Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Καθιστική διαμαρτυρία ποδοσφαιριστών για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο

O διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα, και οι ποδοσφαιριστές κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο, για να διαμαρτυρηθούν. Ο λόγος της διαμαρτυρίας το γεγονός ότι πνίγονται πρόσφυγες καθημερινά στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.
Η καθιστική διαμαρτυρία κράτησε 2,5 λεπτά, οι ποδοσφαιριστές σηκώθηκαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι ενώ το σύνολο των θεατών τους χάρισε ένα μεγάλο σε διάρκεια χειροκρότημα επιδοκιμάζοντας αυτή τη μικρή συμβολική αλλά γεμάτη ανθρωπιά ενέργεια.
Το παραπάνω γεγονός συνέβη στο γήπεδο της ΑΕ Λάρισας όπου αντιμετώπιζε τον Αχαρναϊκό για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.  
Κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας ακούστηκαν τα εξής από τα μεγάφωνα του γηπέδου: "H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ – Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο". 
"Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράτεται στο Αιγαίο" αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.
 
Photo Credit: pressalarissa.gr