Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: ΟΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ



Δελτίο τύπου
Απαντώντας στο δελτίο τύπου της παράταξής μας ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής παρουσίασε τις θέσεις του για τις πρόσφατες μισθώσεις ακινήτων και μας κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνουμε την αλήθεια.
Εμείς του απαντάμε ότι ασκούμε αυστηρή κριτική στις επιλογές του, ότι ανταποκρινόμαστε στο θεσμικό ρόλο μας, να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των δημοτών. Γιατί αν εμείς δεν είχαμε δημιουργήσει το συγκεκριμένο θέμα δε θα υπήρχε καμία ευαισθησία να ενημερώσετε τους πολίτες επό του συγκεκριμένου θέματος.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η κριτική δεν είναι διαστρέβλωση της αλήθειας, είναι το μέσο ελέγχου των πεπραγμένων σας, των επιλογών σας και των προτεραιοτήτων σας.
1)      Ήταν παρωδία η ενοικίαση του ΚΕΠ σε άλλο κτίριο επί της κάτω πλατείας Κρανιδίου με 50 ευρώ τα 50 τ.μ. δηλαδή με 1 ευρώ
ανά τ.μ., έδειξε πολλά σε σχέση με τις πολιτικές και ανθρώπινες συμπεριφορές ατόμων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου για 4 ολόκληρα χρόνια (2007-2010). Η συγκέντρωση σε ένα πρόσωπο των περισσοτέρων μισθωμένων κτιρίων του Δήμου δε λειτουργεί θετικά στην τοπική μας κοινωνία, γι’αυτό και μιλήσαμε για προεκλογικά γραμμάτια χωρίς μέτρο και χωρίς σκοπό.
2)      Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος γιατί ήδη η Οικονομική Επιτροπή έχει ψηφίσει πιστώσεις για αγορά νέου εξοπλισμού και επίπλων για τα νέα κτίρια, άρα με τις αποφάσεις ήδη αυξάνονται τα έξοδα, επομένως δε μπορείτε να μιλάτε για εξοικονόμηση πόρων. Ήδη τα 5.000 ευρώ έχουν δρομολογηθεί....
3)      Κάθετα διαφωνούμε για μόνιμη μεταφορά των κυριότερων Υπηρεσιών του Δήμου σε μισθωμένα κτίρια, την απομάκρυνση αυτών από το Δημαρχιακό κατάστημα. Δε μπορεί το γραφείο του Δημάρχου να είναι σε άλλο κτίριο από την Οικονομική, Ταμειακή και Τεχνική Υπηρεσία, ειναι αντιπαραγωγικό και μη λειτουργικό. Ο Δήμος πρέπει να μεταφέρει τις Υπηρεσίες του προσωρινά σε κτίριο μέχρι την εκτέλεση της εργολαβίας και άμεσα να επαναφέρει τις Υπηρεσίες στο φυσικό τους χώρο.
4)      Μποροόυσαμε να είχαμε αξιοποιήσει δημοτικά κτίρια εντός της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και σε άλλες δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, παραδείγματος χάρη στην Ερμιόνη, αλλά η εισήγησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με τα σχέδια τα οποία είχατε δρομολογήσει. Η διοίκηση του Δήμου με την εισήγηση σας εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Παραποιήσατε την αλήθεια, υποκρύψατε το βαθύτερο σκοπό σας και πετύχατε να εξαργυρώσετε τα προεκλογικά σας γραμμάτια. Άλλο η προσωρινή μεταφορά και άλλο μία μόνιμη επιλογή μίσθωσης.
Διαφωνούμε με τις επιλογές σας και δείξατε προς κάθε κατεύθυνση ότι υπηρετείτε την παλαιοκομματική λογική σε όλο της το μεγαλείο. Η λογική «των δικών μας παιδιών» και μελών της παράταξής σας ζει και βασιλεύει.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας