Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου φιλοξενεί το συγγραφέα Μιχάλη Μπουναρτζίδη

BOUR

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου  στις 5:30 μ.μ
H ομάδα της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου θα φιλοξενήσει το συγγραφέα Μιχάλη Μπουναρτζίδη και το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημά του «Η περιπλάνηση ενός Βιολιού», μια μυθιστορηματική διαδρομή στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

violiou
Ο Μιχάλης Μπουναρτζίδης γεννήθηκε το 1947 στην Ξάνθη, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατέχει τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και έχει γράψει εργασίες πάνω στις θετικές επιστήμες και στα οικονομικά. Διαμένει στην περιοχή της Ερμονίδας και θα είναι ένας από τους συγγραφείς που θα συμμετέχει στο 1ο Συμπόσιο Συγγραφέων Αργολίδας που διοργανώνεται τον Απρίλιο από  το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) στο Ναύπλιο.
Η ομάδα της λέσχης είναι ανοικτή σε νέα μέλη  και ιδέες.

ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Ετσι φυτρώνουν... βίλες σε δασικές εκτάσεις της «ελληνικής Ριβιέρας»

ethnos 
 Τον παράτυπο αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων συνολικού εμβαδού 186,5 στρεμμάτων από τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας στην περιοχή Ερμιονίδας κατέγραψε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών ύστερα από πολύμηνη έρευνα που περιλαμβάνεται στο σχετικό πόρισμα. Η ευρύτερη περιοχή, από το 1996 μέχρι και πρόσφατα, γνωρίζει μία πρωτόγνωρη οικιστική ανάπτυξη, αν και οι εκτάσεις αποτελούν στην πλειονότητά τους δασική περιοχή.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έκαναν λόγο για εκατοντάδες αποφάσεις αποχαρακτηρισμού δασικών περιοχών και περιγραφής τους ως καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γεγονός που έδινε το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην κατασκευή κτιρίων στην περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια γνώρισε άνθηση ως παραθεριστικό κέντρο.

Υστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα, η έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών επικεντρώθηκε σε 326 πράξεις χαρακτηρισμού που εξέδωσε ο διευθυντής Δασών Αργολίδας κατά τα έτη 2009 και 2010

στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης του νομού Αργολίδας. Στην εδαφική έκταση του Δήμου Ερμιονίδας περιλαμβάνονται οικιστικές περιοχές, τουριστικές εγκαταστάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις και γεωργικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προέκυψε ότι ήδη από το έτος 1960 υπήρξε διαφοροποίηση (σε σχέση με το έτος 1945) των εκτάσεων, κυρίως λόγω της διάνοιξης δρόμων και της ανέγερσης κτισμάτων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΧΤΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ναύπλιο, 6 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΧΤΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κυρία Σούλα Παπαγεωργοπούλου που είναι η ψυχή του Συλλόγου, καθώς και τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διοργάνωση αυτής της Ημερίδας.

ΤΑ ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ - ΤΑ ΟΝΕΙΡΙΚΑ



Είδα στον ύπνο μου μπιφτέκια. ΄Οχι ψημένα. Αφροπλασμένα, έτοιμα να μπουν στο φούρνο ήτανε- έτσι, σαν αστραπή περάσανε. Με την τσίμπλα στο μάτι, κατευθύνομαι προς ένα '' Σύγχρονο Ονειροκρίτη'' απ' το παζάρι των ρακοσυλλεκτών που έχω στο ράφι, φετίχ, των συγγραφέων ΄Ατμα Ράχαμα- Ζαμπούκε- Παζίνη, σε μετάφραση του συμπατριώτη ποιητή και μεταφραστή Δ. Π. Κωστελένου. Πάω στο Μ ( με αλφαβητι- κή σειρά ερμηνεύονται τα όνειρα), ξεφυλλίζω, Μπάμιες, Μπιζέλια, μάλιστα... , τα μπιφτέκια πουθενά. Θυμάμαι τον Ταχτσή πού δεν έχανε ευκαιρία να με κουρδίζει, το

' 83, πούχα πάει σπίτι του μ' ένα σενάριό μου πάνω σε κάποιο ημιτελές διήγημά του και χρειαζόμουνα πληροφορίες για το φαγητό της εποχής -το 1933- που εξελισσότανε η ιστορία. ''Τί τρώγανε; Μπιφτέκια;'', τον είχα ρωτήσει θυμάμαι.''΄Οχι μπιφτέκια, παιδί μου.Δεν υπήρχαν τότε αυτά τα πράματα..παϊδάκια....'', μούχε απαντήσει κάθετος. Άν πάω στους κεφτέδες;, αναρωτιέμαι, ξεφυλλίζοντας ήδη προς το Κ τον Ονειροκρίτη ΄Ατμα Ράχαμα. Η μια συμφορά πίσω απ' την άλλη, πρωινιάτικα : ΄Οποιος τούς δει πίκρες τον περιμένουν, αν δεις, δε, ότι τούς τηγανίζεις, άδικα τις ικανότητές σου σκορπίζεις ( ευτυχώς δεν τους είδα, ήταν μπιφτέκια ωμά 100%- όρκο παίρνω ). Πάω στο Google- , πληκτρολογώ Μπιφτέκια -τίποτα- πληκτρολογώ Κεφτέδες- τα ίδια και τα όμοια, της σχολής ΄Ατμα Ράχαμα και η μονδέρνα τεχνολογία. Βρε, δεν πληκτρολογώ μπριζόλες, λέω μόνος μου, έτσι τρελλά, και με περιμένει μεγάλη χαρά :'' ψητές μπριζόλες στη σχάρα ίσον πλούτη και κέρδη πολλά. Οι χοιρινές προμηνύουν ευτυχία, οι βοδινές αγάπη, και οι αρνίσιες τρυφερότητα''. Επιπλέον, έχω βοηθό στις αναζητήσεις μου και την μαμά :
'' Ε, μπριζόλες δεν είναι κι αυτά; Τι άλλο είναι οι κεφτέδες, από κρέας κομμένο σε κιμά;'' Είμαι με τον βασιλιά γενιά, λοιπόν, απ' τη μια ο Ταχτσής με τα παϊδάκια , απ' την άλλη η μαμά με τα μπριτζολάκια. ΄Οχι θα κάτσω να σκάσω για τα μπιφτέκια που είδα στο όνειρο!


TAKHΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ


Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με το θέμα που προέκυψε κατά τις εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένου σιδηροσωλήνα και αντικατάστασης παροχών ύδρευσης στην Οικοκυρική Σχολή Κρανιδίου και το οποίο έθεσε η αντιπολίτευση στην ημερήσια διάταξη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. της 30/11/2015, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής προς αποφυγή σύγχυσης και παρεξηγήσεων.
Πριν ακόμα θέσει ο κ. Σπύρος Ζόγκας – Μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Αποστόλου – Υπεύθυνος Συντήρησης Δικτύου Ύδρευσης προέβη στις 23/11/2015 σε γραπτή ενημέρωση προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Σφυρή, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Κρανιδίου κ. Ιωάννη Κοντοβράκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Ιωάννη Πάλλη και τον κ. Ζόγκα (βλ. Έγγραφο 1). Σε αυτό το έγγραφο γίνεται απολύτως κατανοητό τι συνέβη στην πραγματικότητα και για το οποίο ο κ. Ζόγκας ως αποδέκτης δεν διαφώνησε σε κανένα σημείο.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. της 30/11/2015 παρουσία του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή, ο κ. Ζόγκας προσήλθε και τοποθετήθηκε επί του θέματος. Μετά από διαλογική συζήτηση (σημ. τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι στη διάθεση όλων μετά από αίτηση, όπως προβλέπεται) διαπιστώθηκε και συμφωνήθηκε ότι το θέμα αυτό, όσο σοβαρό και αν ήταν, δεν αφορούσε τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και τη λειτουργία της. Συνεπώς το θέμα για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θεωρείται λήξαν.
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις το πρωτόκολλο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. είναι ανοικτό 8π.μ.-4μ.μ. για την κατάθεση σχετικών αιτήσεων. Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έως σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία αίτηση – διαμαρτυρία πολίτη για το παραπάνω θέμα ή παρόμοιό του, για αυτό σας επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Ι. Πάλλη σε απάντηση του Αντιπροέδρου Π. Αποστόλου (βλ. Έγγραφο 2).
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

"Το γ@μημένο σύμφωνο συμβίωσης"

Της Έλενας Ακρίτα στα ΝΕΑ
 

Στη πολιτική κηδεία του Μηνά Χατζησάββα ο σύντροφος του – κι επίσης εξαιρετικός ηθοποιός Κώστας Φαλελάκης– είπε:
«Προσδοκούσε αυτό το γαμημένο σύμφωνο συμβίωσης που δεν έρχεται. Κι αντί για συλλυπητήρια θα έλεγα ότι υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι στην κοινωνία, το λέω, που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν το έκρυψε ο Μηνάς ποτέ αυτό. Δεν ντράπηκε ποτέ γι’ αυτό. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια. Δώστε μας αυτή την δυνατότητα επιτέλους.»

Κι εξήγησε και γιατί το είπε:
“Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν ο άνθρωπός του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του”.

Πάμε παρακάτω. Ή μάλλον πάμε πιο πίσω.
Απ’ το Δημοτικό ήμασταν συμμαθητές και φίλοι. Φίλοι που χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε κάποτε κάπου στη Θεσσαλονίκη. Ο Νικόλας (που δεν τον λέγαν ‘Νικόλα’), διευθυντής σε τράπεζα, ζούσε με τον σύντροφο του τον Γιάννη (που δεν τον λέγαν ‘Γιάννη’) δικηγόρο.
Ο Νικόλας κι ο Γιάννης – αν κι ‘εξέχοντα’ μέλη της μέσης αστικής τάξης – ζούσαν στις παρυφές της κοινωνικής αποδοχής: Κύκλος φιλικός ΑΛΛΑ όχι επαγγελματικός. Κοινωνικές εκδηλώσεις ΑΛΛΑ όχι οικογενειακές. Κοινές διακοπές, ΑΛΛΑ με προσχήματα. Ταξίδια ΑΛΛΑ με προσοχή. Όπου κι αν πήγαιναν, ό,τι κι αν έκανε, αυτό το ‘ΑΛΛΑ’ τους ακολουθούσε σαν μαύρος ίσκιος.

Ήταν, θα πεις, κι άλλες εποχές. Δεκαετία του 80 γνωρίστηκαν.

ΑΠΟΘΥΜΙΑ



Στίχοι: Γιώργος Γκώνιας, μουσική: Βαγγέλης Καζαντζής

ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι η λέξη… δεν δαγκώνει… δεν κολλάει… δεν λερώνει… δεν προσβάλει…

Α.μεΑ.= Άτομο με Αναπηρία!!!!!
όχι με ειδικές ανάγκες, όχι με ειδικές ικανότητες, όχι με ιδιαιτερότητες…
ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι η λέξη… δεν δαγκώνει… δεν κολλάει… δεν λερώνει… δεν προσβάλει…
Η αναπηρία δεν πάει σε ορισμένους… είμαστε όλοι εν δυνάμει «υγιείς» και εν δυνάμει «ανάπηροι»… σήμερα έτσι.. αύριο αλλιώς.. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την υγεία του δυστυχώς..
Αναπηρία : κινητική, αισθητηριακή, ψυχιατρική, οργανική, αναπτυξιακή, νοητική.. Όλες επιδρούν στη λειτουργικότητά μας και στο πως αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον και τους γύρω μας. Άλλη έχει ορατά σημάδια, άλλη όχι… Σε όλες παλεύεις για το καλύτερο.. να βελτιωθείς..
Δεν μπορώ να ακούω άλλο «μα τι ωραίο παιδάκι.. τι γλυκά ματάκια.. καλέ ούτε που του φαίνεται ότι έχει πρόβλημα ή ε, δεν περπατάει, αλλά κοίτα το τι όμορφα που γελάει…» Η κοινωνική αναπηρία, η αγένεια, η αμάθεια, η προσβολή, η ισοπέδωση, η έλλειψη παιδείας και σεβασμού είναι ανίκητες… αγιάτρευτες… δεν παλεύονται.. δεν καταπίνονται που λένε..
Το άτομο με αναπηρία έχει δικαιώματα, υποχρεώσεις, ανάγκες και επιθυμίες όπως όλοι μας.. Κάποιες ανάγκες του είναι διαφορετικές…

Η χθεσινή ομιλία στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα


ΑΛΑΝΑ: Στα 3 κόρνερ πέναλτι – Απαγορεύονται οι «Καραβολίδες» και τα «Ξερόμυτα»

Τα "ξερόμυτα" δεν μετράνε, "στα 3 κόρνερ πέναλτι", ο ορισμός του νοητού τέρματος, ο τύπος που είχε την μπάλα και τον είχαμε στα όπα όπα. Ένα φλας μπακ στο ποδόσφαιρο που παίζαμε στα παιδικά μας χρόνια. Πάμε να ξεσκονίσουμε μαζί τις αναμνήσεις μας!

Για όσους έχουμε περάσει τα 22-23, το ποδόσφαιρο πλέον έχει ταυτιστεί με το τρίπτυχο πίτσες-μπίρες-Champions League με μερικά "δημιουργικά" διαλείμματα για "Pro" και "Football Manager". Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι.
Ξεσκονίζοντας τις προάλλες την αποθήκη μου, έπεσα πάνω σε ένα κιτρινισμένο τετράδιο που στο εξώφυλλο είχε κολλημένα ξεθωριασμένα αυτοκόλλητα της Panini με παίκτες που αγωνιζόντουσαν στο ελληνικό πρωτάθλημα στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Το άνοιξα με ανυπομονησία για να δω και τα υπόλοιπα αυτοκόλλητα της τότε συλλογής μου, αλλά έπεσα πάνω σε κάτι που δεν περίμενα. Στην πρώτη σελίδα έγραφα “Πρωτάθλημα 1993-1994”. Δεν επρόκειτο

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Αναδρομικές χρεώσεις κατανάλωσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι 5 Δεκεμβρίου 2015

           Προς Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 
                      κ. Πάλλη Ιωάννη                               
            Κοιν.: Δήμαρχο Ερμιονίδας 
                       κ. Σφυρή Δημήτριο


ΘΕΜΑΑναδρομικές χρεώσεις κατανάλωσης της Δ.Ε.Υ.ΑΕρμιονίδας τουΔήμου Ερμιονίδας

Κύριε Πρόεδρε
παρακαλώ όπως με ενημερώσετε και μέσω εμού τους ενδιαφερόμενους -θιγόμενους συνδημότες μας καταναλωτέςγια τις ενέργειες στις οποίες έχετεπροβεί ή προτίθεστε να προβείτε,  σχετικά με την μη νόμιμη χρέωση καιαποστολή αναδρομικών λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.ΑΕρμιονίδας στουςκαταναλωτές κατοίκους του πρώην Δήμου Ερμιόνης (Ερμιόνη - Ηλιόκαστρο – Θερμησία) για τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014.

Συγκεκριμένα:
Μετά από ανώνυμη καταγγελίαη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής ΛειτουργίαςΔιεύθυνση Διοίκησης Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών ΠροσώπωνΤρίπολης σας κοινοποίησε γνωστοποίησηλαμβάνοντας υπ’ όψη το υπάρχονΝομικό πλαίσιο και τις κείμενες διατάξειςστις 7 - 7- 2015 και με Α.Π. 47698/3029,   
ότιδεν είναι νόμιμη η αποστολή αναδρομικών λογαριασμών στουςκαταναλωτές της Υπηρεσίας Ύδρευσης  του πρώην Δήμου Ερμιόνης και νυνΔ.Ε.Υ.ΑΕρμιονίδας με το τρέχον τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡήτοι με τηνπροσαύξηση του 80%.
Στις 15 Οκτωβρίου 2015 με ΑΠ. 23503 τ

Τελετή Έναρξης στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αι Βασίλη στο Πορτοχέλι


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΜΙΛΗΣΗΣ (1824-1898)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
Με αφορμή την επέτειο των 117 χρόνων από τον θάνατο του Γεωργίου Ιω. Μίληση (5-12-1898), ακολουθεί η τέταρτη αναφορά μας στον επιφανή πολιτικό της Ερμιονίδας.

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΜΙΛΗΣΗΣ

(1824-1898)

Στο δημοσίευμά μας αυτό, το τέταρτο κατά σειρά, θα προσεγγίσουμε τον Γεώργιο Ιωαν. Μίληση ως πολιτικό, καθώς διετέλεσε Υπουργός Παιδείας με σημαντικό έργο για την Εκπαίδευση, επί κυβερνήσεων Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου.
Το 1862 ο Γ.Ι.Μ. εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ερμιονίδας. Στη συνέχεια πέτυχε να εκλεγεί άλλες επτά φορές στην ίδια επαρχία και μια τελευταία, στην Αργολιδοκορινθία, λόγω αλλαγής των περιφερειών. Αναλυτικά ανακηρύχθηκε βουλευτής στις εκλογές των ετών: 1862, 1869, 1872, 1873, 1874, 1875, 1879, 1881 και 1887.
Η πιο σημαντική εκλογή γι’ αυτόν θα ήταν ασφαλώς εκείνη του 1875 (περίοδος Βουλής από 18-7-1875 έως 17-7-1879).1 Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της χώρας, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, με τον οποίο τον συνέδεε αδελφική φιλία. του εμπιστεύτηκε δύο φορές το Υπουργείο Παιδείας,
Την πρώτη φορά διετέλεσε Υπουργός από 15-10-1875 έως 26-11-1876 (13 μήνες και 11 ημέρες) και τη δεύτερη από 1-12-1876 έως 26-2-1877 (μόλις 86 ημέρες), οπότε τον διαδέχθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και τις δυο φορές, επί κυβερνήσεων Επαμεινώνδα Δελληγιώργη, ο κτηματίας βουλευτής Πατρών, Θάνος Ρούφος - Κανακάρης.2
Ο Γεώργιος Μίλησης ήταν επηρεασμένος από τα οράματα και τις ιδέες του Ιωάννη Καποδίστρια για την αξία της Παιδείας στην αναγέννηση της Ελλάδας. Θεωρούσε, όπως κι εκείνος, την Εκπαίδευση και την ποιότητά της, έναν από τους δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης και αναβάθμισης του Έθνους. Γι’ αυτό και υποστήριζε ότι:«Ολίγη σκέψης αρκεί, ίνα πεισθή τις ότι κυριωτάτη αιτία της πολιτικής και κοινωνικής καχεξίας του τόπου είναι το εν ισχύϊ σύστημα της δημόσιας παιδεύσεως διότι, όπως το σύστημα τούτο λειτουργεί, ουδέν άλλο παράγει ή δύναται να παράγη ει μη ημιμαθείς οίτινες εισί πολλώ χείρονες των αμαθών και οίτινες εν μεν τη κοινωνία αποτελούσι ζύμην κακίας και διαφθοράς δια την εν αυτοίς ερημίαν πάσης υγιούς αρχής πνευματικής τε και ηθικής…».3
Έχοντας αυτή την πεποίθηση, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, συνέστησε 12/μελή

Χρονικό του έτους 67 από Χριστού γεννήσεως



Χρονικό του έτους 67 από Χριστού γεννήσεως

Μιχάλης Καραγάτσης 

Αφού έφεραν κι έδιωξαν τα σύννεφα, οι άνεμοι δίπλωσαν τα φτερά τους και κάπου αποκάτιασαν, να ξεκουραστούν. Καταγάλανος ο ουρανός, ημέρες τώρα, ημέρες χλιαρές μες’ στην καρδιά του χειμώνα, και νύχτες δίχως κρύο. Μόνο μια ελαφριά ψύχρα αναδινόταν απ’ τον αγέρα τον αψύ, πιπέριζε στα ρουθούνια, έκανε το αίμα να βράζει σαν μούστος στο βαγένι, την ψυχή να χαίρεται την πλάση, το μυαλό να μαντεύει τα πιο κρυμμένα μυστικά της ζωής.
    Μια τέτοια νύχτα ήταν που ένας γέροντας και μια μεσόκοπη γυναίκα περπάταγαν στον κεντρικό, τον πολύβουο και πολύκοσμο δρόμο μιας λαϊκής συνοικίας της Ρώμης. Απλά, σχεδόν φτωχικά ήσαν ντυμένοι. Η γυναίκα κρατούσε αγκαλιά ένα αγοράκι ως δύο χρόνων, καλά τυλιγμένο σε χράμι βαρύ. Κοιμισμένο φαινόταν να είναι, με μάτια κλειστά και στόμα μισάνοιχτο. Παρ’ όλο το βάρος, η γυναίκα περπατούσε γοργά κι εύκολα. Το φως κάποιας εσώτερης αγαλλίασης καθρεφτιζόταν στη μελαψή μορφή της. Έλαμπαν τα μεγάλα κατάμαυρα μάτια της σαν τα δύο αστέρια – το Δία και την Αφροδίτη – που έτυχαν πολύ κοντά, εκείνη τη χρονιά, και στόλιζαν περίλαμπρα τον πεντακάθαρο ουρανό, κάθε νύχτα, πριν βασιλέψουν πίσω απ’ την Όστια, μέσα στα βαθυκύανα νερά της Τυρρηνικής θάλασσας.
   - Σιγά, Εσθήρ! Είπε ο γέροντας αγκομαχώντας. Δεν μπορώ να σε προφτάσω.
Μιλούσε λατινικά, με προφορά που μαρτυρούσε πως ήταν καθαρός Ρωμαίος κι όχι μέτοικος, άνθρωπος με μόρφωση κι αρχοντιά. Λατινικά του αποκρίθηκε κι η γυναίκα, μα τα μιλούσε ανάκατα, κακόζηλα με τρόπο ξενικό. Ασιάτισσα πρέπει να ήταν, όπως μαρτυρούσε η μορφή της με τη γρυπή μύτη και τα σαρκωμένα χείλια.
    - Να με συμπαθάς, κύριε. Είναι τόση η βιασύνη μου να βρεθώ αναμεταξύ τους, που ξεχνώ πως εσύ… Δεν απόσωσε το λόγο της. Έσκυψε και κοίταξε το κοιμισμένο αγόρι, με μάτια γεμάτα τρυφεράδα. Χαμογέλασε, και γυάλισαν τα κάτασπρα δόντια της.
   - Θα γίνεις καλά , Αγρίππα, του είπε. Θα σε γιάνει Εκείνος.
Ο γέροντας αναστέναξε βαρύθυμα.
   - Λες ο θεός σου να κάνει το θαύμα, Εσθήρ; Από τους άλλους θεούς απελπίστηκα. Οι δικοί μας, οι θεοί της Ρώμης, είναι καιρός πια που έχασαν κάθε δύναμη. Τους ξανέμισαν οι φιλόσοφοι. Ο Επίκουρος, ο Λουκρήτιος. Φιλοσοφία για εγκέφαλους δυνατούς, για ψυχές

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 4/12/2015
kede1
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Caravel με κεντρικό θέμα την «Οικονομική Κατάσταση των Δήμων της χώρας», συμμετείχε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής.
Όπως επισημάνθηκε, η οικονομική ασφυξία που υφίστανται οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την σοβαρή υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο θεσμό της Πολιτείας δέχεται μια τρομακτική μείωση πόρων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγο πριν το τέλος του 2015 δεν έχουν αποδοθεί ακόμη θεσμοθετημένοι πόροι της τρέχουσας χρονιάς, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 προβλέπονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 550 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
«Το γεγονός αυτό εγείρει ακόμη πιο σοβαρούς προβληματισμούς καθώς, εάν μέχρι τώρα μιλούσαμε για μια μείωση στους πόρους των Δήμων της τάξεως του 65%, με τα νέα δεδομένα πάμε σε καινούριες μειώσεις ύψους 50%», τόνισε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Ανοιχτή Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στους Έλληνες Βουλευτές

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
Σπάστε τα δεσμά των κομματικών παρωπίδων και ελευθερώστε τις συνειδήσεις.
Καθισμένος στο παραγώνι των στερνών κατωφλιών της ζήσης μου, απευθύνομαι σε σας τους Τριακόσιους της Βουλής των Ελλήνων, στον κάθε ένα ξεχωριστά και του βροντοφωνάζω.         Σύνελθε.

  Από το αφιόνι της κομματικής  γραμμής ξύπνα.

  Τι υποσχέθηκες στον κόσμο και σ΄εμπιστεύθηκαν όσοι σε ψήφισαν και σε ανέδειξαν αντιπρόσωπο του Έθνους. Δεν το αισθάνεσαι.

  Η συνείδησή σου αλυσοδεμένη στα έγκατα του είναι σου σπαρταρά.

  Ελευθέρωσέ την.

  Όσοι,  παρ΄ελπίδα, είστε κουφόνοες, αφουγκραστείτε επιτέλους τις γοερές κραυγές των πεινασμένων που λιμοκτονούν για να ξεχρεωθούν τα δάνεια των δανειστών.

  Όσοι πάλι βαυκαλίζεστε με την ιδέα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά το δανείζεσθαι  και η εποπτεία για την εξόφλησή τους, ξεχάσατε τόσο εύκολα τα λόγια του Μενάνδρου: «Τα δάνεια δούλους τους ανθρώπους ποιεί»

  Όσοι, επί πλέον, διακηρύσσετε πως εμείς καταψηφίζουμε όλα τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του λαού, έχω να πω, αυτό που λέω και στον εαυτό μου.

  Τι δεν λες σωστά και δεν πείθεις τον αδαή.

  Ανατριχιάζω να θωρώ ν’ ανεμίζουν οι σημαίες της αχαλίνωτης υποκρισίας και του εκμαυλισμού των συνειδήσεων και βροντοφωνάζω.

  Ηχείστε σάλπιγγες ιερές, ανακρούσετε τον παιάνα της   

Αντίστασης:

              Ελευθερίην μ΄ αιτείς, μέγα μ΄ αιτείς, ου τοι δώσω.

  Βουλευτές του Κοινοβουλίου, μην αφήσετε τον άνεμο της υποταγής να στεγνώσει τα δάκρυα του πόνου, να θερίσει το μέλλον των νέων γενεών.

  Συναχτείτε στης παραστιάς το φωτογύρι, συσκεφτείτε γύρω από τα μέτωπα της σκέψης, ακούστε τις προγονικές παρακαταθήκες κι αντισταθείτε.

  Όχι στην υποτέλεια, όχι στους δανειστές.

  Ελευθερώστε τις συνειδήσεις σας.
  Αποφασίστε κατά συνείδηση.


Αθήνα 4-12-2015

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ησαΐας Άγγ. Ιωάννης και το συγγραφικό έργο του

                                                                                                                           
Ιωάννης Ησαΐας
 
Ο Γιάννης Ησαΐας γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδας. Αρχικά φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και στο εξατάξιο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και στα τέλη του 1974 περάτωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μεσαιωνικών-Νεοελληνικών και Ιστορικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ από τον Οκτώβριο του1977 διορίστηκε ως φιλόλογος Καθηγητής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά την περίοδο της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη) και μετέπειτα εργάστηκε εθελοντικά ως στέλεχος των μαθητικών κατασκηνώσεων των Ι. Μητροπόλεων Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Αλεξανδρουπόλεως. Κατά το χρονικό διάστημα της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας ανέλαβε καίριες θέσεις στα σχολεία και στο Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης, που υπηρέτησε. Διετέλεσε Υποδιευθυντής και αναπληρωματικός Διευθυντής στο Λύκειο Ύδρας, Προϊστάμενος Γραμματείας στο 3ο Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (1982-83) και Υποδιευθυντής στο 30ό Γενικό Λύκειο Αθηνών από το 1995 μέχρι το 2007, έτος που διορίστηκε (ύστερα από επιλογή του αρμόδιου διοικητικού οργάνου – ΠΥΣΔΕ) Διευθυντής στο ίδιο Λύκειο στο οποίου υπηρέτησε συνολικά 28 συναπτά έτη, ως καθηγητής, Υποδιευθυντής και Διευθυντής. Το θέρος του 2011 επανεξελέγη Διευθυντής Λυκείου στο 67ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Α΄ Διεύθυνση Δ.Ε.) και συνταξιοδοτήθηκε την 1η Ιουλίου 2013, ύστερα από 36 έτη ευδοκίμου υπηρεσίας.

Περισσότερα στην Αργολκή Αρχεική Βιβλιοθήκη 

Ευγένιος Τριβιζάς

Σε μια από τις καλύτερες παρουσίες στο TEDxAthens, ο Ευγένιος Τριβιζάς μας μιλά για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πως το εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλει να βοηθά τα παιδιά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν. 
Με την ομιλία του έκανε το κοινό της αίθουσας να σηκωθεί από τις θέσεις του να τον χειροκροτήσει! 
Μαίρη Φασιλή
 
 

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ελληνικός Λαός και ο φόβος και αγωνία των Αγγλοσαξόνων

Σας στέλνω ένα άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:
Ο Ελληνικός Λαός και ο φόβος και αγωνία των Αγγλοσαξόνων



Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.

Η οξύτατη κρίση που βιώνει ο Λαός μας, αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται εις τις αδυναμίες του Πολιτικού Συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εις την αρρωστημένη εσωστρέφεια του. Αυτές οι διαιωνίζουσες αδυναμίες κράτησαν την χώρα μας μακριά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Η σχέση π.χ. Δημοκρατίας και Οικονομίας δεν είναι ευθύγραμμη υπόθεση. Με δεδομένη την ορθότητα της ρήσης του Κλάουζεβιτς, ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», οι πολεμικές ενέργειες των δημοκρατικών δυτικών κοινωνιών, επιπλέον, συχνά λαμβάνουν ποικίλες μορφές που δεν συνεπάγονται, κατ’ ανάγκη, άσκηση φυσικής βίας. Οι περιπτώσεις άσκησης εξαναγκασμών μέσω απειλών εφάμιλλων  της άσκησης πολεμικής βίας ως προς τις συνέπειες της είναι πολλές και για τον προσεκτικό παρατηρητή της διεθνούς πολιτικής σχεδόν καθημερινές.

Κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες η Ευρωπαϊκή Ένωση διολίσθησε και μετασχηματίσθηκε   σε μία πρωτοκαθεδρία των «αγγλοσαξονικών προτύπων» με τις δικές τους ψευτο-ηθικοκανονιστικές  αξίες, με την ανάπτυξη τώρα του

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Τετάρτη 2/12/2015

ΘΕΜΑ: Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ


Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας γνωμοδότησε με την ψήφο των μελών του σχετικά με την έγκριση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Είχε προηγηθεί η διανομή στα μέλη του Δ.Σ. της περίληψης του δημοτικού σχεδίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ακολούθησε η Συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης και η απόφαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου μας στα συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου που θεσμικά συμμετέχω.Παρουσίασα διεξοδικά τις θέσεις και τον προβληματισμό μου για αυτό το σημαντικό θέμα που αφορά όλους τους δημότες του Δήμου. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα σημεία τηςπρότασης όπως αυτή παρουσιάστηκε και συγκεκριμένα τονίσαμε την συμφωνία μας στα εξής:
α) Για την συνέχιση του προγράμματος ανακύκλωσης ως μία λύση ενταγμένη τόσο στο περιφεριακό όσο και στον εθνικό σχεδιασμό, ως

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΚΑΚΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ



ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ
Αφού δεν το αισθάνεσαι, αφού δεν σε καίει πραγματικά, γιατί να κάτσεις να το γράψεις; Για να βρίσκεσαι σε δουλειά; ΄Η -ακόμη χειρότερα-, για να  
επιβεβαιωθείς μέσω ενός γραπτού στους αναγνώστες; Αν έξω τρέχει η ζωή σε γεγονότα, κορμιά, βλέμματα, τότε τι τα θέλεις τα γραψίματα; Γιατί δεν εκτονώνεις πραγματικά τη λιβιδώ σου κρατώντας το απόσταγμα της ζωής για την γραφή, κι όχι μετατρέποντάς την σε υποκατάστατο της ζωής που έχασες; Ποιος είπε πως η ποσότητα είναι που μετράει; Ακόμη και από των μεγάλων, των ιδιοφυών τα κείμενα, αν ήξερες πόσα έχει για πέταμα!

ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,
ΠΡΕΠΕΙ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ....
Το ΄Εργο σου δεν θέλει θάρρητα. Δεν είναι για χόρταση. Μη γελαστείς. Σαν τους παλιούς σκέψου πως ''τόσα που έκανες λίγα δεν είναι. Εδώ που έφτασες μεγάλη δόξα...'' - και να μην τα πολυλέμε τώρα σαν γραφικοί. Το ΄Εργο σου είναι σαν το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ. Νομίζεις, με ναρκισσισμό, πως εσύ το σφάζεις, πως εσύ το μαχαιρώνεις. Την τελική τη μαχαιριά ωστόσο θα τη φας εσύ από κείνο. Ξαπλωμένος νεκρός μπροστά του. Nάσαι σίγουρος.

ΕΙΡΜΟΣ
Ούτε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ προς θεραπείαν θαυματουργήν πάσας νόσου και πάσας μαλακίας - τι σού είναι αυτή η Τέχνη, βρε παιδί μου! ΄Ολοι ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές, ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, εικαστικοί και στιχουργοί, συνθέτες, σκηνοθέτες, χορογράφοι, διηγηματογράφοι, μυθιστοριογράφοι.... λέω εγώ.
Και ο ποιητής και κριτικός κ. Τέλλος ΄Αγρας προσθέτει με θερμότερο τόνο σε συνέντευξή του του 1938 στον Γιώργο Περαστικό :
-Σκεφτείτε, φίλε μου, τι ωραίο θα ήταν αν ημπορούσαν να ξαναμπούν στην απλή ζωή ένα σωρό διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ποιητές, μετουσιώνοντας σε πράξη- από τις πιο μεγάλες, ως τις πιο ελάχιστες πράξεις-, τα στοιχεία της φαντασίας τους,  της πνευματικής τους δροσιάς, της γενικής τους μορφώσεως! Πόσο θ' ανέβαινε το επίπεδο της κοινωνίας και πόσο θα ήσαν πιο ευτυχισμένοι κ' οι διπλανοί τους μα κ' εκείνοι οι ίδιοι! Πιστεύω ότι στην Ευρώπη θα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι πολλοί. Στην Ελλάδα, η τέχνη αποτελεί, το πιο συχνά, ρήξη με τη ζωή και με την κοινωνία, κι αποκλειστικότητα.

EINAI ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΚΕΣ ΑΠΟΨΕ ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ....
Θα πεθάνουμε ταπεινά και αφανείς μες στα συνωστισμένα πλήθη των μεγαλουπόλεων.
Θα ταφούμε στα ειρηνικά κοιμητήρια των ιδιαιτέρων μας πατρίδων, δίπλα σε σιωπηλούς νεκρούς που δεν έμαθαν ποτέ τίποτα για μας.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ