Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Δυνατή Ερμιονίδα: Πρωτοφανή γεγονότα στο Δήμο Ερμιονίδας !


Δελτίο τύπου
 
Πρωτοφανή γεγονότα στο Δήμο Ερμιονίδας !

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας να δώσει απαντήσεις, άμεσα. 

Μετά την παραίτηση του κ. Δημαράκη από το αξίωμα του Αντιδημάρχου, για πολιτικούς λόγους και με σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία του Δήμου και των εποπτευόμενων από το Δήμο φορέων, δόθηκε σήμερα 28/7/2016 στη δημοσιότητα και η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής Συμβούλου Αγγελικής Λούμη - Γιαννικοπούλου.

Στη δήλωση της κ. Λούμη - Γιαννικοπούλου περιλαμβάνονται με στοιχεία, σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Σφυρή, εναντίον του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ Ι. Ρούσση και εναντίον του Προέδρου της ΔΕΥΑΕΡ κ . Ι. Πάλλη.

Οι καταγγελίες του κ. Δημαράκη και της κ. Λούμη - Γιαννικοπούλου για συστηματική άρνηση απαντήσεων σε ερωτήσεις για θέματα τα οποία απασχολούν σοβαρά τους Δημότες και η απαξιωτική έως αλαζονική στάση του Δημάρχου, είναι γεγονός το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Σε ερωτήσεις της παράταξής μας, όπως και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης μας, σχετικά με σοβαρά ζητήματα τα οποία αφορούν τους Δημότες αλλά και την εξέλιξη και πορεία έργων του Δήμου, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από το Δήμαρχο και τους προέδρους των εποπτευόμενων από το Δήμο Φορέων. Αντί απαντήσεων, υπάρχει ταύτιση και με τις αναφορές της κ. Λούμη - Γιαννικοπούλου, δεχόμαστε φραστικά επιθετικές και αλαζονικού περιεχομένου απαντήσεις μέσω των τοπικών μπλογκ. 


Η κ. Λούμη - Γιαννικοπούλου ως μέλος, έως χθες, της παρατάξεως που βρίσκεται στη Δημοτική αρχή, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και έως χθες μέλος της πλειοψηφίας, ως μέλος του του Δ. Σ. του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας έως 27/7/2016, ως Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας έως 27/7/2016, προφανώς γνωρίζει περισσότερα. 

Οι καταγγελίες τόσο της κ. Λούμη, όσο και του κ. Δημαράκη είναι πάρα πολύ σοβαρές. 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας είναι υποχρεωμένος και οφείλει να δώσει εξηγήσεις Δημόσια. Οι Δημότες εξέλεξαν με ισχνή πλειοψηφία την παράταξη του κ. Σφυρή και τον ίδιο ως Δήμαρχο, για να διαχειριστούν τις υποθέσεις του Δήμου. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει και ο Δήμαρχος οφείλει να τον ενημερώσει. Η κ. Λούμη εκτός των σοβαρότατων καταγγελιών, αναφέρει για χρηματοδοτούμενα έργα τα οποία χάθηκαν ή κινδυνεύουν άμεσα να χαθούν. 

Έχει ο κ. Δήμαρχος το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου μας για μια ακόμη φορά χάνοντας έργα; 

Έχει το δικαίωμα ο κ. Δήμαρχος το δικαίωμα να ασκεί ανεξέλεγκτη εξουσία;

Έχει ο κ. Δήμαρχος το δικαίωμα να υπεκφεύγει και να μην απαντά σε ερωτήσεις των συμβούλων της αντιπολιτεύσεως και της συμπολιτεύσεως; 

Ποια είναι η άποψη του κ. Δημάρχου για την ελευθερία και τους κανόνες της Δημοκρατίας;

Έχει ο κ. Δήμαρχος το δικαίωμα να μην απαντά στα έγγραφα των υπηρεσιών; 



Αγαπητοί συνδημότες,


η παράταξη της “Δυνατής Ερμιονίδας” και εγώ ως επικεφαλής της, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχουν οι νόμοι και οι κανονισμοί, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. 

Ο τόπος μας δεν πρέπει και δεν αξίζει να έχει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Εάν οι καταγγελίες του κ. Δημαράκη και της κ. Λούμη είναι βάσιμες, πρέπει να υπάρξει το συντομότερο διορθωτική πορεία. 

Ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει δημόσια και να αντιπαρατεθεί με τις σοβαρές καταγγελίες. Ο κ. Σφυρής να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. 



Εκ του Γραφείου Τύπου
της "Δυνατής Ερμιονίδας"