Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» από τις 7 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016

Με τίτλο «Μονήρεις Εξομολογήσεις» το φετινό 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» (7 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου 2016) με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Γεωργουσόπουλου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας, από τις 7 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε δύο περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του θεσμού, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.
Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.
Το πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης, που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι και πάλι αφιερωμένο σε μονολόγους, με δέκα διακεκριμένους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Θεάτρου:
Άννα Βαγενά - Μαίρη Βιδάλη - Βασίλης Βλάχος - Γιώργος Γαλίτης - Κατερίνα Διδασκάλου - Αλίκη Καγιαλόγλου - Υρώ Μανέ - Τάσος Μπλάτζιος - Μάνια Παπαδημητρίου - Σωτήρης Τσόγκας και Γιούλη Πεζοπούλου.



Τις θεατρικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις με δύο ιδιαίτερα αξιόλογους ερμηνευτές, τον Ορφέα Περίδη στην έναρξη (7/8) και την Φωτεινή Βελεσιώτου στη λήξη (4/9).

Στο Φεστιβάλ θα συμπεριληφθεί επίσης για πρώτη φορά, υπό τη μορφή Προ-φεστιβαλικής εκδήλωσης, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά το αρχαίο δράμα. Για το 2016, έχει επιλεγεί η αρχαία κωμωδία Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστεί στο κοινό σε 5 παραστάσεις, στις 27-28-29-31/7 & 1/8.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα κλείσει με δύο Μετα-φεστιβαλικές εκδηλώσεις, η μία αφιερωμένη στο έτος Σαίξπηρ, όπου ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βλάσσης και η «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης» θα παρουσιάσουν τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Capriccio Veneziano», μια ελεύθερη μεταγραφή του «Εμπόρου της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (η παράσταση παρουσιάστηκε στο ACS στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου με τεράστια επιτυχία) και η δεύτερη με την Αφήγηση Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, με την Αγλαϊα Παππά και στο Μπάσο τον Απόστολο Καλτσά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ