Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το ΚΕΘΙΑ "Ιπποκράτης" στον Κάμπο της Κοιλάδας, διοργανώνει  το πρώτο   Mini Pony Riding!!!





Το  ΚΕΘΙΑ "Ιπποκράτης" Διοργανώνει  το πρώτο   Mini Pony Riding!!! Την Κυριακή 13/11/2016 θα περιμένουν τους λιλιπούτειους φίλους τους ηλικίας 3-6 ετών στο κέντρο τους για γνωριμία με το άλογο, βολτ ούλες με πόνυ , παιχνίδια , "ιππική" ζωγραφική και πολλές άλλες εκπλήξεις!!!

ΚΕΘΙΑ-Ιπποκράτης

Ιδρύθηκε: 28 Μαρτίου 2015
Ο σκοπός της εταιρείας είναι μη κερδοσκοπικός κοινωφελούς και κοινωνικού χαρακτήρα, βασίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των μελών της και συνίσταται κυρίως στην α) θεραπεία και άθληση, μέσω ιπποειδών, ατόμων με αναπηρία παιδιών και ενηλίκων, την ανάληψη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών ομάδων και των ...οικογενειών τους, β)την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικού , πολιτισμικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα , προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

1) μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας σε εβδομαδιαία βάση, παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες μέσω ιπποειδών (αλόγων, πόνι, όνων, ημιόνων). Το θεραπευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεραπευτική εκπαιδευτική ιππασία, ιπποθεραπεία , γυμνιππευτική, ιππική δεξιοτεχνία κ.α.
2) η προετοιμασία αθλητών με αναπηρίες με στόχο τη συμμετοχή τους σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες
3) η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία μέσω ασχολιών στο φυσικό περιβάλλον όπως για παράδειγμα μέσω της ιπποκομίας
4) η διεξαγωγή προγραμμάτων κατάρτισης εθελοντών που θα βοηθούν στη διεξαγωγή του προγράμματος ως πλαϊνοί βοηθοί , οδηγοί των ιπποειδών , φροντιστές χώρου κ.λ.π.
5) η δημιουργία και διεξαγωγή κύκλου εκπαίδευσης - εξειδίκευσης σχετικά με την θεραπευτική ιππασία ως μεθόδου αποκατάστασης
6) η δημιουργία υλικού έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και η συμμετοχή του κέντρου σε διαλέξεις, επιδείξεις και συνέδρια (τοπικά, πανελλήνια ή διεθνή) με συγγενείς φορείς ελληνικούς ή του εξωτερικού.
7) η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας της Αργολίδας για πρώτη φορά επίσημα και με οργανωμένο τρόπο σε ειδικές θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρίες, όπως η θεραπευτική ιππασία
8) η μελέτη και επιστημονική έρευνα στους τομείς της θεραπευτικής ιππασίας και η προβολή των πορισμάτων από το κέντρο μας στον ελλαδικό και διεθνή χώρο
9) η διεξαγωγή προγραμμάτων , σε συνεργασία με τα σχολεία και τους λοιπούς φορείς εκπαίδευσης , με στόχο την γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και τα ζώα της φάρμας , ειδικότερα δε με τις ενδημικές ελληνικές φυλές ιπποειδών και άλλων ζώων
10) η συμμετοχή του κέντρου μας στην προσπάθεια δημιουργίας Ελληνικής Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας , με στόχο την επίσημη αναγνώριση του κλάδου και των δικαιωμάτων του από το ελληνικό κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την περαιτέρω διάδοση και εφαρμογή της θεραπευτικής ιππασίας στην Ελλάδα.

Στον Κάμπο της Κοιλάδας 
στην Ερμιονίδα
Πληροφορίες: 697 735 2670