Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Βιωματικό εργαστήριο, « Πορφυρένια ταξίδια στις τέχνες και στη δράση» στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης

Βιωματικό εργαστήριο, 
« Πορφυρένια ταξίδια στις τέχνες και στη δράση» με τη Βασιλική Κουτραφούρη και την Παρασκευή Σκούρτη στις 27 Μαρτίου, 16.30΄ στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης
Αριθμός συμμετεχόντων: 15-20 άτομα (παιδιά), Διάρκεια δραστηριότητας : 2 ώρες
Περίληψη
Μέσα από τα ερμιονίτικα μάτια του συγγραφέα Γιάννη Σπετσιώτη, της Τζένης Ντεστάκου και της ζωγράφου Ανθούλας Δουρούκου-Λαζαρίδου τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο της πορφύρας παρέα με το μικρό πρωταγωνιστή! Αναζητώντας τα μυστικά της γίνονται δημοσιογράφοι, ενώ μαθαίνοντας την ιστορία της διασκεδάζουν μέσα από το ρόλο του μικρού ηθοποιού και ζωγράφου.
Η Βασιλική Κουτραφούρη είναι Πτυχιούχος του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους» με κατεύθυνση Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, Τ.Ε.Π.Α.Ε, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Επίσης είναι Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ψυχολογίας. Είναι ψυχολόγος και δασκάλα με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Από το 2009 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση, τέσσερα χρόνια εκ των οποίων στη γενική αγωγή και τα υπόλοιπα στην ειδική αγωγή. Ως ψυχολόγος έχει εμπειρία από δομές και προγράμματα που αφορούν τόσο στον ενήλικα όσο και στο παιδί. Είναι εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Η Παρασκευή Σκούρτη είναι Εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εργάζεται στην Ερμιόνη. Έχει Πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, Πτυχίο Εξομοίωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Έχει εργαστεί σε ετήσια Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών, «Πολιτισμός και Εκπαίδευση», «Παιδική Λογοτεχνία», Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής. Έχει πάρει μέρος στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής   και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ) με την εισήγησή της, « Ο Παλαμάς ποιητής και δάσκαλος». Οργάνωσε δράσεις στο Μουσείο Παιχνιδιών και   στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας (2013, 2014, 2015)