Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η απάντηση του κ.Μαχαίρα στο δημοσιεύμα της kontranews.gr για το κέντρο υγείας Κρανιδίου


 
 
Προς kontranews.gr,

Σε απάντηση δημοσιεύματος σας με τίτλο «Έκλεισαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και πήγαν διακοπές!!!» σας γνωρίζω τα κάτωθι:


1ον) Ζήτησα εγγράφως και έγκαιρα τον Δεκέμβριο του 2015 από την 6ηΥ.Π.Ε. κανονική άδεια δέκα ημερών που αρχίζει τη Δευτέρα 11 Ιανουάριου 2016 και λήγει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016. Δούλεψα κανονικά την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 
Την 4/1/2016 έκανα χρήση του ρεπό της ενεργού εφημερίας της 15/12/2015 και την 5/1/2016 του ρεπό της ενεργού εφημερίας της 28/12/2015.Η 6η Υ.Π.Ε. έδωσε διήμερη εορταστική άδεια σε όλο το προσωπικό όλων των Κέντρων Υγείας ζώνης ευθύνης 6ης Υ.Π.Ε. με υπόδειξη να χορηγηθεί την περίοδο των εορτών .Έγινε χρήση την 7η και 8η Ιανουαρίου 2016. 
Ο Γενικός Ιατρός Ερμιόνης έλαβε κανονικά άδεια την εβδομάδα των Χριστουγέννων και ο Γενικός Ιατρός Κρανιδίου την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς .
Στη μοναδική Παθολόγο του Κ. Υ. Κρανιδίου δε χορηγήθηκε άδεια για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτούργησε κανονικά καθ ’όλη τη διάρκεια των εορτών. Από πού συνεπάγεται ο τίτλος και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος;
Ενημερωτικά αναφέρω ότι στα 30 χρόνια λειτουργίας του Κ Υ Κρανιδίου, σπάνια παίρνω κανονική άδεια στη διάρκεια των εορτών και ουδέποτε την περίοδο αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο που όπως ο κάθε πολίτης δικαιούται, για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. 
Δυστυχώς στην ειδικότητά μου είναι μονήρης η θέση και όταν απουσιάζω το τμήμα δε λειτουργεί, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας. 
Τα 30 χρόνια λειτουργίας του Κ .Υ. Κρανιδίου δεν έχω κάνει χρήση ούτε μία ημέρα αναρρωτικής άδειας και εκπλήσσομαι από τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος.
2ον) Αν και έχω εργαστηριακή ειδικότητα εφημέρευσα ενεργή εφημερία σε θέση ειδικευόμενου κλινικού ιατρού πάρα πολλές φορές για να καλύψω τα κενά από την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών και τη σκανδαλώδη άρνηση των Ιατρών των Σπετσών να μετέχουν σε πρόγραμμα εφημεριών του Κ. Υ. Κρανιδίου όπου διοικητικά ανήκουν. 
Με συνεχή έγγραφά μου ενημέρωσα την διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. και την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πιθανότατα υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελίας αλλά όχι με τον τρόπο που εσείς δημοσιεύσατε στο άρθρο σας.
3ον) Δε δημοσιοποίησα πόσες φορές αν και εργαστηριακός ιατρός εφημέρευσα σε ενεργή εφημερία για να καλύψω τις υπάρχουσες ελλείψεις και να μην κινδυνεύσουν οι συμπολίτες μας, δε δημοσιοποίησα πόσες φορές οδήγησα το ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων και οξέων περιστατικών όταν δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου(έχω διετή έγγραφη άδεια οδήγησης του ασθενοφόρου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.)
Τέλος δε δημοσιοποίησα τις πολυετείς προσπάθειες μου  στην προσέλκυση δωρητών-ευεργετών του Κ.Υ. Κρανιδίου. 
Συνοπτικά αναφέρω τις δωρεές σύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος, ψηφιακού εμφανιστηρίου, αιματολογικών και βιοχημικών αναλυτών, βιοτεχνολογικού εξοπλισμού όπως ηλεκτροκαρδιογράφων και απινιδωτών, αντιδραστηρίων ,φαρμακευτικού και επιδεσμικού υλικού, συντήρηση κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση υδραυλικών σωληνώσεων, κουφωμάτων εισόδου, δύο ασθενοφόρα και σωρεία άλλων δωρεών. 
Για όλες τις δωρεές ενημερωνόταν εγγράφως η προϊστάμενη υπηρεσία (Νοσοκομείο ή Υ.Π.Ε) και εκδίδεται η προβλεπόμενη αποδοχή της δωρεάς. Με τις ανωτέρω προσπάθειές μου το Κ.Υ. Κρανιδίου δεν αντιμετώπισε ελλείψεις όπως άλλα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία λόγω οικονομικής κρίσης.
Εάν επιθυμείτε να λάβετε γνώση όλων των σχετικών εγγράφων μπορώ να σας ενημερώσω αφού εξασφαλίσετε την σχετική άδεια από την 6η Υ.Π.Ε.
Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία οφείλατε να διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας και να μην δημοσιοποιείτε ανακριβή και κακόβουλα σχόλια.
Για όλα τα ανωτέρω
α) Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου σε θέση ανάλογη του δικού σας κειμένου και β) Επιφυλάσσομαι  μετά από συνεννόηση με την 6η Υ.Π.Ε. να διεκδικήσω δικαστικά την αποκατάσταση της αλήθειας και ότι άλλο συνεπάγεται η δημοσίευση τους άρθρου σας.
                                                                           

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Υ.Κρανιδίου
Μανώλης Μαχαίρας