ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να διευθετηθεί νομοθετικά η εκκρεμότητα σχετικά με την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των πλοίων και με δεδομένη την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελούνται καθημερινά.
Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχετικού σχεδίου ΠΔ, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα.
Η Hellenic Seaways, ως ο αυθεντικός Έλληνας ακτοπλόος, έχει τοποθετήσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και την ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκαν ειδικές εκπτώσεις για τους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών, αποδεικνύοντας εμπράκτως τις προθέσεις μας για ειλικρινή στήριξη και συμπόρευση με τις νησιωτικές κοινωνίες.
Τέλος, τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα και η πρόσκαιρη απουσία καθημερινών δρομολογίων ήταν απόρροια καθαρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην κατάσταση των πλοίων μας, τα οποία είναι αξιόπλοα, ασφαλή και τηρούν κάθε νόμιμη προϋπόθεση πλεύσης
hellenicseaways