Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας:ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 80% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ



Κρανίδι 22/07/2016

ΠΡΟΣ :
-          Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
-          Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου
-          Υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 80% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΘΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Κύριε Δήμαρχε,
εφόσον εσείς δεν ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας για ενημέρωση επί του άνω θέματος σε σχέση με τη γνωμοδότηση της «Ανεξάρτητης Αρχής» «Συνήγορος του Πολίτη», εμείς απευθυνθήκαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Ανεξάρτητη Αρχή και μας γνωστοποιήθηκε η σχετική αλληλογραφία, την οποία θα δημοσιεύσουμε στα τοπικά ΜΜΕ για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.
Από την ανάγνωση της σχετικής αλληλογραφίας προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα που άμεσα πρέπει να απαντηθούν από τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή.
Η άρνησή σας να απαντήσετε, παραβιάζει τον όρκο σας και ευρύτερα την άσκηση καθηκόντων σας και αυτό εύκολα θα διαπιστωθεί από τις εποπτεύουσες Ελεγκτικές Αρχές.
Ζητούμε λοιπόν να απαντήσετε στα εξής :

1)      Γιατί δεν κάνατε αποδεκτό από το Φεβρουάριο του 2016 το αίτημα της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» για επανεξέταση της υπόθεσης και της ικανοποίησης του αιτήματος των ενδιαφερομένων για το ειδικό τέλος για τα έτη 2012, 2013, 2014;
2)      Γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας για την αλληλογραφία που είχατε με την Aνεξάρτητη Αρχή για την συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί υποκρύψατε την σχετική διαδικασία;
3)      Γιατί για έξι ολόκληρους μήνες είχατε άρνηση κατηγορίας με την Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη»; Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα τρία έγγραφα που σας έχει αποστείλει και τώρα ο «Συνήγορος του Πολίτη» διαβιβάζει αίτημα στο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ασκήσει άμεση ελεγκτική αρμοδιότητα εναντίον σας.
4)      Γιατί δεν τηρείται την νομιμότητα και γιατί δεν συνεργάζεστε με τις Ανεξάρτητες Αρχές; Με αυτό τον τρόπο παραβιάζετε την κείμενη νομοθεσία και δεν τηρείτε τα καθήκοντά σας.
5)      Γιατί δεν ενημερώσατε τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου για την ύπαρξη αυτής της αλληλογραφίας, για το αίτημα – γνωμοδότηση του «Συνηγόρου του Πολίτη»  πριν την τελευταία του διαπιστωτική πράξη, σχετική με την πρόταση παραπομπής του θέματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;
6)      Γιατί συνεχίζετε το κρυφτούλι με τους παλιούς λογαριασμούς ύδρευσης της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας, ενώ έχετε σοβαρές εισηγήσεις – γνωμοδοτήσεις τόσο από τις αρμόδιες Διοικητικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και από τις Ανεξάρτητες Αρχές;
Κύριε Δήμαρχε,
τήρησε τα καθήκοντά σου, σεβάσου την νομιμότητα, συνεργάσου με τις Ανεξάρτητες Συνταγματικές Αρχές και φέρε άμεσα το θέμα σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
                                      Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
                                                                                Ο επικεφαλής
                                                                                Τάσος Λάμπρου
                                                                                Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας