Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το Λαογραφικό Μουσείο ΔΙΔΥΜΩΝ συμμετέχει στο 1ο στο Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Λαογραφικό Μουσείο ΔΙΔΥΜΩΝ
συμμετέχει στο 1ο στο Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
...
Στον χώρο Μουσείου θα υφίσταται και Έκθεση Μουσικών Οργάνων κατασκευασμένων από την «Παρέμβαση» του « ΚΕ.Θ.Ε.Α» ( Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)
Μαζί με τις άλλες εκθέσεις και σε περίοπτη θέση θα εκτίθενται τα μουσικά όργανα που έχει στο μουσείο μας χαρίσει η «Παρέμβαση» του «ΚΕ.Θ.Ε.Α.» μαζί με έντυπο ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό για την απεξάρτηση. Τα όργανα αυτά είναι
1. Το νταούλι η ταμπούρλο
(πανομοιότυπο με αυτά τελετής λήξης της Ολυμπιάδας της Αθήνας 2004.
2. Το Μπεντίρ η νταϊρές η νταγερές
3. Ο βροχοποιός και
4. Ένα χειροτύμπανο.

Ακολουθεί μικρή ενημέρωση για την απόκτησή τους.
Στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος», αλλά και σε άλλους χώρους και φεστιβάλ, είδαμε να πωλούνται μουσικά όργανα ( η και να τα πωλούσαν οι ίδιοι οι νέοι ) τα οποία κατασκευάζουν οι νέοι που βρίσκονται στο πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά της Θεραπευτικής Κοινότητας «Παρέμβαση» του Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α).
Απευθυνθήκαμε στην υπεύθυνη του προγράμματος και της ζητήσαμε μια πλήρη σειρά.
Η υπεύθυνη και το συμβούλιο της κοινότητας αποφάσισαν να μας χαρίσουν μια σειρά για το Μουσείο μας, ένα νταούλι (ταμπούρλο) πανομοιότυπο με αυτό της τελετής λήξης της Ολυμπιάδας της Αθήνας 2004, ένα μπεντίρ (νταιρες,η νταγερές) έναν βροχοποιό και ένα περιστρεφόμενο χειροτύμπανο.
Επίσης προθυμοποιήθηκαν να έλθουν με την ορχήστρα τους να παίξουν σε οποιαδήποτε γιορτή τους καλέσουμε .
Τα όργανα αυτά εκτίθενται ήδη στο Λαογραφικό Κέντρο Διδύμων από τον Μάιο του 2014.
Είναι πανέμορφα και με εκπληκτικό ήχο.
Όποιος επισκεφθεί το Λ.Κ.Δ. θα μπορέσει να δει τα εκθέματα αλλά και να πάρει ενημερωτικό υλικό για το ΚΕ.Θ.Ε.Α .(Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και την Θεραπευτική Κοινότητα «Παρέμβαση»
Το ναρκωτικό δυστυχώς βρίσκεται έξω από την πόρτα του καθενός μας, αλλά και έξω από την πόρτα οποιασδήποτε οικογένειας . Η εξάρτηση μπορεί χτυπήσει την πόρτα η και να υπάρχει στο σπίτι του γείτονα, στο σπίτι του φίλου μας, στο παιδί της διπλανής πόρτας, η και στο σπίτι μας και στο παιδί μας. Η ενημέρωση βοηθάει πάντα.
Φίλες και φίλοι επισκεφθείτε το μουσείο μας και απολαύστε επί πλέον και την καταπληκτική δουλειά ανθρώπων που μπήκαν βαθειά στην εξάρτιση, τα κατάφεραν όμως και βγηκαν η βγαίνουν από αυτά, παίρνοντας την ζωή στα χεριά τους αποκτώντας εργασιακή απασχόληση και αποκατάσταση.

Οι Υπεύθυνοι για την δραστηριότητα.
Ευδοξία Σιδηροπούλου
Ελένη Οικονομοπούλου - Βουρλή
Μαρία Προσίλη - Χατζητοφή.