Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Αγγελική Λούμη – Γιαννικοπούλου: Να επιστρέψετε άμεσα τα χρήματα στους Δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης

Δελτίο τύπου

Κύριε Σφυρή, κύριε Πάλλη,
Έχοντας διαπιστώσει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έγγραφά τους κρίνουν μη νόμιμο το ειδικό τέλος 80% που επιβάλλατε στους καθυστερημένους λογαριασμούς ύδρευσης των ετών 2012, 2013 και 2014 του πρώην Δήμου Ερμιόνης (Ερμιόνη, Ηλιόκαστρο, Θερμησία), σας απέστειλα στις 31/05/2016 επιστολές (επισυνάπτονται παρακάτω), με τις οποίες ζητούσα ενημέρωση επί του θέματος.
Κύριε Σφυρή, δεν μπήκατε καν στον κόπο να μου απαντήσετε, κάτι που οφείλατε να κάνετε βάσει του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ εσείς κ. Πάλλη μου απαντήσατε στις 15/06/2016 πως αναμένετε την οριστική απάντηση επί του ζητήματος από την Διεύθυνση Διοικητικού - Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, κάτι το οποίο ήταν εντελώς ανακριβές. Σε απλά ελληνικά, είπατε για μια ακόμη φορά ψέματα.
Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2016 με θέμα συζήτησης τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., τον οποίο εγώ καταψήφισα, τοποθετήθηκα λέγοντας ότι "δεν καταλαβαίνω το λόγο που στείλατε τους καθυστερημένους λογαριασμούς των ετών 2012, 2013 και 2014 με την επιβολή του τέλους 80%, χωρίς να είστε σίγουροι πως είναι νόμιμο. Έπρεπε πρώτα να βεβαιωθείτε για την νομιμότητα του και μετά να το επιβάλλετε."
Τέλος, ένας από τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής μου ήταν η παράνομη επιβολή του ειδικού τέλους 80% στους Δημότες της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας, όπως αναφέρω στην σχετική επιστολή μου την 28η Ιουλίου 2016.

Και φτάνουμε στο σήμερα......όπου σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λάμπρου Αναστάσιου, διαπιστώνω ότι ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μπαλάφας απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Μανιάτη, μέσα στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ξεκαθαρίζει ότι : “Ως εκ τούτου, έως την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης και του καθορισμού των τελών ύδρευσης για την εν συνόλω περιφέρεια του δήμου, ισχύει στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης το προηγούμενο τιμολόγιο που είχε καθορίσει ο πρώην δήμος Ερμιόνης.”
Κύριοι, τελικά η δικαίωση μπορεί να αργεί αλλά.... έρχεται πάντα!!

Χαρατσώσατε άδικα τους Δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης, τους επιβάλλατε άδικα ληξιπρόθεσμες οφειλές, κόψατε άδικα το νερό, κοροϊδέψατε τον κόσμο, γιατί έτσι σας βόλευε.

Άμεσα να συμμορφωθείτε και να επιστρέψετε τα χρήματα που έχετε εισπράξει παράνομα και να αποστείλετε λογαριασμούς στον πρώην Δήμο Ερμιόνης, οι οποίοι θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την νομιμότητα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών.


Αγγελική Λούμη – Γιαννικοπούλου

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας