Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δύο επικίνδυνες φωτιές στην Ερμιονίδα.Απειλήθηκε το Καταφύκι.

...Η άδεια για άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο ,μπορεί να ισχύει μέχρι της 30/4 αλλα οι συνέπειες μιας πυρκαγιάς βαρύνουν το ίδιο τον δράστη και είναι ιδιαίτερα βαριές,(Πρόστιμο και φυλάκιση) ανεξά ρτητα αν επιτρέπεται ή όχι....
Η αμέλεια και οι κακοί υπολογισμοί οδήγησαν σήμερα στη σύλληψη των υπευθύνων και στις δύο πρκαγιές στην Ερρμιονίδα
Η πρώτη ξεκίνησε απο ανθρώπινο λάθος στο 3ο περίπου χιλιόμετρο της οδού Κρανιδίου-Δορουφίου
σε αγροτική έκταση όπου γινόταν καυση υπολλειμμάτων κλαδέματος
Γρήγορα αναπτύχθηκε το σύνολο σχεδόν της δύναμης του Κλιμακίου Κρανιδίου ,και η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.καθλως ευτυχώς ο άνεμος μειώθηκε δραματικά.
Την ίδια ώρα όμως ξεκίνησε στην είσοδο του Καταφυκίου ,απο την πλευρά της Ερμιόνης πυρκαγιά απο ίδια αιτία και οριακά τα οχήματα του Κλιμακίου που μετακίνηθηκαν απο την άλλη πυρκαγιά την πρόλαβαν πρίν μπεί στο δάσος του Καταφυκιού.(Μαυροβούνι)
 Στο έργο της Πυρόσβεσης εκεί συνέδραμαν  δύο οχήματα απο την ΠΥ Ναυπλίου.
Ο Δήμος Ερμιονίδας όπως του ζητήθηκε έστειλε ενα ιδιωτικό  βυτιοφόρο  στη πρώτη  φωτιά που έφτασε άμεσα και η συνδρομή του αποδείχτηκε σημαντική  με τις εξελίξεις που πήραν οι φωτιές.
Στο Κρανίδι ,μετέβησαν και εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΠΥ απο την περιοχή μας που επεχείρησαν μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους.
Η ξηρασία είναι πολύ έντονη φέτος και χρειάζεται προσοχή από όλους.

Τέλος με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να προσωρήσει η σύνταξη της δικογραφίας και η δίκη.τους.

"Ι"

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ