Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Έργο Πολιτισμού

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (ΑΔΣ 159/2016) παραχώρησε τη χρήση του νερού της υδρομάστευσης στην θέση Μοριάρη στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αυγού της Τ.Κ. Διδύμων για τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας της, καθώς και για τις αρδευτικές της ανάγκες ................. 
Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια επαναλειτουργίας της Μονής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ Στενάκη και τον Διοικητή της Μονής Ιερ/χο κ. Κοσμά Κωνσταντινίδη". (Από την ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.)

Νερό για ύδρευση και άρδευση στη Μονή του Αυγού από την αποτελεσματική διοίκηση κυρίων Πάλλη και Αποστόλου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Γιατί το 80%, οι παραπομπές στη δικαιοσύνη, οι ενστάσεις και τα κονταροκτυπήματα κ.λ.π. είναι για να τρεφόμαστε με λόγια. Τα αποτελέσματα μετράνε και η μέριμνα για τον τόπο μας.
Μοναστήρι σημαίνει κήποι, λουλούδια, δέντρα, πουλιά, γίδες, κοτέτσια, καθαριότητα, ομορφιά. Ανοίγεις την πόρτα και από την κενή πραγματικότητα εισέρχεσαι σε τόπο καινό. Αλλά βαριά η καλογερική, όπως μας έλεγε μια καλόγρια των Αγίων Αναργύρων, όταν οι επισκέπτες την επαινούσαν για την ομορφιά και την καθαριότητα του Μοναστηριού: "Ούτε μία μέρα δεν αντέχει να μείνει κάποιος εδώ χωρίς πίστη".

Πάνε πολλά χρόνια που πρωτοπήγαμε στη Μονή του Αυγού. Έρημη, ερειπωμένη και ορθάνοικτη. μόνο το εκκλησάκι είχε μια μικρή πόρτα που μισόκλεινε ίσα να μην μπαινοβγαίνανε τα γίδα. Γιατί σε διαδρόμους και κελιά υπήρχε κοπριά, αφού μέσα ξεκουραζόταν κοπάδι ολόκληρο. Μόλις μας είδαν, τρόμαξαν και άρχισαν να πηδάνε κάτω στην αυλή από ύψος 5 μέτρων.  Δεν ήταν ούτε Μονή, ούτε μνημείο ούτε καν ερείπιο. "Κοπρισιά" ήτανε, ντροπή του τόπου μας.
Με ενέργειες σαν την παραπάνω, σύντομα θα γίνει το καμάρι του τόπου μας.

Σας ευχαριστούμε.

Βασίλης Γκάτσος