Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σταθμός για τη διεθνή πολιτιστική δημιουργία το Λύκειο Επιδαύρου»

Σταθμό για την εξέλιξη της πολιτιστική δημιουργία με άξονα αναφοράς το αρχαίο δράμα και την αρχαία τραγωδία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη δημιουργία του «Λυκείου Επιδαύρου» στο χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο θα απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών απ’ όλο τον κόσμο, κατά τη συνάντησή του με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το στέλεχος του Φεστιβάλ κ. Παναγιώτη Δούρο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει σε όλα τα επίπεδα τη δημιουργία του Λυκείου Επιδαύρου, ώστε αφενός να επιτευχθεί ο στόχος να λειτουργήσει ήδη από την επόμενη χρονιά, αφετέρου, να αποτελέσει τον πυρήνα σύγχρονου διαλόγου, εξέλιξης και διάδοσης του αρχαίου δράματος, «ώστε να επαναπροσδιορίσουμε και να προσελκύσουμε το διεθνές καλλιτεχνικό ενδιαφέρον πάνω στις παραδοσιακές πολιτισμικές μας αξίες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη γιατί εξαρχής αγκάλιασε ενεργά αυτή την πρωτοβουλία, τόνισε ότι η υποδομή αυτή θα αποτελέσει τον κρισιμότερο ίσως παράγοντα που θα δώσει νέα πνοή στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά και ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα για την πολιτιστική δημιουργία στη χώρα.