Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η πρώτη διεθνώς οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα είναι ελληνική

Κινηματογράφησε 40.000 χιλιόμετρα, όλη την ακτογραμμή της Μεσογείου και οκτώ χώρες μεταξύ των οποίων και τα 16.000 χιλιόμετρα της ελληνικής ακτογραμμής, με 600 ώρες πτήσης, 300 ώρες βίντεο, 800.000 φωτογραφίες, σταμάτησε σε 100 αεροδρόμια, με δύο ελικόπτερα, με χιλιάδες ώρες μοντάζ και «πάντρεμα» ζωντανών πλάνων με φωτογραφίες!
Αν οι αριθμοί λένε πολλά, στην περίπτωση του tripinVIEW.com, της εμπνευσμένης πρώτης στον κόσμο οπτικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας λένε ακόμη περισσότερα. Γιατί πρόκειται για τεράστια δουλειά, ιδιαίτερων απαιτήσεων, υψηλής ακρίβειας, «ακριβής» αισθητικής, τέτοια που ποτέ ξανά δεν έχει γίνει στο παρελθόν. Καταγραφή γραφικής απεικόνισης της Γης έχει γίνει, αλλά καταγραφή αποκλειστικά της ακτογραμμής της Μεσογείου και κυρίως «πάντρεμα» σε μια υπηρεσία βίντεο με φωτογραφίες, συνδυαστικά και αλληλένδετα, δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί.
Αυτή η υπηρεσία λοιπόν δημιουργήθηκε από Έλληνες μηχανικούς υπολογιστών και «μάγους» του software, με επικεφαλής έναν από τους πρώτους «πληροφορικάριους» στην Ελλάδα, τον κ. Αχιλλέα Χατζηνίκο, συνιδρυτή της Computer Logic το 1980, που εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής της χώρας.
 Περισσότερα: liberal