Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ:ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Δελτίο τύπου 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4-5-2015




Συνδημότισσες, Συνδημότες. 

Η «Δυνατή Ερμιονίδα» καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για Προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων αστικών αποβλήτων», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας στις 4/5/2015. 

Είναι δεδομένη η ευαισθησία μας στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου μας και της διαφύλαξης της υγείας των δημοτών. Είναι σαφέστατη η θέση μας, όπως προκύπτει και από το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Την ίδια ευαισθησία δείχνουμε όμως και για τη διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών, από τη Δημοτική αρχή.  

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική αρχή χειρίζεται τις διαδικασίες που αφορούν τις αναθέσεις έργων και συγκεκριμένα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της το Σεπτέμβριο του 2014, χρησιμοποιεί κατά κόρον τη μέθοδο των απ’ ευθείας αναθέσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να παρακάμπτει μερικές φορές τις διαδικασίες προσφορών και διαγωνισμών. Στις επίσημες γραπτές ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο, τις οποίες καταθέτει η Αντιπολίτευση για τον προβλεπόμενο και επιβαλλόμενο

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Δελτίο τύπου

Πέμπτη 7  Μαϊου 2015

Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ο Δήμος μας προχώρησε στη διακήρυξη Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού για την «ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟ-ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»  με προϋπολογισμό: 424.487,76 ευρώ (με ΦΠΑ), ο οποίος αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 18 Φεβρουαρίου 2015 με ΑΔΑ:6ΨΝΒΩΡΡ-ΠΓΨ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η δημοπρατούμενη υπηρεσία συνίσταται  σε δύο   διακριτές Ομάδες Εργασιών:

Ομάδα Α: Απορρίμματα καφέ κάδου (3.428 tn).

Παραλαβή, Προσωρινή Εναπόθεση, Μεταφορά και Επεξεργασία Προ-Διαλεγμένων Βιοαποδομήσιμων Αστικών Αποβλήτων και Προσωρινή Εναπόθεση Υπολείμματος Επεξεργασίας, για 3.428tn   

 και

Ομάδα Β: Απορρίμματα πράσινου κάδου (2.500 tn).

Ρήσεις ενός σύγχρονου φιλοσόφου



Ρήσεις ενός σύγχρονου φιλοσόφου

Δημήτρης Τουτουντζής

Η ανάγκη της επιβεβαίωσης του ατομικού εγώ, είναι ισχυρότερη από την ανάγκη υπερίσχυσης του συλλογικού εγώ.

Το σημερινό πρόβλημα των κυβερνώντων μας είναι, ότι δεν μπορούν να χωρέσουν τις ιδεοληψίες τους, σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Το εθνικό αίσθημα, είναι σήμερα μεγαλύτερο, από το αίσθημα μιας κοινής Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή, ζούμε θρησκευτικά προβλήματα, με μορφές εκκοσμικευμένες.

Πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, γιατί εμείς είμαστε θεοφόρος λαός.

Η πιο βαθιά έξοδος από την κρίση, είναι να σκεφτούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε.

Σαν λαός προτιμάμε να ελπίζουμε, παρά να σκεφτόμαστε.

Επιλογή από συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου στην εφημερίδα ΄΄ Επένδυση ΄΄  2/5/2015


Plural trio στο Φουγάρο

 




Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ
Plural trio live
Le Café
Σάββατο 9 Μαΐου στις 10 μμ
Οι Plural trio έρχονται αυτό το Σάββατο στις 10 μμ στο Café του Φουγάρου για ένα live  που θα μας ταξιδέψει στο χώρο των Blues με την νοοτροπία της Jazz.

Από την Βοστόνη με live περάσματα από το Emily’s, “House of Blues,  All Asia, Wally’s”, οι Plural είναι ένα trio με τέσσερα όργανα και δυνατή χημεία που συνεχίζει τις μουσικές διαδρομές του στην Αθήνα.
Έχοντας πάντα βάση το Blues/Rock, το σχήμα αναμιγνύει Funk και Jazz στοιχεία με έντονο αυτοσχεδιασμό, δημιουργώντας μια διαφορετική εμπειρία σε κάθε live.

Plural trio
Λευτέρη Ιωάννου: κιθάρα, φωνητικά
Μάνος Αναγνωστόπουλος: μπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου: ντραμς, πλήκτρα

                                                                                                              περισσότερα...

Κρατήσεις 2752047347, 6946594588 & info@fougaro-cafe.gr

Δημόσια εκπαίδευση και Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι

Καλημέρα σας!
Σας στέλνω ένα νέο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:

Δημόσια Εκπαίδευση και Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι

Η ενασχόληση με τα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος προκαλεί φρίκη και απογοήτευση. Η λέξη «Παιδεία» είναι διεθνής υπό την έννοια ότι, τουλάχιστον εντός των ορίων του Δυτικού Πολιτισμού, ούτε οι άνθρωποι του μέσου μορφωτικού επιπέδου την χρησιμοποιούν εις τον καθημερινό των λόγο. Όλοι όμως την γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται αμέσως την σημασία της. Πολλές φορές έχει ακουστεί η άποψη, ότι η Ελλάς, λόγω της μεγάλης της παραδόσεως εις τον τομέα της Παιδείας έπρεπε να έχει μία σχετική πρωτοπορία εις όλο τον κόσμο.
Οι ξένοι που διατυπώνουν τέτοιες προσδοκίες δεν γνωρίζουν την κατάσταση, εις την οποία ευρίσκεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως το μεγαλύτερο «γιαπί» της τελευταίας τεσσαρακονταετίας. Πράγματι, από την δεκαετία του ’70 η πολιτική ηγεσία της χώρας επιδίδεται εις ένα συνεχές «κτίσιμο» της δημοσίας εκπαιδεύσεως, επιβάλλουσα  την μία «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» μετά την άλλη. Είναι ήδη εις όλους γνωστό, ότι η κάθε νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι χειρότερη της προηγουμένης. Αλλά ουδείς συγκινείται. Ο λόγος οφείλεται εις το ότι όλες αυτές οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις είχαν μία σαφή ιδεολογική βάση και ενδύθηκαν πάντοτε με ένα ιδεολογικό μανδύα. Σκοπός όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων ήταν, δήθεν, ο «εκδημοκρατισμός» της

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

«Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014»


















Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Π. Τέτσης: Η  αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014». Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η νέα αθέατη δουλειά του με ευφάνταστα έργα, μνημειακών διαστάσεων, ελαιογραφίες και σινικής μελάνης, που αποκαλύπτουν τη δύναμη των προσωπικών του μορφοπλαστικών κατακτήσεων.
Επιμέλεια Έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς 
Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, επισημαίνει στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης μεταξύ των άλλων: «Τα τελευταία έργα του Παναγιώτη Τέτση  φέρνουν

Το προφίλ των «δημοδιδασκάλων» του Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Ερμιόνης κατά την περίοδο 1839-18541 (Β’)



Το προφίλ των «δημοδιδασκάλων» του Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Ερμιόνης κατά την περίοδο 1839-18541 (Β’)

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου
Ιωάννης Παλληκαράκης
Με το Β.Δ. 22487/8 Μαρτίου 1847 μετατίθεται από το Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου στο Σχολείο της πόλης μας, σε αντικατάσταση του Νικολάου Κοφινά, ο Ιωάννης Παλληκαράκης. Ο μηνιαίος μισθός του ορίζεται στις 50 δραχμές και χορηγείται από το Δημοτικό Ταμείο. Πέρασε, ωστόσο, ενάμισης μήνας και ο δημοδιδάσκαλος δεν εμφανίστηκε. Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Οικονόμου, ενημέρωσε με την από 21-4-1847 αναφορά του τον Έπαρχο Σπετσών και Ερμιονίδος για την απουσία του, επισημαίνοντας πως τα παιδιά γυρίζουν στους δρόμους και υπάρχει κίνδυνος «ασθενείας ένεκα του καύσωνος του ηλίου». Ως εκ τούτου τον παρακαλεί να πράξει τα δέοντα, ώστε ο δημοδιδάσκαλος να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατόν. Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνει, μπορεί να επανέλθει «ο Αθανάσιος Παπαχριστοδούλου -τον θυμάσθε- δημότης του Δήμου Δρυόπης, τον οποίον ως εκ του πλησίον γιγνώσκομεν, ως χρηματίσας άλλοτε ενταύθα δημοδιδάσκαλος …και ο οποίος εφάνη τίμιος καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του εις τον Δήμον μας».
Ο δημοδιδάσκαλος Ι.Π., όμως, είχε λάβει άδεια, για να τακτοποιήσει οικογενειακές του υποθέσεις. Με τη λήξη της εμφανίστηκε στη θέση του, ως όφειλε, και ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ η Δημοτική Αρχή ήταν εχθρική απέναντί του. Ο Ι.Π., χωρίς να διστάσει, υποβάλλει αναφορά προς το «Γενικόν επί των Δημοτικών Σχολείων Διευθυντήριον» και περιγράφει την άθλια κατάσταση του Σχολείου, καθώς και τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Ο Ιωάννης Κοκκώνης από το Διευθυντήριο συντάσσει τη δική του αναφορά «Προς το Υπουργείον των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως» προτείνοντας: «Επειδή η Δημοτική Αρχή Ερμιόνης δεικνύει ολιγωρίαν περί της βελτιώσεως του εν τω Δήμω Σχολείου, ο δημοδιδάσκαλος καθίσταται περιττός. Είναι συμφέρον να μετατεθεί αλλαχού διά να συντελή εις την εκπαίδευσιν των αισθανομένων την εκ της παιδείας ωφέλειαν». Στη συνέχεια ο Υπουργός Γεώργιος Γλαράκης, με το από 2 Σεπτεμβρίου 1847 έγγραφο προς τον Νομάρχη Αργολίδας, εντέλλεται τη Δημοτική Αρχή Ερμιόνης «να φροντίσει περί της προμηθείας των απολύτως αναγκαίων εις την Σχολήν … και να αναφέρει σχετικώς».
Ζαχαρίας Στερρόγιαννης
Με το υπ. αρ. 8025/20-1-1848 Β.Δ. διορίζεται στο Σχολείο δημοδιδάσκαλος γ΄ τάξεως, ο

Πως δημιουργούμε ισχυρή Προσωπικότητα




Δημήτρης Τουτουντζής

Το ανθρώπινο ον όταν γεννιέται, δεν έχει καμία αντίληψη της Αλήθειας. Σιγά – σιγά, μέσα από την εμπειρία του προχωρεί και αναλόγως των προσπαθειών του και των συνθηκών στις οποίες ζει, αρχίζει να αποκτά αντίληψη της Αλήθειας και κυρίως της Αλήθειας που αφορά τον βαθύτερο εαυτό του. Αποκτά δηλαδή συνείδηση. Αλλά τι είναι συνείδηση; Συνείδηση για τον άνθρωπο είναι εκείνη η κατάσταση του όντος του η οποία επιτρέπει την αντίληψη της Αλήθειας, τη συμμετοχή του και τη βίωσή του σε αυτή.
Το ανθρώπινο ον δρώντας, μαζί με τη συνείδηση που αποκτά καθώς εισχωρεί μέσα στην Αλήθεια, εμφανίζει την ενσυνείδητη ατομικότητα. Η δε ενσυνείδητη ατομικότητα συμβάλει πλέον με τη σειρά της σε ό,τι αποκαλούμε προσωπικότητα του ανθρώπου. Τι είναι όμως η προσωπικότητα του ανθρώπου; Είναι ο ιδιάζων χαρακτήρας του  σε συνδυασμό με την ενσυνείδητη ατομικότητά του.
    Τι είναι όμως ο ιδιάζων χαρακτήρας του ανθρώπου; Είναι το

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Θα γίνω στάχτη κι έλα φύσα με..



Το πρώτο δείγμα από τη νέα δισκογραφική δουλειά της Φωτεινής Βελεσιώτου. 
Αγαπημένη μας η συνταξιούχος δασκάλα, που άλλαξε τους όρους  στο καλλιτεχνικό στερέωμα,  κόντρα στα «δήθεν» της εποχής.


Τα νέα της τραγούδια με τίτλο "Στάχτη" και "Είδα του τρελού τα κλάματα" υπογράφει μουσικά ο Μίνως Μάτσας και στιχουργικά η Ελένη Φωτάκη. 
 


Καλή σας ακρόαση!

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Το Αισώπειο κοράκι και η στάμνα δεν είναι τελικά μύθος




Του Γιάννη Λακούτση

Στον Αισώπειο μύθο με το κοράκι και τη στάμνα, το διψασμένο πτηνό καταφέρνει να πιει νερό, ρίχνοντας πετραδάκια σε μια μισογεμάτη στάμνα προσπαθώντας  να ανεβάσει τη στάθμη  και να κατορθώσει τελικά να ξεδιψάσει.
«Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Ένα κοράκι πετούσε στον ουρανό για πολλή ώρα, χωρίς να σταματήσει καθόλου. Ήταν πολύ κουρασμένο και διψούσε. Έψαξε παντού για νερό αλλά δεν βρήκε ούτε σταγόνα… Κάποια στιγμή, είδε μια πήλινη κανάτα στην αυλή ενός σπιτιού. Αμέσως προσγειώθηκε και κούρνιασε πάνω στο χείλος της κανάτας. Πράγματι στην κανάτα υπήρχε λίγο νερό. Το κοράκι έσκυψε για να φτάσει στο νερό με το ράμφος του. Μάταια όμως γιατί η στάθμη του νερού ήταν τόσο χαμηλή που δεν μπορούσε να το φτάσει. Σκέφτηκε να βάλει ολόκληρο το κεφάλι του μέσα στην κανάτα, αλλά φοβήθηκε πως θα σφηνώσει και δεν θα μπορούσε να βγει. Δεν ήξερε τι να κάνει και άρχιζε να φτερουγίζει απελπισμένο… Ξαφνικά το κοράκι παρατήρησε μερικά βότσαλα πεταμένα λίγο πιο

Τάσος Γ. Λάμπρου "ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ"



Δελτίο τύπου                                                  Κρανίδι 4 Μαΐου 2015


ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΠΡΟΣ:  το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Λαδά
    και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας
                            «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α.Ε»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Γραφείο Δημάρχου
          Πρόεδρο της Δ.Κ. Ερμιόνης
          κ. Χρήστο Δάγκλη
       Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου
           κ. Ιωάννη Ρούσση

Όπως πρέπει να γνωρίζετε κύριε συνάδερφε, ως μέλος του Δ.Σ της Εταιρείας «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α.Ε», εκπροσωπώντας το Δήμο Ερμιονίδας μετά τον ορισμό σας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, η άνω εταιρεία από το 2014 είχε υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Ανάπτυξης Τμήμα Χωροθετήσεων για αλλαγή χωροθέτησης. Το θέμα αυτό είχε διαβιβαστεί στο Δήμο μας, αλλά δεν είχε εξεταστεί λόγω της περσινής προεκλογικής περιόδου. Θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά λόγω της ιδιότητάς σας και φυσικά η ενημέρωση αυτή αφορά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας και πρέπει να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:
Ø  Υφίσταται το αίτημα περί αλλαγής χωροθέτησης;
Ø  Αν υφίσταται, γιατί δεν έχει απασχολήσει κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου – ούτε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, ούτε το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και κατ’ επέκταση το Δημοτικό Συμβούλιο:
Ø  Με την ιδιότητά σας ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΑ

ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 11 Μαΐου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου

Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου στις 7:30 μμ στην συνέλευση των φίλων και  μελών

 του ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, με ομιλητή το στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην
Υπουργό, καθηγητή κ.  Γιάννη Μανιάτη.

Θέματα της Συνέλευσης :

  1. Πολιτική Εισήγηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
  2. Ενημέρωση για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου  του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Δημοκρατικής Παράταξης.


Ας συμβάλλουμε όλοι στην ενότητα & στην ενδυνάμωση της Δημοκρατικής

Παράταξης.

 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6971566617
                                          6973317530                             

Ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας του σχεδίου για την διαχείριση των απορριμμάτων που βρίσκονται σε εμφανή σημεία του Δήμου Ερμιονίδας


Δελτίο τύπου
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Απριλίου 2015 ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τις διαδικασίες διαχείρισης των συσσωρευμένων απορριμμάτων σε εμφανή σημεία του Δήμου Ερμιονίδας, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η επιχορήγηση των 400.000€ που έχει λάβει ο Δήμος.
Συγκεκριμένα,  ο Δήμος Ερμιονίδας θα αξιοποιήσει συνδυαστικά το σχετικό κονδύλι, αφενός για την απορρύπανση υφιστάμενων χώρων χύδην απόθεσης απορριμμάτων, με κύριο χώρο αυτό που βρίσκεται στη θέση ‘Κάμπος’ της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, αφετέρου, για τη λειτουργία μονάδας αξιοποίησης των ΒΑΑ προς παραγωγή compost.
 Οι σχετικές αναπτυξιακές δράσεις περιλαμβάνουν:
·      Προπαρασκευαστικές δράσεις για την αδειοδότηση και λειτουργία των εν λόγω μονάδων, οι οποίες θα δρομολογηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας μέσω εκτέλεσης συγκεκριμένων διαδικασιών, όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία περί αδειοδότησης και σύννομης λειτουργίας περιβαλλοντικών υποδομών.
·    Συνδυαστική λειτουργία μονάδων επεξεργασίας με χρήση