Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική: Γη και ύδωρ στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. από τον Δήμαρχο Σφυρή


Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με 25 θέματα ημερησίας διάταξης, εκ των οποίων το 4Ο είχε τίτλο: ''Σχετικά με το αίτημα υπ΄ αριθμ.1159/19-4-2016 της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για την παραχώρηση αγροτεμαχίου στη θέση Γκούρι Βιτόριζα προκειμένου να εγκατασταθεί μονάδα αφαλάτωσης νερού για την εξυπηρέτηση Κρανιδίου, Πορτοχελίου & Κοιλάδας."

Η εισήγηση που έφτασε στα χέρια μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ήταν μόνο μία αίτηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. προς τον Δήμο Ερμιονίδας για την παραχώρηση του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου.

Καμία Τεχνική Έκθεση, καμία Μελέτη, καμία ενημέρωση για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης.

Για το λόγο αυτό και ύστερα από μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Τόκας ζήτησε δικαιολογημένα,  την αναβολή ενός τόσο σοβαρού  θέματος, ώστε να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο κ. Σφυρή και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Πάλλη.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι ψηφίσαμε υπέρ της αναβολής και έντεκα κατά.

Είναι πλέον φανερό πως Σφυρής και Πάλλης βιάζονται να ''κάνουν έργα''.

Κατά την συζήτηση του θέματος ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να μας δώσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο, αφού είναι πλέον φανερό πως η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. αποτελεί οικογενειακή υπόθεση με στεγανά και άβατα, ενώ παράλληλα συμβούλευε το δεξί του χέρι κ. Πάλλη, να μην απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Τα δικά μου ερωτήματα λοιπόν είναι πολύ συγκεκριμένα:

1. Που είναι η μελέτη για το εν λόγω έργο της αφαλάτωσης;

2. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός αυτού του έργου;

3. Ποιος θα το πληρώσει; Γιατί αν προτίθενται να το πληρώσει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., θα ήταν σοφότερο να αποπερατώσει το έργο της Αποχέτευσης της Κοιλάδας, όπως έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα κάνει.

Με το μαλακό, ένα - ένα τα έργα ρε παιδιά!!!!

4. Τι γίνεται με την πληρωμένη και ολοκληρωμένη Μελέτη Αφαλάτωσης στην περιοχή Χώνια της Κοιλάδας; Την πετάτε στα σκουπίδια; Καλά κάνετε… Λεφτά υπάρχουν…

5. Που θα πηγαίνει το αλμόλοιπο; Στα χωράφια, στα ρέματα ή στις αυλές των σπιτιών των κατοίκων του Κρανιδίου;

6. Αν γίνει η Μονάδα Αφαλάτωσης των γεωτρήσεων, μήπως τελικά τις εξαντλήσουμε μέσω της υπεράντλησης;

7. Ο αείμνηστος δωρητής Κωνσταντίνος Ζέρβας δώρισε στον Δήμο Κρανιδίου ένα αγροτεμάχιο για να εγκατασταθεί Μονάδα Αφαλάτωσης ή για να δημιουργηθεί ένα ιστορικό μνημείο, αφού εκεί υπάρχει η Γκούρι Βιτόριζα (Πέτρα της Νίκης) η οποία πρέπει να αναδειχθεί ως μνημείο του τόπου μας;

8. Τι κρύβει άραγε αυτή η βιασύνη;

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε ο Δήμαρχος γνώριζε καλά το θέμα, αφού κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούσε με μεγάλη αγωνία να αναγνώσει το συμβόλαιο της δωρεάς του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Τόσο μελετημένα και οργανωμένα έρχονται τα θέματα στο Συμβούλιο!!!

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Αυτά που διαδραματίζονται στον Δήμο μας δεν έχουν προηγούμενο.

Τι άλλο θα δώσουμε στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.;

Από ότι έχω καταλάβει ως τώρα, τα πάντα και με την συναίνεση του Δημάρχου Σφυρή.

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πρέπει να δώσει στους Δημότες.

Και ας ξεκινήσει με την επιστροφή του παράνομου ειδικού τέλους 80% για το οποίο ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα.

Και επιτέλους, ο κ. Σφυρής πρέπει να καταλάβει ότι αναφερόμαστε στο Κρανίδι, που δεν είναι παραθαλάσσιο και όχι στην Νάουσα της Πάρου, την οποία ανέφερε συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί μάλλον εκεί ονειρεύεται να είναι Δήμαρχος.

Ποιος ξέρει; Αυτός μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός του….







Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας