Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ



Τρίτη 26/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Α. Η ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΛΑΚΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Σε προηγούμενες συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκαν πιστώσεις για την επούλωση λάκκων στους δημοτικούς δρόμους σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας. Η οικονομική επιτροπή προχώρησε άμεσα μια ψήφιση πίστωση 10.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες κυρίως προετοιμασία του Δήμου κατά την πασχαλινή περίοδο και θα προχωρήσει ένας πρόχειρος διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 50.000 για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Δήμου σχετικά με την συντήρηση της Δημοτικής οδοποιίας. Αυτό είναι μια πάγια τακτική όλα αυτά τα χρόνια , στο Δήμο μας καλύπτει μια αναγκαιότητα άρα αυτονόητο  ήταν και η σύμφωνη γνώμη-ψήφιση επί των παραπάνω πιστώσεων. Όμως θεωρώ μέσα στην παρούσα οικονομική κατάσταση του Δήμου μας πρέπει να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική , μια νέα προτεραιότητα , πέρα από την συντήρηση της Δημοτικής οδοποιίας να προγραμματίσουμε ετήσια την  επισκευή των δημοτικών δρόμων
με νέο τάπητα,  έτσι θα κατασκευάζεται από την αρχή ένας δημοτικός δρόμος ή τμήμα του και φυσικά θα διαμορφώνεται σιγά-σιγά ένα νέο δημοτικό οδικό δίκτυο . γιατί η λογική και μόνο της συντήρησης και της επούλωσης λύνει προσωρινά το πρόβλημα και όχι οριστικά. Προτείνω για να εντάξουμε στον προϋπολογισμό του Δήμου μας αυτήν την παρέμβαση απαιτείται να αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής διοίκησης του Δήμου. Η βελτίωση του οδικού δημοτικού δικτύου και κυρίως του παραλιακού δρόμου Ερμιόνης Πορτοχελίου και με τους συμπληρωματικούς – βοηθητικούς αγροτικούς-δημοτικούς δρόμους πρέπει να είναι ο βασικός μας στόχος κύριο μέλημα συνολικά της διοίκησης  του Δήμου για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Β.  Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
Όλοι οι δημότες γνωρίζουν ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαφώνησαν κατά την περσινή  χρονιά για την μεταφορά της καθιερωμένης γιορτής της ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι να πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2015 (Απρίλιος του 2015) και όχι το Φθινόπωρο του 2014 (Νοέμβριος του 2014). Κατά την φετινή παραγωγική χρονιά 2015-2016 η γιορτή μέχρι στιγμής χάθηκε από την πολύ «εξωστρέφεια», επιχείρημα της δημοτικής αρχής ,την χάσαμε, αναζητείται. Αναμένουμε από το γραφείο του Δημάρχου ή από τον πρόεδρο της ΔΚ Κρανιδίου να μας πουν  την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί ή θα την αναζητήσουμε στις μικρές αγγελίες , μπορούμε να πάμε και στην Α. Νικολούλη. Αναζητείται η γιορτή που χάθηκε λόγω εξωστρέφειας. Πάντως εμείς ζητούμε επίσημα να πραγματοποιηθεί η γιορτή για πάρα πολλούς οικονομικούς , κοινωνικούς , παραγωγικούς και τοπικούς  λόγους, καθώς να επανέλθει στην κανονικής της ημερομηνία , χρόνος πραγματοποίησης της κατά την έναρξη της παραγωγικής περιόδου αρχές Νοεμβρίου , και με σωστό προγραμματισμό και παρεμβάσεις θα πετύχουμε τους πολλαπλούς  στόχους μας και θα αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Ερμιονίδα ,το πολύτιμο αγαθό του λαδιού.
Γ. ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ
Ευχόμαστε σε όλους τους δημότες του Δήμου μας , σε όλους τους επισκέπτες της Ερμιονίδας ολόψυχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Το μήνυμα της Ανάστασης να μας δώσει δύναμη , υγεία για να συνεχίσουμε …..
Χρόνια Πολλά σε όλους
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας