Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Κύκλος διαλέξεων και σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης με την Δρ. ψυχολογίας Ευγενία Γεωργαντά

Κύκλος διαλέξεων και σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης
με την Δρ. ψυχολογίας Ευγενία Γεωργαντά
Παρασκευή και Σάββατο, 27-28 Μαΐου & 10-11 Ιουνίου 2016

 
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Δρ. ψυχολογίας Ευγενία Γεωργαντά σε έναν νέο κύκλο διαλέξεων και σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης. Στόχος η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε βασικά υπαρξιακά ζητήματα που συχνά βρίσκονται στην ρίζα των ψυχικών μας προβλημάτων.  
Στην πρώτη διάλεξη την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7 μμ με τίτλο «Ο θάνατος ως αφύπνιση», θα αναφερθούμε στην  σημασία που έχει ο θάνατος για την ζωή, την σχέση του με την αυθεντικότητα αλλά και τον ‘οίστρο της ζωής’. Πώς μπορεί ο θάνατος να μας αφυπνίσει προς μια ζωή πιο αυθεντική και δημιουργική. 
Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10.30 πμ στο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Δουλεύοντας με τις απώλειες της ζωής μας» θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε  τις απώλειες που μας έχουν σημαδέψει. 
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 7 μμ το θέμα της διάλεξης εστιάζει στην «Αναζήτηση νοήματος σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία».  Θα ακολουθήσει βιωματικό σεμινάριο την επομένη, Σάββατο 10 Ιουνίου στις 10.30 πμ με θέμα «Η Κρίση αξιών και η αναζήτηση προσωπικού νοήματος». Πώς αντιμετωπίζουμε την σημερινή κρίση αξιών; Μπορεί η αναζήτηση προσωπικού νοήματος να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξημένης ρευστότητας και αβεβαιότητας της σημερινής κοινωνίας;

Η Ευγενία Γεωργαντά, Psy.D., ECP, γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Τελείωσε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία το 1986 στην Βοστώνη και από το 1987 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχοθεραπεύτρια. Είναι διακεκριμένη στους τομείς της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι ιδρυτικό μέλος του «γίγνεσθαι», της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας, όπου είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια. Άρθρα και ομιλίες της έχουν εκδοθεί σε περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2003 εξέδωσε το βιβλίο «Τι είναι Ψυχοθεραπεία», το 2007 το «Αποτυπώνοντας την στιγμή», το 2009 το «Ταξίδι στο συναίσθημα: Ο Υπαρξισμός στην ζωή μου» και το 2012 το «Η Διαδικασία της Ψυχοθεραπείας». Διετέλεσε γραμματέας της ΕΕΨΕ (Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας), και είναι μέλος της EAP (European Association for Psychotherapy), του APA (American Psychological Association), της ΕΛΨΕ (Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας) και του ΣΕΨ (Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Οι διαλέξεις την Παρασκευή διαρκούν μία ώρα και πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.
Τα βιωματικά σεμινάρια το Σάββατο διαρκούν τέσσερις ώρες με συμμετοχή 30

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής το αργότερο μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
2752047380