουλεύονται, και ως γνωστόν, και τον απειλούνε με τιμωρία και διάφορες ποινές. Ο απελπισμένος χάνει τότε και τον προσανατολισμό του, και την ελπίδα και το φως. Όμως υπάρχει η πιο όμορφη φρόνηση των Λαών, η Δικαιοσύνη. Η κράτιστη των αρετών η οποία έχει την πηγή της μέσα εις την ανιδιοτέλεια και την ελευθερία της ψυχής. Δικαιοσύνη νοείται από τους μυθικούς χρόνους μέχρι σήμερα η ικανοποίηση του, αποκαλούμενου γενικά, περί Δικαίου αισθήματος. Η Δικαιοσύνη έχει μόνον ηθικά και νομικά ερείσματα. Αυτό το περί Δικαίου αίσθημα εις το τέλος και κάποια στιγμή αφυπνίζει κάθε λαό. Διότι είναι πιο δυνατό, πιο ισχυρό και  διαχρονικό από την πρόσκαιρη αδικία.

Παρακολουθούμε τώρα τελευταία μία αφύπνιση και εναντίωση εναντίον εκείνων οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση η οποία ταλανίζει την Ευρώπη και την Πατρίδα μας. Διότι υπάρχουν όντως υπαίτιοι οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση εις την Ευρώπη και την οικονομική εξαπάτηση και κοινωνική εξαθλίωση μερικών λαών της. Διότι είναι ήδη από αρκετό καιρό γνωστόν, ότι κατά τα τελευταία 30

Ανακοίνωση για την νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΡΑΝΙΔΙ 3/2/2015
Ενημερώνουμε τους Δημότες και επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, ότι από σήμερα Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 λειτουργεί η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας, με καινούργια διεύθυνση www.ermionida.gr .
Κατά συνέπεια το προηγούμενο ιστολόγιο www.dimosermionidas.gr παύει από εδώ και στο εξής να λειτουργεί και ισχύει μόνο για τις παλαιότερες αναρτήσεις.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2015, η νέα ιστοσελίδα θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία για υποδείξεις, ενημερώσεις και βελτιώσεις
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής

Η πτήση




 Η πτήση (Ένα μάθημα για όλους μας)

«Κυρά Μάρθα, που το ψώνισες αυτό το γαλόπουλο; Αυτό το τελευταίο που όλο πέφτει και είναι σα ζαβλακωμένο;» είπαν τα άτακτα παιδιά γελώντας, που φαινόταν μόνο η σειρά από τα κεφάλια τους στο πάνω μέρος του φράχτη. Η κυρά Μάρθα τα κοίταξε με απόγνωση. «Σίγουρα κάτι έχουν σκαρώσει αυτοί οι μικροί διάβολοι με τα γαλόπουλά μου, αλλά πάλι, αυτό το τελευταίο γαλόπουλο μήπως είναι μια παραξενιά της φύσης; Δε μοιάζει με τα υπόλοιπα, αλλά ίσως με το καιρό να διορθωθεί η κατάσταση».

Ο Μεγάλος Γάλος, η μεγαλύτερη αρσενική γαλοπούλα, δεν μπορούσε να δεχτεί στο χώρο του αυτό το πουλί: Το παράξενο γαλόπουλο. Φοβόταν ο ίδιος κάθε τι το διαφορετικό, ήξερε ότι κάθε γαλοπούλα έτρωγε βασιλικά όλη τη χρονιά και κατά το μέσο του χειμώνα κάποιες μάλλον τις μετακόμιζαν οι άνθρωποι σε ακόμα πιο βασιλικά μέρη. Ήταν σίγουρος ότι αυτό το χειμώνα θα ήταν η σειρά του να ταξιδέψει. Έπρεπε λοιπόν να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες. Ήδη έβλεπε ότι τα υπόλοιπα γαλόπουλα τσιμπάγαν και αποφεύγαν το παράξενο γαλόπουλο. Το κάλεσε λοιπόν μπροστά του.

«Ψψτ νεαρέ! Δεν μπορείς να συνεχίσεις εδώ!» -«Μα γιατί κύριε, τι έκανα, σε τι έφταιξα;» - «Δεν είσαι καθαρός. Δεν είσαι δικός μας, είσαι ένας ξένος, ένας παρείσακτος, δεν σου αξίζει να τρως το φαγητό μας, να μοιράζεσαι το χώρο μαζί μας, σήκω φύγε!» - «Μα εγώ εδώ γεννήθηκα κύριε Γάλε, που να πάω τώρα;» -«Δεν με ενδιαφέρει!» και έδιωξε το παράξενο γαλόπουλο με τσιμπιές, ώστε να φύγει έξω από το φράχτη.

Το γαλόπουλο, ματωμένο, για πρώτη φορά αντίκρυσε τον κόσμο έξω από το φράχτη. Πόσο μεγάλος ήταν! Ένα δάσος μόλις άρχιζε και

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στο κτίριο «Θούθουλα» στο Κρανίδι, η Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, μέσα σε γιορτινό και ευχάριστο κλίμα.
Παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή, του Προέδρου του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης κ. Δημήτρη Βαρσόπουλου και πλήθους μαθητών και γονέων, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας κ. Μήτσου Κυριακή καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και παρουσίασε στην συνέχεια το έργο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ερμιονίδας από την εποχή που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους μαθητές και τους δασκάλους της Δημοτικής Φιλαρμονικής και αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι σε όλους τους μαθητές.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Νίκος Λούλης αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας


Ο 29χρονος Νίκος Λούλης, γιος του Κώστα Λούλη, αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας. Ο Νίκος Λούλης αποτελεί την έβδομη γενιά μυλωνάδων, καταγόμενος από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων και είναι μέλος μίας οικογένειας που έχει μεγάλη προσφορά στην Ήπειρο. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μύλοι Λούλη Α.Ε." που διαπρέπει σήμερα επιχειρηματικά σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη και του γνωστοποίησε την πρόθεση της......οικογένειας Λούλη. Όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε, οι πρόγονοί του χρηματοδότητσαν κατά το παρελθόν δύο φορές την κατασκευή του γεφυριού και γι' αυτό και για τον ίδιο, πέφτει βαρύ το φορτίο της προσφοράς για την αναστήλωση του.
Η ιστορία των Μύλων Λούλη ξεκινά τον 18ο αιώνα όταν το 1782 ο Ζώης Λούλης εγκαθίσταται στην Αετοράχη Ιωαννίνων και κτίζει έναν μικρό πετρόμυλο.
Οι απόγονοί του ιδρύουν στα Γιάννενα μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της περιοχής.
Το 1912, κατά την οπισθοχώρηση των Τούρκων, η περιουσία της οικογένειας Λούλη καταστρέφεται και ο Μύλος καίγεται. Σήμερα, το κληροδότημα Λούλη κρατά ζωντανό το πέρασμα της οικογένειας από τα Γιάννενα.
Το κληροδότημα εισπράττει τα έσοδα από τα ακίνητα της οικογένειας στο κέντρο των Ιωαννίνων και τα διαθέτει σε κοινωφελή έργα στην ευρύτερη περιοχή. Το 1914 η οικογένεια Λούλη θα εγκατασταθεί στον Βόλο. Εκεί το 1914 αγοράζει μερίδιο του Μύλου Ι.Ξύδη – Ν. Χατζηνίκου.
Τον Μάρτιο του 1926 πυρκαγιά θα καταστρέψει και πάλι τον Μύλο. Χτίζεται καινούργιος και το 1927 μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με πρόεδρο τον Χρήστο Λούλη.
Μέχρι το 1954 πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Λούλης, όπου επί προεδρίας του η εταιρεία κάνει το πρώτο σιμιγδαλόμυλο, προκαλώντας πραγματική επανάσταση στο χώρο της μακαρονοποιίας, αφού πλέον γίνεται δυνατή στη χώρα μας η παραγωγή ζυμαρικών από σιμιγδάλι.
Τις δεκαετίες 70, 80 κι 90 με μπροστάρη τον Κωνσταντίνο Λούλη η εταιρεία πια έχει «απογειωθεί» και καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου. Επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η εταιρεία περνά στην 7η γενιά και τη διοίκηση αναλαμβάνει (2010) ο Νίκος Λούλης, όπως αναφέρει το epirusgate.

 Πηγή:kafeneio

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου

Με την ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ- της  Donna Tartt από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, υποδέχτηκαν την νέα χρονιά τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου.
Ένα δημιουργικό απόγευμα την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου,  έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να ανταλλάξει σκέψεις  και ιδέες  για τη συγγραφέα και το έργο της.
Είναι ένα  καλογραμμένο βιβλίο, πλούσιο σε εικόνες που προβάλλονται μέσα από γλαφυρές περιγραφές αν και σε κάποια σημεία η συγγραφέας αναλύει τόσο διεξοδικά και με τόσες τεχνικές λεπτομέρειες κάποια θέματα που μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη. Είναι ένα σύνθετο μυθιστόρημα που δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή γεγονότων που σημαδεύουν την ζωή του ήρωα- αφηγητή αλλά εμβαθύνει  και μάλιστα εστιάζει στον εσωτερικό του κόσμο αφού η πένα της συγγραφέως αναλύει και  περιγράφει  τις ονειρικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται συχνά ο ήρωας. Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ μαγεύει τον αναγνώστη χάρη στον διττό της χαρακτήρα : από την μια τον «απογειώνει», του χαρίζει μια ψυχική ανάταση αφού τον εισάγει στον μαγικό κόσμο της τέχνης και του μεταδίδει την αγάπη για τις αντίκες (πάλαια αντικείμενα που έχουν ‘ψυχή’) και από την άλλη τον παρασύρει στον βούρκο της  παρανομίας, του τζόγου, του αλκοολισμού  και του εθισμού στα ναρκωτικά. Σε ότι αφορά στο βασικό ηθικό δίδαγμα του βιβλίου είναι και αυτό διφορούμενο και μάλλον απαισιόδοξο παρά ελπιδοφόρο.
Η ομάδα παραμένει ανοικτή σε νέα μέλη και δίνει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει με τις προτάσεις του. Πληροφορίες στο 27540-23461
Από τα μέλη της Λέσχης