Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμος Ερμιονίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας

agr1
Δελτίο Τύπου
Κρανίδι 28/1/2016
Ο Δήμος Ερμιονίδας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας, έδωσε το παρόν στις κινητοποιήσεις τους και στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην θέση Σταυρός Διδύμων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.
agr3
Παράλληλα ο Δήμος Ερμιονίδας ζητά την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού:

  • Δεν διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αντίθετα έχει αποκλειστικά και μόνον φοροεισπρακτική λογική.
  • Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, η κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει ουσιαστικά τη φτωχοποίηση ενός σημαντικού παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τις «γκρίζες ζώνες» της οικονομίας, όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
  • Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή .
  • Θα απολέσουν μακροπρόθεσμα το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τεράστια έσοδα από φόρους και εισφορές που δεν θα εισπραχθούν.
  • Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.
Τέλος ο Δήμος Ερμιονίδας δηλώνει την απόφασή του να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί, μαζί με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης.
Στις κινητοποιήσεις στο Σταυρό Διδύμων, την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Αντωνόπουλος Γιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής  Διδύμων κ. Σπανός Κώστας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Αποστόλου Παναγιώτης, ο οποίος έδωσε επίσης το παρών στην συνέλευση του συντονιστικού οργάνου των αγροτοκτηνοτρόφων Ερμιονίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Λουκαϊτίου.
agr6
agr5
agr4
agr2