Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τι κρύβεται κάτω από το Βατικανό;

http://www.livecity.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/extsources/01695578f69e74b5463782bc561c2c52.jpg&width=460 Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες από πολλούς ερευνητές, σενάρια εξωφρενικά αλλά και θεωρίες οι οπoίες είναι απίστευτες.
Κάτω από το Βατικανό υπάρχει μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές όπου συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ σε όλη την ιστορία της γης!!!!
Η « κατάρα » του Αγίου και οι « περίεργες » συμπτώσεις
Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου, παραμένει για αιώνες ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν και η μόνη ιστορική αναφορά που υποστηρίζει ότι ο Άγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., εν τούτοις για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα!!
Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.
Το 1624 ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στις στοές του Βατικανού, για

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ένα από τα παλιά της θειάς της Διαμαντάραινας

Του Βασίλη Γκάτσου
Της θείας Σταματίνας Κουτούβαλη από  το πανέξυπνο σόι των Ηλιού εκ Κοιλάδος.

Μας έλεγε η αξέχαστη θεία Επιστήμη, γιατί έτσι τη λέγαμε μικροί, από τα πολλά που ήξερε και διάβαζε:
Μια φορά κι έναν καιρό,  έναν πατέρας έστειλε τον γιο να σπουδάξει, με μεγάλες στερήσεις. Γύρισε κάποτε ο γιος και ο πατέρας δεν κρατιότανε να ακούσει και να δει τα σπουδάγματα του γιου του.

Βάλανε το κούδι στη φωτιά να μαγειρέψουνε και τότες ρωτάει το γιο ο πατέρας:
- Γιέ μου, στα σπουδαγμένα πώς λέγεται το κούδι;
- Κουδάριον πατέρα!

Τον κοίταξε με θαυμασμό ο πατέρας, αλλά η μάνα συνέχισε να ανακατεύει τα κάρβουνα και να φυσάει τη φωτιά.

Το βράδυ ξάπλωσαν κατάχαμα στο φτωχικό τους που δεν ήταν παρά μια καλύβα και για σκεπή παλιοσανίδες.

Καληνύχτισε ο πατέρας τον γιο, τον καληνύχτισε κι η μάνα και πέσαν μακάριοι και κουρασμένοι για τον ύπνο του δουλευτή.

Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ 480π.Χ.

- Μπάμπη μου πως βλέπεις την απόφαση του Βασιλιά της Σπάρτης να πάρει την....
φρουρά του και να σταθεί απέναντι στη παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία; 
- Σία μου,όπως καταλαβαίνεις έκανε... ένα μεγάλο ατόπημα.Ο Ξέρξης, φίλος της Ελλάδας, ζήτησε απλά "Γη και Ύδωρ". Δεν ήταν τελεσίγραφο. 

Κι ενώ ο Λεωνίδας έπρεπε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εκείνος στράφηκε στους 5 εφόρους ζητώντας όλο το στρατό της Σπάρτης.
- Γιατί να ζητήσει όλο το στρατό της Σπάρτης; 
- Ευτυχώς δεν του τον παραχώρησαν. Θα ήταν μια κίνηση που θα εκλαμβανόταν ως εχθρική από τον Μεγάλο Βασιλιά. Και ευτυχώς που διανύουμε την περίοδο των Καρνείων και πρυτάνευσε η λογική.

- Τώρα Μπάμπη μου τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε; 
- Σία άκουσε με και το λέω σε όλους τους τηλεθεατές μας. Ελπίζω πραγματικά να κρατήσει γερά ο Ξέρξης. Γιατί αλίμονό μας αν κάθε φορά που έρχονται να μας βοηθήσουν ξένοι, εμείς πετάμε τους εκπροσώπους τους στο πηγάδι... Πρέπει επιτέλους σαν χώρα να καταλάβουμε ότι η θέση μας είναι στη Περσική Αυτοκρατορία. Κι αν κάνουμε και μερικές ουσιώδεις παραχωρήσεις δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να διατηρήσουμε τη θέση μας και να μείνουμε ζωντανοί. 

- Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όλοι θα αντιληφθούμε ότι ο πόλεμος θα μας εμπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Καλό σου βράδυ Μπάμπη. 
- Καλό σας βράδυ.
 
 

Βαρουφάκης: Είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την παραίτησή του:
 «Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»

Τελικά αποτελέσματα Ερμιονίδας - Ερμιόνης




Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Εμπάργκο στο ΣΚΑΙ

«Εξαιτίας της πρωτοφανούς εκστρατείας εκφοβισμού των πολιτών από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία διοργανώνοντας εκπομπές το Σάββατο με εκπροσώπους του “ΝΑΙ”, ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού σήμερα και αύριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τη στάση του, εδώ και χρόνια, ότι δεν φοβάται αλλά αντίθετα επιζητά την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητη, όμως, αυτή η απροκάλυπτη και χυδαία στράτευση μέσων ενημέρωσης ενάντια σε κάθε δεοντολογία και αντικειμενικότητα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Δήμος Ερμιονίδας τα πρώτα αποτελέσματα


Τα πρώτα αποτελέσματα στην Ερμιόνη


Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης εργαστήριο Χημείας


Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κύριε Δήμαρχε,

Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί η επιστολή μας με θέμα   « Τι έκανε ο κ. Σφυρής για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων», έδωσε την ευκαιρία να έρθουν στη δημοσιότητα οι ενέργειες της Δημοτικής  Αρχής πάνω στο θέμα.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που απαντάτε κ.. Σφυρή  αν και δεν δίνετε σαφείς απαντήσεις αλλά παρουσιάζετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αφού είχαν εξασφαλιστεί τα καύσιμα για την τρέχουσα εβδομάδα, προς τι η ανακοίνωση με την προτροπή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                
Ναύπλιο, 3 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση στην τελετή εγκαινίων της 18ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου:
«Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης για τον Αγροτουρισμό στην Επίδαυρο.
Ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, λίγες ώρες πριν οι Έλληνες αποφασίσουμε με την ψήφο μας για την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και το μέλλον μας για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, πρωτοβουλίες όπως αυτή η έκθεση αποκτούν ξεχωριστό, πρόσθετο περιεχόμενο και συμβολισμό.
Από τη μια, υπογραμμίζουν την αλήθεια ότι κάθε προσπάθεια για

Σας βαρεθήκαμε



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Κ. ΤΟΚΑ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στην επιστολή του  ο κ. Τόκας  αναρωτιέται  τι ενέργειες έγιναν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή «για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων»
Στο Δελτίο που αναρτήθηκε αναφέρθηκα σε ένα μόνο πρόβλημα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων που έκρινα ότι ήταν το σοβαρότερο και επείγον.

Η έλλειψη καυσίμων , αφενός  ακινητοποιεί όλα τα οχήματα των Υπηρεσιών του Δήμου απορριμματοφόρα, αυτοκίνητο βοήθεια στο σπίτι (διακίνηση φαγητού, τροφίμων και φαρμάκων)  και αφετέρου δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην  ομαλή διενέργεια  του Δημοψηφίσματος (μεταφορά καλπών και παραβάν, μεταφορά σάκων ψηφοδελτίων από Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, μεταφορά αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, καθαριότητα  των  (25) εκλογικών τμημάτων κ.λπ.)  

Ο  Δήμος  μας όμως ο οποίος είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση προ-διαλογής  στη πηγή και κομποστοποίηση , για το οποίο μας συνεχάρη  κατά την επίσκεψη του ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ  κ. Τσιρώνης, διότι είμαστε ίσως και ο μοναδικός Δήμος  με αυτό το

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:“Λειτουργία Δημοτικών Γηπέδων”

logo3

“Λειτουργία Δημοτικών Γηπέδων”

Τα δημοτικά γήπεδα Ερμιόνης κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι την πρώτη ημέρα προετοιμασίας των συλλόγων θα είναι ανοικτά για το κοινό ως εξής:
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: Καθημερινά 18.00 – 21.00
ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ*: Καθημερινά 8.00 – 12.00 & 17.00 – 22.00
ΓΗΠΕΔΟ BEACH SOCCER / VOLLEY: Καθημερινά 8.00 – 21.00
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: Μετά από συνεννόηση.

* Από 8 – 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τουρνουά τένις.
Οι φίλοι του τένις μπορούν να χρησιμοποιούν τα δημοτικά γήπεδα, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, αφού προηγουμένως έχουν «κλείσει» γήπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τα στοιχεία τους στο βιβλίο που τηρείται στο «cafe Κάναθος» στο Λιμάνι Ερμιόνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Ἱερᾶ Μονῆ Κουτλουμουσίου. Στῶμεν καλῶς.

 
ΜΗΝΥΜΑ Ι.Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
 
 «Οἱ καιροὶ εἶναι πονηροί, ἀλλὰ οἱ Ἕλληνες, μὲ πεῖρα καὶ πάθη αἰώνων, πρέπει νὰ ἔχουν πάντα ἀνοιχτά, πάντα ἄγρυπνα τὰ μάτια τῆς ψυχῆς. Πέρα ἀπὸ ρητορεῖες καὶ ἰδεολογήματα δημόσιας κατανάλωσης, ἡ Ἑλληνικὴ φιλοσοφία ἀναζητοῦσε πρωτίστως τὴν ἀλήθεια, κι αὐτὸς ὁ πόθος διέπλαθε ἐλεύθερους ἀνθρώπους. Ἀνθρώπους ποὺ μποροῦσαν νὰ ἀγωνισθοῦν, νὰ ὑπομείνουν, νὰ ἀγαπήσουν, νὰ πεθάνουν καὶ νὰ ἀναστηθοῦν.
Στὶς κορυφαῖες στιγμὲς τῆς ἱστορίας ἀρνήθηκαν τὸν ἄρτο τῆς ἐξάρτησης καὶ τοῦ ἐξευτελισμοῦ, καὶ προτίμησαν τὸ ψωμὶ τοῦ ἱδρῶτα τους. Δὲν ὑπήκουσαν στὸν φόβο, γιατὶ εἶχαν λόγο γιὰ τὴν αἰωνιότητα, λόγο ποὺ δὲν τὸν χωροῦσαν οἱ ἐχθροί τους—Πέρσες, Ἄβαροι, Ὀθωμανοί, Ἰταλο-γερμανικὸς ἄξονας. Δὲν φοβήθηκαν οὔτε τοὺς κάθε λογῆς Ἐφιάλτες καὶ δοσίλογους ποὺ ξεφύτρωναν ἀνάμεσά τους.
Δὲν ἦταν κλεισμένοι στὸν ἑαυτό τους, ἀλλὰ ἀληθινοὶ

Πώς ψηφίζουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής

koutipandoras 
Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.
Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.
Εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν οι ομογενείς. Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες. Οι ενδιαφερόμενοι

Ενδιαφέρουν

Από Γαλλία η πληροφόρηση, από τον αγαπητό Δημήτρη.

Οι συναλλαγές γίνονται με πλαστικό χρήμα.
Μετρητά παίρνεις από ΑΤΜ 600 ευρώ ανά 72 ώρες, τουτέστιν ανά 3ήμερο.
Άρα αν έχεις καθαρό μισθό 4000 ευρώ θέλεις 20 μέρες να το πάρεις όλο μετρητά. Έχεις όμως την ευχέρεια να πληρώνεις σχεδόν παντού με κάρτα. Ταμεία στις τράπεζες ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Τα  ΑΤΜ είναι το κυρίαρχο μέσο και οι κάρτες.
Σύμφωνα με τα νοίκια στο Παρίσι (2500 ευρώ ένα διαμερισματάκι) τα 4000 είναι σαν να παίρνεις στη χώρα μας 1500 και να είσαι στο νοίκι.
Οι δουλειές χάνονται εδώ και πολλά χρόνια και πολλές βαριές βιομηχανίες έχουν κλείσει. Οι άνεργοι και αυτοί που μόλις τα φέρνουν βόλτα είναι πάρα πολλοί, πέρα από στατιστικές και τα τοιαύτα, και όχι μόνο οι μετανάστες.
Δύσκολη ζωή για μισθωτό του ιδιωτικού τομέα και κατήφεια.
Γιατρός στα επείγοντα πρέπει στη βάρδια του να περάσει 6 τραυματίες την ώρα για να πάρε πλήρη το μισθό του.

Άρα όταν πηγαίνουμε αεράτοι σε διαπραγματεύσεις και ζητάμε ό,τι θέλουμε, να γνωρίζουμε ότι όχι μόνον Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και μικρές χώρες έχουν προβλήματα, αλλά και η Γαλλία, άσχετα αν πολιτικά στέκει δίπλα στη Γερμανία.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ZDF Η γερμανική θεραπεία «πέτυχε», ο ασθενής-Ελλάδα απεβίωσε


Δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το γερμανικό κρατικό κανάλι, ZDF, ξαναχτυπά μέσω της σατιρικής εκπομπής, «Die Anstalt» ασκώντας για άλλη μία φορά σκληρή κριτική στην εφαρμογή του δόγματος της Γερμανικής λιτότητας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ο ασθενής της Ευρώπης στα χέρια της γιατρού Γερμανίας, η οποία προσπαθεί να την θεραπεύσει… με το τσεκούρι!
tvxs 

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού χθες στον ΑΝΤ1


Μάθε που ψηφίζεις

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Παράλληλα με την εφαρμογή   «Μάθε που ψηφίζεις», οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.

Λίγο πριν το ΝΑΙ

Του Βασίλη Γκάτσου

Τι μπορεί να είναι ένα αριστερό πρόγραμμα που βαθαίνει τη Δημοκρατία:

Πρώτα πρώτα για εμάς τους Έλληνες πρέπει να ακουμπάει και στο δίκαιο και στη δικαιοσύνη της Ορθοδοξίας που προϋποθέτει όλες τις άλλες αρετές και στο σεβασμό του προσώπου.

Ο φτωχός και ο ανήμπορος έχει ανάγκη από ελεημοσύνη και στήριξη για να ζήσει στοιχειωδώς. Από Κράτος, Δήμο,  Εκκλησία, Συλλογικότητες, Άτομα.
Αυτός που αδικήθηκε πρέπει να αποκατασταθεί και πρώτα ο φτωχός που αδικήθηκε.
Αυτός που αδίκησε πρέπει να διορθώσει την αδικία. Και το Κράτος επιβάλλει τη διόρθωση.
Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Πόσο μάλλον που είναι ό,τι πολυτιμότερο για τη χώρα μας.


1). Προ κρίσεως περί το 1000000 εργάζονταν στο Δημόσιο. Το προνόμιο ήταν η εξασφαλισμένη δια βίου εργασία. Οι υπόλοιποι ήταν στην ελεύθερη αγορά. Το προνόμιο αυτό δεν ήταν δίκαιο, γι' αυτό άλλωστε ήταν και προνόμιο. Ξεκίνησε κάποτε για να προφυλάξει τους υπαλλήλους του Δημοσίου από τις αυθαιρεσίες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, και έγινε ένα προνόμιο άδικο πέρα ως πέρα, στήριγμα της κομματικής πελατείας και της διαπλοκής. Αυτά που ακριβώς το προνόμιο αυτό θα καταπολεμούσε, αυτά ακριβώς έθρεψε.
Το αποτέλεσμα του:
Όλοι οι του Δημοσίου έφταναν άνετα τα 10500 ένσημα και παίρνανε σύνταξη με τον τελευταίο και φυσικά μεγαλύτερο μισθό. Αυτό τους έδινε μία μέση σύνταξη 1500 ευρώ.
Στην ελεύθερη αγορά, λόγω απολύσεων, αναδουλειάς, αναζήτησης

Πράγματα για την Ελληνική γλώσσα που δε γνωρίζετε

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (Bιβλίο Γκίνες)…
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο .Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το

ΝΑΙ σε όλα…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Ψηφίζουμε ΝΑΙ αναφανδόν …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ  για να δούμε  πρωθυπουργό τον αδιάφθορο Σταύρο ή τον χαρισματικό Καμίνη να υλοποιούν το συμβόλαιο κατά του λαού …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ  γιατί μας έχουν  λείψει ο Αδωνις της καρδιάς μας και ο Βενιζέλος της ψυχής μας…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για να δικαιώσουμε τον λατρεμένο μας Πάγκαλο…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ επειδή η έννοια της Δημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τον  Βορίδη και τον Φαήλο που ετοιμάζουν  από τώρα προγραφές…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ ανταποκρινόμενοι στο συγκινητικό και εθνεγερτικό κάλεσμα του Γ.Α.Π., του Σημίτη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κυριάκου, της Ντόρας, της Βάσως Παπανδρέου, της Φώφης- επάγγελμα Γεννηματά, του Χαρδούβελη, του γίγαντα Βασίλη Λεβέντη, του  Μπάμπη του Σουγιά, της Βανδή, του Σάκη, του Σόμερ, του Αθερίδη, της Σώτης, του Χωμενίδη, της Ντενίση και του του τρένου που πάτησε τους μάγκες…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για τη δικαίωση των αγώνων πέντε διεφθαρμένων πολιτικών τζακιών που καταπίνουν τη χώρα μισό αιώνα…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί θέλουμε ολοκληρωτική ανάπτυξη των στρατοπέδων εργασίας και ανταγωνιστικότητα ανάμεσα στα λόμπυ της διαπλοκής…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν αντέχουμε άλλο τα κουραφέξαλα περί περηφάνειας και εθνικής κυριαρχίας…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί θέλουμε τη χώρα μας αποικία χρέους, παραδομένη ολοκληρωτικά στη Γερμανία του Σόϊμπλε …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν γουστάρουμε διλήμματα του τύπου ή υποταγή ή καταστροφή. Υποταγή και με με τα δύο χέρια. Μια ιδέα είναι όλα …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για το καλό των καημένων των πολιτικών ζόμπι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας …Μέχρι και ο υιός Γλυξμπουργκ έσκασε μύτη σαν ιός..
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί  δεν αντέχουμε τόση Δημοκρατία…Καλά βολευτήκαμε τόσα χρόνια ως πειραματόζωα…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί ο νεοφιλελευθερισμός ακούγεται πιο μοντέρνο πράγμα όσο να πεις …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν μας αρέσει να είμαστε ΛΑΟΣ …
Έχουμε συνηθίσει να είμαστε ΜΑΖΑ…
Χωμένοι στη Μαύρη Τρύπα της Ιστορίας …

altsantiri 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2014-15

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2014-15

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ενηλίκων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους, στοχεύουν στη δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής σε νέες γνώσεις λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων επαγγελματικών απαιτήσεων των ενηλίκων. Επίσης στοχεύουν στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εκπαιδευομένων και στη σύνδεση ή επανασύνδεση αυτών με την εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύοντας τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, όσων για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2014-15 στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας υποβλήθηκαν συνολικά 325 αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα και  λειτούργησαν 21 τμήματα στα παρακάτω αντικείμενα:
·        Ξένες Γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά),
·     Πληροφορική (Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο, Υπολογιστικά Φύλλα-Παρουσιάσεις, Δημιουργία Ιστοσελίδας, Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), 
·        Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες,
·        Αρχιτεκτονική Κήπων,
·        Ιστορία της Τέχνης,
·        Δημιουργώ τη Δική μου Επιχείρηση,
·        Αποτελεσματική Συνεργασία στον Εργασιακό Χώρο,
·        Εκμάθηση Γραφής Braille σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους 211 άτομα.

Θέλω να συγχαρώ τους 211 εκπαιδευόμενους ενήλικες, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σπουδών.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας οι οποίοι με θέρμη και επαγγελματική συνείδηση ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου παρόλο που δεν έχουν πληρωθεί τους επτά τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών, επειδή έρχονται από μακριά επιβαρύνονται προσωπικά και με τα οδοιπορικά τους έξοδα. 

Επειδή οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και οι δαπάνες για την όλη σύσταση και οργάνωση των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης προέρχονται από τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εθνικών πόρων ελπίζω ότι και στο μέλλον η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να έχει και τα αντίστοιχα ευεργετήματα, που προκύπτουν απ’ αυτή την συνύπαρξη.

Ιωάννης Δημαράκης
Υπεύθυνος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ερμιονίδας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα

Η «Ανοιχτή Επιτροπή Αργολίδας για το ΟΧΙ» καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 3/7, 8:00 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στο ΝΑΥΠΛΙΟ.

Ούτε ένα βήμα πίσω!
- Θέλουμε τις συλλογικές συμβάσεις μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
Χρειαζόμαστε θέσεις εργασίας και μισθούς με τους οποίους να μπορούμε να ζήσουμε.
Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργούν και χρειαζόμαστε μια λειτουργική υγειονομική περίθαλψη για όλους. Θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας έκλεψαν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές να πουν:
ΟΧΙ στις προσταγές της τρόικα!
Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος μετωπικά και ενωτικά και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, στοχεύοντας σε ένα βροντερό ΟΧΙ στους εκβιασμούς της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ που θα στείλει στα σκουπίδια την πρόταση των δανειστών, αλλά θα κλείσει και το δρόμο για οποιαδήποτε αντιλαϊκή συμφωνία συνέχισης του μνημονίου.

Ένα ανάλογο

Την Κατοχή οι αντάρτες με την καθοδήγηση Βρετανών Αξιωματικών είχαν ως κύριο στόχο τα τραίνα, τις γραμμές και τις γέφυρες του σιδηροδρομικού δικτύου.
Οι Γερμανοί μπροστά από την ατμομηχανή έβαζαν ένα τραίνο κλουβί γεμάτο πατριώτες για να αποτρέψουν το σαμποτάζ.
Οι Γερμανοί στην προπαγάνδα τους για να στρέψουν τον λαό κατά των συμμάχων και των ανταρτών απέδιδαν την πράξη τους αυτή στους συμμάχους και αντάρτες, ότι αυτοί με τις πράξεις τους .... έβαζαν και γέμιζαν το κλουβί.

Και σήμερα οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι, κατά Αλέξη, δημιουργούν τις άθλιες ουρές γέρων και αρρώστων έξω από τις Τράπεζες!
Ευτυχώς που βρέθηκε και ο Πανούσης να του πει: κάτω τα χέρια από την Αστική Δημοκρατία.

Για την όλη κατάστασή μας φταίμε 80% και η Ευρώπη 20%.
Και ο κόσμος περίμενε από τον Αλέξη, ως νέα γενιά, να διορθώσει το 80% που μας αφορά με έργα δικαιοσύνης, και όχι να μεταθέσει τις ευθύνες όλες στους Γερμανούς και την Ευρώπη. Εμείς φταίμε, και αν μέχρι σήμερα ρίχνουμε τα βάρη στην προηγούμενη γενιά, με αυτήν την πράξη άρχισε να παίρνει τα βάρη η νέα γενιά. Ναι η γενιά μας γέμισε το Δημόσιο, αλλά η νέα γενιά θέλει το γέμισμα να το κάνει και ιδεολογία.

Μόνο για το παραπάνω, ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ, ΝΑΙ στη συλλογική Ευρωπαϊκή Αριστερά που αποβλέπει στη μεσότητα, στη δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της Αστικής Δημοκρατίας. Ναι στην Αριστερά που βλέπει πρώτα την καμπούρα της. Αν στο ΝΑΙ συνευρίσκονται Σαμαράς, Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και άλλοι αίτιοι, ατυχής συγκυρία.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία σας. Μα πάνω απ’ όλα, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σ’ αυτόν τον κρισιμότερο αγώνα απ’ όλους. Τον αγώνα που κυριολεκτικά θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες πολλές γενιές.
Σήμερα ξημέρωσε μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για την πατρίδα. Η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ ενέταξε την Ελλάδα στο ίδιο κλαμπ χωρών με την Σομαλία, την Ζιμπάμπουε και την Ζάμπια. Αυτό που με κάθε τρόπο έπρεπε να αποφύγουμε, συνέβη.
Όποιος κάθισε χθες και είδε το πώς σχολίαζαν τα ξένα μέσα τις εξελίξεις, είδε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πού οδήγησε την χώρα η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης. Μπροστά σ’ αυτή την δραματική κατάσταση, με ακόμα και τα χειρότερα ενδεχόμενα διάπλατα πλέον ανοιχτά, το χρέος μας είναι πρόδηλο: Να γυρίσουμε το τιμόνι, Να σώσουμε τη χώρα, να ενώσουμε δυνάμεις για την επικράτηση της λογικής. Να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Να αποκαταστήσουμε την πραγματική υπερηφάνεια του λαού μας.
Φίλες και φίλοι,
Μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, οι Έλληνες δεν μένουν θεατές. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται ολοένα και

Η «Ιθάκη» του Καβάφη έγινε κόμικ!

Είναι ίσως το πιο γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μία φιλόλογος από τη Θεσσαλονίκη βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να διδάξει την «Ιθάκη» στους μαθητές της, μετατρέποντας την σε κόμικ.
Δημιουργός του κόμικ η Zen Pencinls,και η δασκάλα που το προσάρμοσε στα ελληνικά η Κατερίνα Προκοπίου, τη δουλειά της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.
tvxs 
slide-2-638

slide-3-638

Τα δυο συλλαλητήρια στα δελτία ειδήσεων


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Κεντάμε πολύχρωμες κλωστές στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Προτροπή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τους Δημότες και τους Επαγγελματίες


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ  και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΥΜΜΑΤΑ

Μετά τις τελευταίες δραματικές στιγμές που περνάει η χώρα μας,  με Τράπεζες κλειστές και αδυναμία είσπραξης μετρητών , ο Δήμος μας δεν μπορεί να τροφοδοτήσει με καύσιμα τα απορριμματοφόρα και όλα τα οχήματα του Δήμου, καθώς τα πρατήρια προμηθεύουν μόνο με μετρητά.

Αυτό  θα έχει σαν αποτέλεσμα,  παρά τον αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει τον τόπο μας καθαρό και να ξεφύγει από τις εικόνες του παρελθόντος, με τα απορρίμματα παντού και  κατάφερε να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει  στη συνέχιση του προγράμματος αποκομιδής  και διαχείρισης των απορριμμάτων, να αντιμετωπίσει δυσκολίες από δω και πέρα.

Παρά  τις αντίξοες συνθήκες  ο Δήμος μας  διατηρήθηκε  καθαρός και το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων με προ-διαλογή στην πηγή (ανακύκλωση – κομποστοποίηση) συνεχίζεται  με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα.

Γκίζι (Die Linke): κ. Μέρκελ δεν συζητάτε γιατί θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση

Βαρύ κατηγορώ στο Γερμανικό κοινοβούλιο: Σαμποτάρετε την συμφωνία για να ρίξετε την κυβέρνηση!


ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Ερμιονίδας υπέρ του ΝΑΙ, για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας , για το ευρώ ως το κοινό Ευρωπαϊκό μας νόμισμα σας προσκαλεί στην συγκέντρωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 στις 8 μ.μ. στον πολυχώρο «ΑΡΤΙΚΙ» της Θεατρικής Ομάδας Ερμιονίδας.

                                                 Ενεργοί πολίτες της Ερμιονίδας