Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ανδριανός: Να αλλάξει άμεσα ο νόμος Παρασκευόπουλου που επέτρεψε την με περιοριστικούς όρους απελευθέρωση του 45χρονου κατηγορούμενου για παιδεραστία



Ναύπλιο, 18 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός: Να αλλάξει άμεσα ο νόμος Παρασκευόπουλου που επέτρεψε την με περιοριστικούς όρους απελευθέρωση του 45χρονου κατηγορούμενου για παιδεραστία.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά την απόφαση για απελευθέρωση βάσει των διατάξεων του νόμου “Παρασκευόπουλου”με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του 45χρονου κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου τέκνου του, και μετά τα όσα σοκαριστικά είδαν το φως της δημοσιότητας, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο ζητώντας να αλλάξουν άμεσα οι διατάξεις του εν λόγω νόμου περί μη προφυλάκισης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με αφορμή την απελευθέρωση, λόγω αναπηρίας, με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου τέκνου του βάσει των διατάξεων του νόμου “Παρασκευόπουλου” 4322/2015 (“Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης γ' τύπου και άλλες διατάξεις”, καθίσταται επιτακτική η ανάληψη νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για την άμεση αλλαγή των διατάξεων αυτών, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις όπως η ανωτέρω όπου τίθενται σε κίνδυνο η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ψυχική υγεία ανηλίκων και μετά τα όσα σοκαριστικά είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Αν προτίθεται να ανάβει άμεσα νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή των διατάξεων του νόμου 4322/2015 ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα απελευθέρωσης με περιοριστικούς όρους σε περιπτώσεις όπως η ως άνω αναφερόμενη”.