Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΘΕΜΑ » ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΘΕΜΑ » ΣΤΟ  ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη είχαμε χθες οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας,   Τάσος Λάμπρου,  Τάσος Τόκας και  Χρήστος Μπαλαμπάνης (αντικατέστησε τον κωλυόμενο Γιάννη Γεωργόπουλο), μετά από αίτημά μας, επιδιώκοντας μια πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση για το ανάθεμα των Διδύμων.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα με την παρουσία και της επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρας Λυμπεροπούλου  εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου   που σε συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη  του Δήμου Ερμιονίδας  αποφάσισαν το θάψιμο όλων των χύδην  απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που  βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή.

Αφού   ενημερώσαμε τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ΧΑΔΑ και του δεματοποιητή συζητήσαμε μαζί του για τον τρόπο αντιμετώπισης και τις εναλλακτικές  προτάσεις οι οποίες θα στηρίζονται σε νόμιμες ενέργειες από τους καθ΄ύλην αρμόδιους.
 
Οι επικεφαλής μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής  Σταύρο Γεωργίου   και Άρη Μπίμπα από τους  Φούρνους  και   Νίκο Θεοδοσίου με τον Σπύρο Αντουλινάκη από τα Δίδυμα συναντήθηκαν επίσης με την κ. Κοτίνη Γεωργία  Προϊσταμένη του Σώματος Ελεγκτών Περιβάλλοντος και την κ. Σταυρούλα Πουλή προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών.

 Για τις Δημοτικές Παρατάξεις

Χρήστος Μπαλαμπάνης    Δυνατή Ερμιονίδα
Τάσος Λάμπρου          Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
Τάσος Τόκας           Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας